صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

تصرف اراضی تالاب هورالعظیم ادامه دارد+ فیلم

یک فعال محیط زیست از تصرف اراضی تالاب هورالعظیم خبر داد و گفت: علاوه بر زمین‌خواری و تصرف صد‌ها هکتار از منطقه حفاظت شده هورالعظیم، قطع حقابه این تالاب باعث شده تا زمین‌خواران بیش از پیش به فکر تصرف اراضی خشک این تالاب باشند.
کد خبر : 818286

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، تالاب‌ها و دریاچه‌ها در ایران حال خوبی ندارند. از چند سال پیش که هشدارهای فعالان محیط‌زیست نادیده گرفته شد، دریاچه و تالاب‌ها آرام‌آرام شروع به خشک‌شدن کردند. بودجه‌های هنگفتی که پی‌درپی در جلسات بحران برای احیای تالاب‌های کشور تصویب شد هم کاری از پیش نبرد.

مردم از ناحيه تالاب‌ها و درياچه‌هاي خشک‌شده مهاجرت کردند. آنهایی هم که ماندند، دل به وعده‌ها و بهبود وضعيت بسته بودند اما پس از مدتی با نااميدی خانه‌هايشان را به مقصد سرزمينی ديگر ترک کردند. تالاب هورالعظيم، يکي از همان تالاب‌هايی است که بسياري از ساکنان اطراف آن در سال‌هاي اخير مهاجرت کردند. خبر احيای تالاب، چند‌باري از سوی مسئولان دولتی اعلام شد اما مردم با ديدن وضعيت تالاب، خبرهای خوش را باور نمی‌کنند.

در سه سال اخیر غارت و تصرف اراضی هورالعظیم به اوج خود رسیده است این در حالی است که محیط زیست مظلوم خوزستان انتظار بازنشستگی مدیر کل محیط زیست این استان را می‌کشد!

علاوه بر زمین‌خواری و تصرف صدها هکتار در منطقه حفاظت شده هورالعظیم قطع حقابه این تالاب باعث شده تا زمین‌خواران بیش از پیش بفکر تصرف اراضی خشک این تالاب هستند. آنها پس از آتش زدن نیزارها اقدام به تصطیح زمین و ایجاد کانال و خاکریز می‌کنند.

«ناصر عبیات» فعال محیط زیست خوزستان در گفتگو با آنا، گفت:« اداره کل محیط زیست خوزستان تاکنون هیچ اقدام بازدارنده‌ای جهت رفع تصرف اراضی در این تالاب بی‌جان نکرده است.

این فعال محیط زیست افزود:« به جای پیگیری برای تأمین حقابه هورالعظیم بحران به وجود آمده را انکار کرده و پهنه های فاضلاب شهری و پساب کشاورزی در نیمه جنوبی را به عنوان تالاب زنده معرفی و به رخ عموم می‌کشد. نیمه جنوبی تالاب که متشکل از فاضلاب و زهابهای کشاورزی است هیچ ارزش اکولوژیکی ندارد و به عنوان طبیعت تالاب حساب نمی‌آید.»

عبیات با بیان اینکه در حال حاضر هورالعظیم وارد مرحله جدیدی از بحران شده است ادامه داد:« در آینده نزدیک به نظر می‌رسد یک فاجعه بزرگ زیست‌محیطی در منطقه رخ خواهد داد.»

 

 

انتهای پیام/

برچسب ها: هورالعظیم
ارسال نظر