صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
روش نوین دانشمند ایرانی در تصفیه فاضلاب؛

حذف میکروپلاستیک از آب فاضلاب به کمک میدان مغناطیسی

یک دانشمند ایرانی موفق به تولید پودری جدید شده است که می‌تواند ذرات میکروپلاستیک موجود در آب آلوده فاضلاب را تنها در عرض یک ساعت حذف کند.
کد خبر : 817721

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، تصفیه فاضلاب زمانی فقط شامل حذف آلاینده‌های سنتی می‌شد، اما حالا این کار مستلزم حذف ذرات میکروپلاستیک است. براساس گزارش‌ها یک پودر جدید این کار را بسیار سریعتر و کاملتر از آنچه قبلا ممکن بود انجام می‌دهد.

 این پودر که توسط تیمی از دانشمندان دانشگاه RMIT استرالیا و با همکاری پروفسور نیکی اشتیاقی ابداع شده است، به طور ایده آل فاضلاب تصفیه نشده در تصفیه خانه‌های موجود مخلوط می‌شود. این ماده با چشم غیرمسلح مانند یک پودر سفید ساده به نظر می‌رسد، اما در واقع از ساختار‌های نانوپیلار فرومغناطیسی میکروسکوپی تشکیل شده است.

 هر یک از این ساختار‌ها به نوبه خود از دو ورقه مواد از جنس چارچوب آلی فلزی (MOF) با آرایه‌ای از نانو پیلار‌های اکسید آهن که کربن اطراف آن‌ها را پوشانده و در میان ورقه‌ها قرار گرفته‌اند تشکیل شده اند. این چیدمان باعث ایجاد مقدار زیادی از سطح می‌شود که حتی کوچکترین ذرات میکروپلاستیک عبوری به آن می‌چسبند.

هنگامی که این پودر برای مدت کوتاهی در فاضلاب چرخانده شد، از یک آهنربا برای حذف تمام ساختار‌های نانوپیلار به همراه ذرات میکروپلاستیکی که جذب کرده‌اند استفاده می‌شود.

 در بررسی‌های آزمایشگاهی، این پودر با موفقیت تمام ذرات را از نمونه‌های آب آلوده تنها در عرض یک ساعت حذف کرد. علاوه بر این، ساختار‌های ذکرشده می‌توانند تا شش بار مورد استفاده مجدد قرار گیرند.

 در مقابل، تکنیک‌های تصفیه معمولی روز‌ها طول می‌انجامد و حتیس از این مدت هم کامل نیستند.

پروفسور نیکی اشتیاقی، دانشمند ارشد این پژوهش می‌گوید: پودر ما می‌تواند میکروپلاستیک‌هایی را که ۱۰۰۰ برابر کوچکتر از موادی هستند که در حال حاضر توسط تصفیه خانه‌های فاضلاب قابل تشخیص هستند را حذف کند. 

 این تحقیق اخیرا در مجله مهندسی شیمی منتشر شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: دانشمند ایرانی
ارسال نظر