صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۴ - ۱۲ آذر ۱۴۰۱
کارشناس مسائل بین الملل: از ظرفیت دیپلماسی عمومی استفاده شود

سفارتخانه‌های ما در اروپا تحرکات دیپلماتیک بیشتری داشته باشند

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: با توجه به فشار گسترده اروپا علیه ایران، اقتضا می کند که سفارتخانه های ما در کشورهای اروپایی جهت تامین منافع حداکثری کشورمان تحرکات دیپلماتیک بیشتری داشته باشند.
کد خبر : 818004

میرقاسم مومنی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری آنا در خصوص اقدامات مداخله جویانه و تحریک آمیز اخیر تروئیکای اروپا، افزایش فشار و تحریم از سوی آن‌ها و تاثیر این رویکرد بر روابط ایران و غرب، گفت: در بحث تشنج‌هایی که فی مابین روابط ایران و غرب، اخیراً پیش آمده نکته مهم این است که اروپایی‌ها برخلاف انتظارشان بعد از دولت آقای رئیسی نتوانستند آن خواسته‌های خود را عملی و اجرایی کنند.

 وی افزود: اروپایی‌ها چندین سال به ما فشار آورده بودند و از این جهت آلمان و فرانسه نقش مهمی داشتند که برجام به نتیجه برسد تا منافع غرب در منطقه و ایران حفظ شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: با توجه به بررسی‌هایی که نسبت به مفاد برجام و مطالباتی که دولت آقای رئیسی و تیم مذاکره کننده، اخیرا مطرح کرده‌اند و همانطور که آقای امیرعبداللهیان در جلسات مکرر تکرار کردند بحث منافع ملی، جز مهمترین منافع است و مذاکرات و برجام نباید طوری نوشته و اصلاح شود که دوباره یک طرف دیگر بیاید و آن را به هم بزند و بر منافع ما خدشه وارد شود.

مومنی تصریح کرد: اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها نتوانستند تعهدات خود را عملیاتی کنند، به همین جهت برجام نتوانست نتیجه بخش شود.

وی گفت: آن‌ها با استفاده از ابزار‌هایی مثل حقوق بشر، ابزار‌های منطقه‌ای و با فشار آوردن به سیستم سیاسی کشور می‌خواهند دولت را وادار به نرمش یا تسلیم در برابر برخی از خواسته‌های خود کنند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به این موضوع که آن‌ها از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در شورای حکام و حقوق بشر قطعنامه‌هایی را علیه ایران صادر کردند، تصریح کرد: این نشان می‌هد که برجام چقدر برای آن‌ها مهم است و حاضر هستند چقدر برای رسیدن به این توافق هزینه کنند.

مومنی تاکید کرد: روابط ما با غرب، متاثر از روابط ما در برجام و در توافق هسته‌ای است و به نظر من میزان روابط ما بستگی به میزان روابط در قالب پرونده هسته‌ای دارد.

وی در این باره گفت: به همین جهت باید ببینیم که سیاست‌های دولت و تیم مذاکره کننده چیست و اروپایی‌ها چه چیزی می‌خواهند و ما دنبال چه چیزی هستیم و چه مذاکراتی را می‌توانیم شروع کنیم.

کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: در شرایط فعلی نه ایران و نه غرب آمادگی از سرگیری مذاکرات را ندارند، اما ممکن است بعد از مدتی پیشنهاداتی از سوی غرب یا از سوی ایران مطرح شود.

مومنی با تاکید بر اینکه هم ایران و هم غربی‌ها نیازمند مذاکرات هستند و برجام به سود هر دو طرف است، اظهار کرد: برجام برای استفاده‌های سیاسی و اقتصادی برای ایران مهم است و غرب برای امنیت خود و منابع ارتباطی که با ایران دارد مهم است و باید منتظر باشیم و ببینیم که این روند به کجا می‌انجامد.

وی در مورد اقدامات دیپلماتیک ایران برای پیشبرد اهداف سیاسی خود در اروپا نیز، افزود: سفارت خانه‌ها بیشترین بحثشان، بحث دیپلماتیک  و روابط دو جانبه است و شاید کمتر دستاورد تجاری به سود کشور رقم زده‌اند و به نظرم در شرایط فعلی سفارتخانه‌های ما باید فعالیت‌های بیشتری داشته باشند.

کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: دیپلمات‌های ما باید در موسسات تصمیم‌گیری و دیگر مراکزی که می‌توانند وقت بگذارند و ارتباط بگیرند تا با آگاه سازی طرف‌های اروپایی اجازه ندهند که اخبار جعلی در سطح مدیران و موسسات تحقیقاتی و پژوهشی رسوخ کند.

مومنی افزود: اگر سفارتخانه‌ها این توانمندی را ایجاد کنند که از کارشناسان و افراد تحصیل کرده در رسانه‌های مقیم حضور داشته باشند، می‌توانیم در افکار عمومی منطقه و کشور‌های هدف تاثیرگذاری مثبت داشته باشیم.

وی با اشاره دیدار یک فعال ضد ایرانی با رئیس جمهور فرانسه، بیان کرد: ما هم باید ظرفیت‌هایی ایجاد کنیم تا شخصیت‌هایی از ایران با شخصیت‌های اروپایی دیدار کنند.

کارشناس مسائل بین‌الملل مشکل وزارت امور خارجه را انجام شدن تمام کار‌ها از طریق خودش دانست و افزود: باید به دیپلماسی عمومی هم فرصت داد و از انجمن‌های دوستی ایران با کشور‌های دیگر، گروه‌های پارلمان ایران و سازمان‌های خصوصی نیز استفاده کرد.

مومنی در پایان خاطر نشان کرد: میتوان بازهم ساختار وزارت خارجه، سطح کارشناسی، نوع و قالب دیپلماتیک خود را اصلاح کنیم. به نظر می‌آید که بهره‌مندی از ظرفیت‌های دیپلماسی عمومی بهترین گزینه برای تاثیرگذاری فعالیت‌های ما در خارج از کشور باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر