صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۳ - ۱۰ آذر ۱۴۰۱
نقاط مثبت و منفی مجلس یازدهم چیست؟

معاون سیاسی حزب موتلفه: جای احزاب در ارکان مشورتی مجلس خالی است

معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی گفت: قوه مقننه باید با استفاده از بازوهای مشورتی خود مثل احزاب به تقنین بپردازد؛ امروز جای احزاب در بین ارکان مشورتی مجلس خالی است.
کد خبر : 817844

مهدی عرب صادق معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، با اشاره به فرا رسیدن ۱۰ آذرماه (روز مجلس)، درباره تببین نقاط قوت مجلس در مدت زمان سپری شده گفت: جایگاه راهبردی و اساسی مجلس شورای اسلامی در تقنین، و همچنین شأن عالی مجلس در ارتباط با نظارت بر اجرای سیاست‌های کشور، واضح است.

وی افزود: البته در تعریف مناسبات بین قانونگذار و مجریان قانون، دچار ضعف هستیم و آسیب هایی که دلالت به کاستی، ضعف و یا اشتباهات است در قانونگذاری راه یافته است.

معاون سیاسی حزب موتلفه با بیان اینکه طبیعتا این آسیب ها، با ارزیابی وضعیت و اصلاح شاخص ها و فرآیندها قابل حل است،تاکید کرد: نباید فراموش کنیم سیاست گذاری باید فعال و مبتنی بر پیش بینی و پیشگیری ها و نه صرفا بر علاج و درمان باشد‌.

عرب صادق تصریح کرد: در خصوص مجلس یازدهم باید شعارها و وعده های کاندیداهای عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب یادآوری شود؛ از جمله «شفافیت» و «معیشت».

مردم می توانند به مجلس یازدهم نمره دهند

وی گفت: خوب است نمایندگان مجلس بین مردم بروند و گزارش های خود را مبتنی بر شاخص های اجتماعی و اقتصادی ارائه کنند و مردم بهترین  خط کش برای نمره دهی مجلس یازدهم هستند؛ امروز در کف جامعه، مردم معتقدند هم شفافیت، هم معیشت کاهش یافته است.

عضو شورای مرکزی خانه احزاب تصریح کرد: برخی نمایندگان در تهران ژست انقلابی گری می‌گیرند اما همینکه  به حوزه انتخابیه می روند تکنوکرات می‌شوند.

عرب صادق به وظیفه مجلس که نظارت و قانون گذاری است اشاره کرد و گفت:اگر گفته می شود بخشی  ازکابینه دولت ضعیف است، حتما بخشی از ناکارآمدی معلول عملکرد خود مجلس است، آن روزی که وزیری برای گرفتن رای اعتماد، وعده عجیب و غریب می دهد و صحن مجلس اعتماد می کند، آیا کمیسیون های تخصصی بررسی دقیق و اثرگذاری انجام داده بودند؟ یا سیاسیِ کاری را سرلوحه رای اعتماد به وزرا قرار دادند؟!

وی پیرامون کارنامه مجلس یازدهم به مردم و مطالباتی که رهبر انقلاب از نمایندگان داشتند، تاکید کرد: در ارزیابی مجلس یازدهم، انقلابی گری وظیفه‌ای است که مردم و مقام معظم رهبری عمل به آن را از مجلس مطالبه دارند و ایشان فرمودند: این مجلس را انقلابی، می‌دانم و بعد تذکر دادند نمایندگان در عزل و نصب ها دخالت نکنند، خوب این دو گزاره مهم، وظیفه خطیر نمایندگان مجلس را روشن می کند و اینکه مجلس باید انقلابی بماند.

تببین نقاط قوت و ضعف مجلس

عضو شورای مرکزی خانه احزاب اضافه کرد: در مجلس یازدهم، وحدت بین نمایندگان بیشتر از قبل به چشم می‌خورد، رویکرد انقلابی و عدالت محور در کلان مجلس وجود دارد، حضور نمایندگان در اکثر حوزه های انتخابیه پررنگ است، رویکرد مجلس در دیپلماسی بین المللی مبتنی بر اقتدار و عزت جمهوری اسلامی ایران است و از نمونه نتایج این رویکرد می توان به  طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها اشاره کرد.

