تبیین دلایل توانمندیهای بسیج در حوزههای مختلف
گروه سیاست خبرگزاری آنا- محیا کریمی: بسیج ارمغانی از جمهوری اسلامی ایران است که بر مبنای نظام اسلامی و متکی به آحاد مردم و برآمده از ساختار سیاسی اجتماعی نوین جامعه ایران است.این امر در ابتدا با فرمان حضرت امام(ره) مبنی بر تشکیل ارتش بیست میلیونی آغاز گردید.
حضور گسترده مردم در تفکر و اندیشه رهبران نظام جمهوری اسلامی جایگاه بالایی دارد و به فرموده مقام معظم رهبری: «.... در حقیقت بسیج عظیم ملّت ایران، مظهر شخصیت ذاتی و ملّی آن است. چون بسیج به این معناست که جوانان ملت و عناصر کاری ملت، در میدانهای سخت، احساس کنند که به امید خدا و با توکّل بر او، دارای چنان قدرت و توانایی هستند که میتوانند در مقابل دشمنان بایستند. این، معنای بسیج است.
وقتی که بسیج را با نظر تحلیلی و دقیق نگاه میکنیم، میبینیم که میدان نبرد نظامی، تنها میدان حضور بسیج نبود. این، کارِ خدا بود که بسیجِ ملت ایران بتواند در سختترین میدانها که همان میدان جنگ است، چنان قدرتی از خود نشان دهد که دیرباورترین افراد هم قبول کنند که ملت ایران دارای توانایی است...»
بعد از انقلاب اسلامی، تاثیرگذارترین میدان حضور بسیج در عرصه دفاع مقدس بود. از همان ابتدای انقلاب و روزهای آغازین تشکیل بسیج مستضعفین، بسیجیان پا در میدان رزم گذاشتند.آحاد عظیم بسیج، در طول هشت سال جنگ تحمیلی، چیزی را در تاریخ ثبت کردند که جز در برهههای استثنایی تاریخ گذشتهی بشریت، نظیرش را نمیشود پیدا کرد.
میدان مبارزهای که شاهد حضور مردم از هر قشر و طبقه ای بود با فداکاری و ازخودگذشتگی و رشادت ها پرچمدار ایران و مملکت اسلامی شدند.
علاوه بر این خطرات داخلی کشور نیز که امنیت مردم را مورد تهدید قرار میداد، با حضور بسیجیان رفع میشد. نقش بسیج در برقراری امنیت داخلی برای همگان روشن بوده و هست به گونه ای که اگر این حضور دائم و مستمر بسیجیان در اجتماع نبود انقلاب تازه شکل گرفته هر لحظه با خطر از بین رفتن اقتدار حاکمیت روبه رو می گشت.
ایجاد نا امنی عوامل داخلی و گروهک های مسلح به سرسپردگی استکبار و آمریکا و جبهه غرب در کشور از تهدیدات بزرگ به شمار میآمد که با هوشیاری مردم و بسیج مردمی اغلب این تهدیدها در نطفه خفه می شدند.
بسیج یکی از سرمایه های اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران و مظهر عزم و اراده ملی کشور است. مهمترین ویژگیها و شاخص های بسیج عبارتند از فراگیر بودن آن، داوطلبانه بودن عضویت، مردمی بودن این نهاد و انعطافپذیری آن که علاوه بر پایبندی به اصول دینی با انعطاف پذیری خاص به سازماندهی نیروهای خود می پردازد.
گرچه یکی از وظایف بسیج آمادگی نظامی برای دفاع از سرزمین است اما بسیجیان در عرصه های مختلف و گوناگون نیز مشارکت داشته اند. دفاع محلی و مقاومت مردمی در مقابله با بحرانهای داخلی و اغتشاشات را می توان یکی از کارکردهای مهم بسیج دانست.
