صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۶ - ۱۲ آذر ۱۴۰۱
فوق تخصص چشم و قرنیه مطرح کرد؛

اثر سوء کار با لوازم الکترونیکی بر سلامت قرینه چشم

حیدر سیاتیری گفت: کار و استفاده از لوازم الکترونیکی و کار طولانی مدت هم می‌تواند اشک را کم کند و هم بر سلامت قرینه چشم اثر سوء بگذارد.
کد خبر : 817977

به گزارش گروه خانه خلاق و نوآوری رسانه آنا، حیدر سیاتیری، فوق تخصص چشم و قرنیه، در برنامه «خونه زندگی» رادیو سلامت با بیان این مطلب افزود: یکی از علت‌های شایع خشکی چشم عدم یا کاهش حساسیت قرنیه به ترشح اشک است که می‌تواند ناشی از عوامل آلاینده یا مسمومیت‌های ناشی از اشعه‌های موجود در لوازم الکترونیکی باشد که حساسیت قرنیه را کم می‌کند و به موقع اشک ترشح نمی‌شود.

وی با بیان اینکه از عوامل دیگر خشکی چشم می‌توان، بیماری‌های سیستمی، بیماری‌های عمومی را نام برد که در بانوان شایع‌تر است، افزود: اصولا خشکی چشم در بانوان به علت هورمونی شایع است؛ اما نحوه‌ی کار و استفاده از لوازم الکترونیکی و کار طولانی مدت هم می‌تواند اشک را کم کند؛ ولی در هر صورت، اشک انسان دو قسمت دارد، یک قسمت آن، که اشک پایه است که بیش‌تر این قسمت مدنظر ماست و آن اشکی که از خوشحالی یا اندوهگینی می‌آید که ملاک ما نیست.

عضو هیئت علمی دانشگاه، یکی از علایم کمی اشک یعنی خشکی چشم را کاهش دید دانست و بیان کرد: کاهش دید ناشی از اشک ادامه پیدا می‌کند و ممکن است منجر به زخم قرنیه و تهدید جدی بینایی شود. کاهش اشک به صورت‌های متفاوت خودش را نشان می‌دهد از کاهش دید تا احساس جسم خارجی تا احساس عدم راحتی چشم می‌تواند از علائم آن باشد و در نهایت از علائم موثر خشکی چشم، تورم پلک‌ها و اشکال در بافت‌های اطراف چشم است که می‌تواند از نگهداری اشک خودداری کند.

سیاتیری با بیان اینکه خشکی چشم با سن انسان بیش‌تر می‌شود، گفت: ما خشکی چشم را در جوانان هم می‌بینیم؛ ولی معمولا بالای ۴۰ سال شایع‌تر است. خشکی چشم درمان‌های متفاوتی دارد که یکی از آن‌ها، اشک مصنوعی بوده که البته بسته به نوع خشکی چشم ما اشک خاصی انتخاب می‌کنیم بنابراین اشک مصنوعی برای خشکی چشم مفید است البته ما اشک را جایگزین می‌کنیم نه اینکه درمان کنیم. اشک مصنوعی اگر درست انتخاب شود عارضه‌ای ندارد، ولی اگر ماده‌ی نگهدارنده داشته باشد باید مقدار استفاده آن، محدود باشد.

وی در پایان با بیان اینکه، خشکی چشمی مادرزادی یکی از مسائل جدی است که باید به پزشک مراجعه کنند تا بررسی شود، اظهارداشت: شستشوی پلک‌ها، مصرف مایعات کافی، محدود کردن کار با لوازم الکترونیکی می‌تواند در به اصطلاح تعادل حس اشک چشم موثر باشد.

انتهای پیام/4144

انتهای پیام/

ارسال نظر