عرب صادق گفت: رسیدگی به شرایط کارگران ساختمانی، متناسب سازی حقوق بازنشستگان و کارکنان،  طرح های مالیاتی مالیات بر ارزش افزوده و مالیات برخانه های خالی (که البته در اجرا ضعف اساسی دارد) ، قانون حمایت از جوانی جمعیت، تصویب لایحه ی رتبه بندی معلمان، تسهیل مجوز کسب و کار و حذف امضاهای طلایی و مواردی از این دست است.

وی به برخی ضعف‌های مجلس یازدهم هم اشاره کرد و افزود: در این راستا، می توان به  کثرت طرح‌ها و گاها طرح های فاقد اهمیت و اولویت، عدم وجود برنامه ریزی دقیق برای قوانین، ضعف در نظارت و جایگزین شدن دخالت در خلاء نظارتِ دقیق و یا وجود نظارت صرفا صفر و صدی، عدم ارائه طرح های موثر برای حل مشکلات گرانی و تورم، عدم اصلاح ساختار بودجه، عدم تحقق نتیجه روشن در مواردی از تحقیق و تفحص ها، وجود تناقض در برخی قوانین یا عملیاتی بودن برخی از طرح ها، عدم استفاده موثر از ابزارهای سوال و استیضاح برای برخی وزاری ناکارامد، به حاشیه رفتن طرح های ضروری نام برد.

انتقاد از سکوت برخی نمایندگان در اغتشاشات؛ پاسخ به صندوق رای واگذار می‌شود

معاون سیاسی حزب موتلفه تصریح کرد: البته لازم است تحلیل و رصد نوع موضع گیری و حتی تاخیر در موضع گیری مناسب و سکوت  برخی نمایندگان مجلس در فتنه و اغتشاشات اخیر که مقدسات نظام را هدف گرفته بود بصورت دقیق توسط خود مردم در حوزه های انتخابیه و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب انجام شود و نهایتا پاسخ عملکرد این نمایندگان به شورای نگهبان یا صندوق های رای واگذار کرد.

عرب صادق با بیان اینکه شعار های این مجلس در سه محور اصلاح ساختار اقتصادی کشور، شفاف‌سازى(و شروع آن از داخل مجلس) و محور سوم مبارزه با فساد است،اظهار کرد: طرح های عملیاتی و غیر سیاسی این سه محور باید به صحن مجلس و بیاید و تا قبل از اتمام این مجلس به نتیجه در روح جامعه و سفره مردم برسد و گرنه مردم در مجلس دوازدهم هیچ شعاری را باور نخواهند کرد و در این ناباوری حق با آنها(مردم) خواهد بود.


وی تصریح کرد: در این مجلس برخلاف آنچه از سوی برخی القاء می شود، از همه ی گروه های سیاسی حضور دارند و البته همه ی آنها هم برای پیشبرد اهداف نظام زحمت می کشند، اما باید برخی از نمایندگان به این امر دقت بیشتری داشته باشند که مطابق قانون اساسی کشورمان نماینده همه ی ملت ایران هستند نه فقط حوزه انتخابیه خودشان.

متاسفانه برخی محدود نمایندگان مجلس هستند که به جای تزریق امید و نشاط به جامعه،  ناامیدی  به جامعه می دهند و این عزیزان بایستی به فرمایشات رهبری در این امر توجه بیشتری نمایند و اینطور نباشد که گویا فراموش کرده باشند که خود مسئول هستند.البته نمایندگانی در مجلس حضور دارند که پشتوانه و سابقه اجرایی و تخصصی لازم را ندارند و در مجلس هم عملکرد مثبتی نتوانسته اند ایفا کنند.