کمک به حفظ امنیت داخلی و جلوگیری از فساد های اجتماعی و ترویج امر به معروف و نهی از منکر در سطح جامعه یکی دیگر از کارکردهای بسیج است. از فعالیت دیگر بسیج در عرصه های سازندگی و رشد و پیشرفت کشور تعریف میشود. دستاورد عظیم انقلاب اسلامی، هویت بخشی به ملت ایران است.
هویتی کاملاً مستقل و خودساخته که رهبر معظم انقلاب نیز به آن این گونه اشاره فرمودند: «با انقلاب اسلامی کشور هویت وابستگی و آویزان بودن به انگلیس و آمریکا را تبدیل کرد به هویت استقلال، استحکام، روی پای خود ایستادن، حرف قدرتمندانه زدن، باج ندادن.
این هویت جدید طبعاً در ایران منحصر نماند. در کشورهای دیگر ملتها بیدار شدند.»هویت ایران قبل از انقلاب وابسته به جبهه غرب بود، اما در نظام جمهوری اسلامی با حرکت آحاد مردم و بسیج آنان این وابستگی به غرب از میان رفت و ملت شریف با اتکا به توانایی های داخلی خود توانستند ماهیتی مستقل پیدا کنند.
ماهیتی که تمام ملت های بیدار جهان را تحت تاثیر خود قرار داده است. در گفتمان مقام معظم رهبری بسیج تمام شدنی نیست: دشمنان در طول سالهای متمادی، خیلی زحمت کشیدهاند تا به ما ملت بفهمانند و بباورانند که قادر نیستیم از خودمان دفاعکنیم؛ قادر نیستیم شخصیت خودمان را نشان بدهیم و قادر نیستیم در معادلات جهانی، نقش ایفا کنیم. حداقل یکی دو قرن، تلاش استعمار این بود که ایرانی را از صحنه فعّالیت همهجانبه جهانی خارجکند.
وقتی انقلاب پیروز شد و همه دنیا فهمیدند که ملت ایران دارای چنان قدرتی است که میتواند یک نظام ظالم و فاسد را کنار بزند و در مقابل خطرات اینکار، که مسأله جنگ بود، با قدرت بایستد؛ در حقیقت شخصیّت ملت ایران آشکار شد و این، به برکت بسیجبود.
نیروهای مردمی بودند که در صحنههای جنگ توانستند دشوارترین کارها را انجام دهند و اگر نبودند، بی شک سرنوشت جنگ طور دیگری میشد.
این، سختترین میدانها بود. در حقیقت بسیج میتواند در میدان سازندگی هم محور باشد و در میدان علم، مقدّم بر دیگران قرارگیرد. بسیج در همهجای کشور حضور دارد. بسیج در دانشگاه، حوزه، بین متخصّصین، در دستگاههای علمی، در میان روحانیون، روستاها، شهرها و در طبقات مختلف حضور و نمود دارد و نشان دادهاست که در حقیقت نمونه کامل ملت ایران است.
شاید بشود گفت که در میان یادگارهای ارزشمندِ باقیمانده از امام عزیز و عظیم القدر ما، یادگاری که از همه بیشتر گسترش دارد، بسیج است.
عظیمترین و ماندگارترین یادگار آن بزرگوار، همین بسیج مردمی است که در همهجا حضور دارد؛ در همه فعّالیتها میتواند پیشرو باشد و روحیه بسیجی را نشان دهد. باید هم همینطور باشد. خیلیها میخواستند بعد از تمام شدن جنگ، چنین وانمود کنند که بسیج تمام شد. این، یک تلقین شیطانی بود، که شاید دستهای دشمن هم در آن بیتأثیر نبود. امّا من عرض میکنم که بسیج تمام شدنی نیست.
بسیج باید روزبه روز توسعه پیدا کند و قوی شود. روحیه بسیجی و معرفت بسیجی باید فراگیر شود، تا این کشور بتواند بار سنگینی را که بردوش دارد - که همان بار هدایت الهی و سعادت انسانهاست - به سر منزل برساند. لذا، بسیج، تمام شدنی نیست.
انتهای پیام/