بازار دلواپس بورس
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، بورس در هفتههای واپسین سال 94 روند رشد قابل توجهی را در پیش گرفت و همین امر نیز دلیلی شد تا بسیاری از کارشناسان روند بازار را برای سال جاری نیز مثبت ارزیابی کنند. از سویی دیگر فضای روانی مثبت رفع تحریمها در این سال موجب شد تا پرونده بازار سهام با ثبت بازدهی بیش از 28 درصدی بسته شود که بر این اساس رتبه نخست سودآوری در میان بازارهای اقتصادی کشور به بورس اختصاص یافت.
افت شاخص بورس به 4414 واحد رسید
اما در این میان سهامداران بازار پر رونقی را در سال جدید شاهد نبودند. بورس سال 95 را با افت پی در پی شاخص کل آغاز کرد و این روند را همچنان ادامه میدهد. از ابتدای آغاز معاملات تالار شیشهای در سال 95 تا کنون بورس افت شاخص 4 هزار و 414 واحدی داشت. این در حالی است که این بازار تنها یک هزار و 637 واحد در سال جاری رشد مثبت کرد.
روزهای سپری شده بازار بورس در سال 95 تقریبا پرتلاطم و اما منفی بود. در هفته نخست معاملات این بازار 897 واحد کاهش شاخص داشت و در مقابل تنها 209 واحد رشد را تجربه کرد. در هفتههای بعد نیز کفه افت شاخص سنگینتر بود به گونهای که این بازار هفته دوم معاملات را بدون رشد شاخص و با روند منفیتر یعنی افت یک هزار و 168 واحدی به پایان رساند.
در هفته سوم افت شاخص بازار بورس بیشتر بود و در مقابل 919 واحد رشد، بازار اینبار 2 هزار و 15 واحد کاهش شاخص را به ثبت رساند. اما در هفته چهارم معاملات روند رشد منفی بورس کمی از سرعت خود کاست و در پایان معاملات سهامداران شاهد 294 واحد اقت شاخص و 509 واحد رشد شاخص بودند.
هفته جاری نیز در حالی برای سرمایهگذاران تالار شیشهای سپری میشود که طی دو روز گذشته بورس رشد منفی داشته و هیچ رشد شاخصی را به ثبت نرسانده است. با این حال کارشناسان بورس با توجه به کم شدن رشد منفی بازار امیدوارند از این پس به محرکهای موجود واکنش داده شده و در روزهای آتی شاهد رونق خرید و فروشها باشیم.
متغیرهای سیاسی نباید بر بازار غلبه کنند
در همین باره یک کارشناس بازار بورس در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه هنوز معتقدیم بازار فرصت بازگشت به روند مثبت خود را دارد، گفت: البته اکنون محرک خاصی وجود ندارد تا بازار به آن واکنش نشان دهد و در مجموع نوسان خاصی را طی این روزها شاهد نیستیم.
مجید علیزاده آرانی با بیان اینکه برای رشد بازار باید امنیت سیاسی در جامعه حاکم باشد، افزود: اگر متغیرهای سیاسی اجازه دهند و از سویی بر متغیرهای اقتصادی غلبه نکنند میتوان رشد خوبی را برای بورس در سال 95 متصور بود. در غیر این صورت جایی برای رشد بازار باقی نمیماند.
وی تصریح کرد: از جمله متغیرهای سیاسی موثر بر بازار میتوان به برنامههای پسابرجام و پایبند بودن آمریکا بر توافق هستهای اشاره کرد که طولانی شدن زمان اجرای آن موجب تعلل دیگر کشورها برای ورود به حوزه سرمایهگذاری ایران شد.
محرکهای بازار پاسخی دریافت نکردند
علیزاده آرانی با تاکید بر اینکه طی ماههای اخیر پاسخی به محرکهای بازار داده نشد، بیان کرد: یکی از این محرکها رسیدن اخبار انعقاد قرارداد میان خودروسازان داخلی و شرکتهای مطرح خودروسازی دنیا بود که در این راستا هیچ قرادادی هنوز عملیاتی نشده و این امر بلاتکلیف باقی مانده است.این فعال بازار سرمایه گفت: در این میان نه سرمایهگذاری جرات انعقاد قراداد را دارد و نه زمینههای لازم برای آن موجود است.
وی عنوان کرد: اکنون بازار به نوعی دلواپس بوده و در بلاتکلیفی قرار دارد و به همین علت هم یک روز رشد شاخص و روز دیگر افت آن را نشان میدهد.
علیزاده آرانی تصریح کرد: از سوی دیگر خبرهایی که به بازار بورس میرسد قابل اتکا و اطمینان نیستند و سرمایهگذاران با توجه به ریسکپذیری خود اقدام به خرید سهام کرده و بازار را حرکت میدهند.
به گفته وی، در این هفته نوسان خاصی را نمیتوان برای بازار پیشبینی کرد چرا که اخبار تاثیرگذاری به آن نرسیده و یا شایعات اخیر نیز به واقعیت نپیوسته است.
این کارشناس بازار بورس خاطر نشان کرد: اکنون شرکتها درگیر ثبت گزارشهای مالی در سامانه کدال هستند تا با مقایسه سود واقعی و میزان سود پیشبینی شده برای سرمایهگذاریهای آتی خود تصمیمگیری کنند.
انتهای پیام/