 لزوم استفاده مجلس از نظرات احزاب

عضو شورای مرکزی خانه احزاب در پاسخ به سوالی درباره عملکرد بازوی مشورتی مجلس یازدهم، گفت: ضروری است، مجلس ضمن استفاده از بازوهای مشورتی خود، از احزاب و تشکل هایی که بدنه گسترده  و فعال در سراسر کشور دارند و در ساختار تشکیلاتی، زیر بنای تخصصی و سرمایه انسانی خوبی در تمام حوزه ها دارند استفاده کند و این استفاده در حوزه‌ی محتوایی و کمک به نظام است و این غیر از سهم خواهی ست که متاسفانه برخی احزاب صوری و کاغذی، با باند و گروه های خود دنبال آن هستند.

عرب صادق اضافه کرد: ما در حزب موتلفه اسلامی ۲۰ سال است پیشنهاداتی ضروری برای اصلاح ساختاری بودجه ارائه داده ایم، برای مسایل فرهنگی کارگروه های حجاب و عفاف مبتنی بر خروجی و راهکار داشته ایم یا در حوزه ورزشکاران  و ... همین کار را انجام داده ایم و آنچه برای کشور و نظام مفید می دانستیم را به نمایندگان خود در مجلس ارائه داده ایم.

وی گفت: برنامه های روشنی برای اصلاح و بهبود دیپلماسی انرژی در کشور داریم و صلاح نظام و مردم است که از این طرح و برنامه ها استفاده نماید.

معاون سیاسی حزب موتلفه تاکید کرد: به هر حال احزاب وظیفه دارند مشکلات جامعه و مردم را شناسایی و به زبان حاکمیت تولید مسئله و آن را حل کنند. 

عرب صادق با اشاره به اینکه بازوی مشورتی دیگر مجلس خود مردم هستند و نباید فراموش کنید که اصلا ساختمان بهارستان خانه مردم است،اظهار کرد:  اگر موکلان مردم از آنها دور شوند دشمن در کمین است که این فاصله را دور کند.

مجلس از نظرات اساتید و دانشجویان بهره گیری کند

وی با بیان اینکه اندیشکده های آینده پژوهی و حکمرانی باید در قانون گذاری ایفای نقش کنند و توسط دبیر خانه ای در مجلس هدایت شوند، گفت: اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و دانشجویان بازوی مهم دیگری در مشاوره به مجلس هستند و باید ساز و کار دقیقی برای استفاده از ظرفیت دانشجویان و اساتید تعیین شود و وزارت علوم نباید دانشگاه را به شیوه مدارس اداره کند. لازم است تعامل فعالی با مجلس داشته باشد.

عضو شورای مرکزی خانه احزاب تاکید کرد: بنده در مورد برنامه هفتم توسعه دغدغه دارم و این کار مهم مجلس است، پیرو سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب به مجمع تشخیص، لازم است جامعه محورانه مجلس با استفاده از بازوهای مشورتی خود مثل احزاب به تقنین بپردازد و امروز جای احزاب در بین ارکان مشورتی مجلس خالی است.

عرب صادق در پاسخ به این سوال که آیا حزب متبوعش تاکنون پیشنهادها و نقطه نطرات خود را به مجلس پیرامون بررسی لوایح و یا طرح هی مهم ارائه کرده است؟، گفت: حزب موتلفه اسلامی در سراسر کشور فعالیت جامع و عملیاتی دارد و با رصد نیازهای کشور در سراسر کشور طرح های عملیاتی و منطبق بر مسیر ولایت ، پُخت و پز می کند و به دبیران استان ها و شهرستانهای خود در سراسر کشور ابلاغ می شود.

پیشنهادهای حزب موتلفه به مجلس

وی افزود: از طریق نمایندگان عضو حزب و شورای مرکزی پیشنهاد طرح هایی به مجلس و یا پیشنهاد لوایحی به این دولت و دولت های قبل داشته ایم و خرسندیم که با اخلاص عزیزانمان در ولایت پذیری هیچ انحرافی از خط اصیل انقلاب و ولایت در تاریخ ۶۰ ساله ی خود نداشتیم.

معاون سیاسی حزب موتلفه گفت: امیدواریم با پیگیری طرح های محوری و اصلاح ساختار بودجه و حل مشکلات معیشتی، در باقیمانده ی این دوره مجلس، رضایت ولی امر، شهدا و مردم کامل تامین شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر