صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارشناس اقتصاد مسکن:

هدف و مسیر اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی، هر دو اشتباه بود

یک کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است هم هدف اولیه‌ برای تصویب قانون مالیات بر خانه‌های خالی و هم مبنا و مسیر اجرای آن اشتباه بود.
کد خبر : 817667

محمود اولاد، کارشناس اقتصاد مسکن در گفتگو با خبرنگار آنا درباره اینکه آیا قانون مالیات بر خانه‌های خالی بعد از چند سال از زمان تصویب و اجرای در دولت‌های مختلف توانسته در اجرا به موفقیت برسد یا خیر، توضیح داد: اجرای این قانون چند سال است که با برنامه راه اندازی سامانه املاک و اسکان کشور آغاز شده است؛ در ابتدا گفته می شد تعداد خانه‌های خالی ۲ میلیون واحد مسکونی است، اما پس از مدتی تنها بیش از ۵۰۰ هزار واحد مسکونی را به سازمان امور مالیاتی معرفی کردند.

وی با اشاره به اظهارات اخیر وزیر اقتصاد مبنی بر اینکه از ۵۰۰ هزار واحدی که وزارت راه و شهرسازی معرفی کرده، خالی بودن ۲۱۶ هزار واحد آن با اعتراض مالکان، منتفی شده است، افزود: مشخص نیست آیا همین تعداد هم واقعا خالی باشند یا نه؟ این موضوع به معنای شکست قانون مالیات بر خانه‌های خالی است.

این کارشناس اقتصاد مسکن درباره اینکه آیا می‌توان قانون مالیات بر خانه‌های خالی را به عوارض شهری تبدیل کرد، بیان داشت: در دنیا مالیات خانه‌های خالی را شهرداری‌ها دریافت می‌کنند؛ به این صورت که هم شناسایی این خانه‌ها به شهرداری‌ها داده می‌شود و هم منابع و درآمد برای دولت‌های محلی است.

اولاد ادامه داد: البته در دنیا هدف از اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی کنترل بازار مسکن نیست. ضمن اینکه در دیگر کشور‌ها این قانون برای کل کشور اجرا نمی‌شود بلکه برای چند شهر از یک کشور اعمال می‌شود. در کانادا نیز تنها شهرداری‌های یک یا دو شهر آن از خانه‌های خالی عوارض دریافت می‌کنند.

**فلسفه مالیات سِتانی از خانه‌های خالی در دیگر کشورها چه بود؟

طبق اظهارات وی، هدف از اجرای این قانون در دیگر کشور‌ها این بود که در برخی محله های نا به سامان، خانه‌ها به قدری فرسوده می‌شدند که دیگر هزینه کردن برای بهسازی آن به صرفه نبود و ساکنان با ترک خانه هایشان به حاشیه شهر برای سکونت در خانه‌های نوساز می‌رفتند؛ این اتفاق برای ساکنان این محله ها مشکلات امنیتی در پی داشت که درنتیجه شهرداری‌ها تصمیم به دریافت مالیات از مالکان خانه‌های خالی می‌کردند تا بافت‌های نابه سامان شهری خالی از سکنه نشوند.

این کارشناس اقتصاد مسکن با تأکید بر اینکه هم هدف اولیه‌ برای تصویب قانون مالیات بر خانه‌های خالی که کنترل بازار مسکن بود و هم اجرای آن که بر مبنای خوداظهاری مالکان در سامانه املاک و اسکان بود، اشتباه بود، تصریح کرد: چه کسی جوابگوی این هزینه‌های سنگین از جیب مردم برای راه اندازی‌های چند باره سامانه املاک و اسکان است؟

**خانه‌های خالی شناسایی شده نقش کنترلی در بازار اجاره مسکن ندارند

اولاد درباره اینکه آیا قانون مالیات بر خانه‌های خالی توانست بازار اجاره مسکن را کنترل کند، گفت: بر فرض اینکه همه این ۲۸۰ هزار واحد مسکونی که خالی  بودن آن شناسایی شده، محرز شود و بر فرض اینکه همه این ۲۸۰ هزار واحد خالی به بازار اجاره مسکن وارد شوند، در برابر ۱۲ تا ۱۳ میلیون خانوار مستأجری که در کشور داریم، اصلا رقمی نیست که بتواند نقش کنترلی بازار اجاره مسکن را ایفا کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر