صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۲ - ۱۲ آذر ۱۴۰۱
در راستای افزایش تحقیق و توسعه؛

شرکت‌های دانش‌بنیان از حمایت مالیاتی برخوردار می‌شوند

بر اساس آیین نامه اجرایی بند (ب) ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، شرکت‌ها برای تحقیق و توسعه از حمایت‌های مالیاتی برخوردار می‌شوند.
کد خبر : 818052

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، طرح یا پروژه‌های تحقیق و توسعه که در چهارچوب ضوابط مصوب شورا با هدف تولید محصولات یا خدمات جدید، ارتقای محصولات یا خدمات فعلی و یا بهبود فرآیند‌های تولید یا عملیات با به کارگیری فناوری و نوآوری در قالب طرح مشخص و حاوی زمان بندی و به تأیید دبیرخانه شورا می‌رسد از شرکت‌ها و مؤسسات تولیدی و خدماتی که دارای پروانه بهره برداری یا مجوز فعالیت از وزارتخانه‌ها و نهاد‌های ذی ربط هستند، می‌توانند مشمول این آیین نامه قرار بگیرند.

بر اساس این آیین‌نامه، معادل هزینه‌های انجام شده در طول برنامه زمان بندی و تا سقف هزینه‌های مندرج در طرح (پروژه)‌های تحقیق و توسعه مصوب بر اساس راهبرد‌ها و اولویت‌های اعلامی و در چهارچوب مواد (۱۴۷) و (۱۴۸) اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم و سایر مقررات مرتبط به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به اشخاص مشمول اعطا می‌شود و معادل آن از مالیات قطعی موضوع ماده (۱۰۵) قانون مالیات‌های مستقیم مربوط به سال انجام هزینه مذکور یا سال‌های بعد کسر می‌شود.

راهبرد‌ها و اولویت‌ها و ضوابط مربوط به فرآیند تصویب و چهارچوب تدوین طرح (پروژه)‌های تحقیق و توسعه توسط شورا تعیین می‌شود.

سرفصل‌های هزینه کرد تحقیق و توسعه طرح (پروژه)‌های موضوع این آیین نامه از جمله هزینه‌های منابع انسانی، مواد، ملزومات، تجهیزات و خدمات مورد نیاز تحقیق و توسعه و شرایط پذیرش هریک از آن‌ها با رعایت مفاد این ماده توسط شورا تعیین می‌شود و باید در چهارچوب مواد (۱۴۷) و (۱۴۸) قانون مالیات‌های مستقیم صورت گرفته باشد و در سرفصل‌های جداگانه در دفاتر قانونی ثبت و نگهداری شود. هزینه خرید زمین و ساختمان و یا احداث آن جزء سرفصل‌های مورد پذیرش هزینه کرد تحقیق و توسعه نیست.

تعیین و تأیید میزان هزینه کرد مجاز در طرح (پروژه)‌های اعلامی مصوب اشخاص مشمول برای اقلام طرح (پروژه) تحقیق و توسعه بر عهده دبیرخانه شورا خواهد بود.

دستگاه‌های اجرایی مکلف به همکاری، ارائه اطلاعات و دسترسی‌های لازم به دبیرخانه شورا به منظور ارزیابی و شناسایی هزینه‌های تحقیق و توسعه هستند.

صرفاً هزینه انجام شده در طرح‌های تحقیق و توسعه با رعایت مفاد این آیین نامه به عنوان اعتبار مالیاتی قابل کسر از مالیات قطعی شده سال انجام هزینه یا سنوات آتی اشخاص مشمول خواهد بود. اعتبار مالیاتی موضوع این آیین نامه قابل تسری به سایر هزینه‌های اشخاص مشمول نمی‌باشد.

 اعتبار مالیاتی موضوع این آیین نامه، صرفاً برای طرح (پروژه)‌هایی که پس از لازم الاجراشدن قانون به تأیید دبیرخانه شورا می‌رسند قابل اعمال است.

انتهای پیام/

ارسال نظر