صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۱۲ آذر ۱۴۰۱
با رهبری یک دانشمند ایرانی محقق شد؛

کشف پلیمری جدید که سرعت بهبود زخم‌های دیابتی را افزایش می‌دهد

گروهی از محققان پلیمر جدیدی کشف کردند که با افزایش فعالیت فیبروبلاست‌ها، سرعت بهبود زخم‌های دیابتی مزمن را افزایش می‌دهد.
کد خبر : 817964

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، زخم‌های مزمن دیابتی به‌شدت دیر التیام می‌یابند، گاهی اوقات این زخم‌ها به حدی عفونی می‌شوند که منجر به قطع عضو می‌شود. پلیمری که به تازگی شناسایی شده است می‌تواند از وقوع این اتفاق جلوگیری کند، زیرا این پلیمر روند بهبود زخم را به شدت افزایش می‌دهد.

در مطالعه ای که به سرپرستی پروفسور امیر قائم مقامی در دانشگاه ناتینگهام انجام شده است، گروهی از پژوهشگران با غربالگری 315 پلیمر مختلف شروع کردند و ترکیب شیمیایی هر یک را تجزیه و تحلیل کردند. دانشمندان به دنبال پلیمرهایی بودند که فعالیت سلول‌های ایمنی و فیبروبلاست‌ها را تقویت می‌کردند.

در نهایت مشخص شد که یک پلیمر زیست سازگار معروف به پلی (تتراهیدروفورفوریل متاکریلات) یا به اختصار pTHFuA نسبت به سایر پلیمر‌ها موثرتر است

از این رو محققان اقدام به ایجاد ریزذرات پوشیده از pTHFuA کردند که مستقیماً روی زخم‌های مدل‌های حیوانی قرارداده می‌شد. در زخم های تحت درمان با این پلیمر در مقایسه با گروه شاهد که درمانی دریافت نکرده بودند، در یک دوره 96 ساعته فعالیت فیبروبلاست‌ها سه برابر بیشتر شد که منجر به بسته شدن بیش از 80 درصد زخم‌ها شد.

اکنون امید است که pTHFuA بتواند به عنوان یک پوشش درمانی روی پانسمان های استاندارد زخم‌های دیابتی مورد استفاده قرار بگیرد.

قائم مقامی سرپرست این تحقیق می‌گوید: این پژوهش گامی مهم در جهت ایجاد درمانی جدید، کم هزینه و موثر برای زخم های دیابتی است. نتایجی که ما دیدیم تنها با یک بار استفاده حاصل شده است و برای بیمارانی که مجبورند درمانشان را تکرار کنند تا بهبود یابند، تحول‌آفرین خواهد بود.

اخیرا مقاله‌ای درباره این مطالعه در مجله Advanced Materials منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر