سالانه یک میلیارد متر پارچه در کشور مصرف میشود
مجتبی جعفری، رئیس اتحادیه پارچه فروشان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا با اشاره به میزان رشد کیفی و کمی در حوزه پارچه رومبلی گفت: بالای ۵۰ درصد مصرف پارچه کشور تولید ایران است و سالانه یک میلیارد متر انواع پارچه در کشور مصرف میشود که از این میزان، بیشترین رسته مصرف مربوط به پوشاک است.
وی ادامه داد: در کل کشور ۷۹۰۰ واحد و در تهران ۳۰۰۰ واحد نساجی داریم که حدود ۲۶۰ هزار نفر به طور مستقیم و یک میلیون نفر را به صورت غیرمستقیم در صنعت نساجی فعال کرده است.
**همه ارگانها باید به افزایش صادرات کمک کنند
جعفری اظهار داشت: صادرات نساجی ما طبق آخرین آمار یک میلیارد دلار است و حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار واردات پارچه داریم. عمده واردات ما از کشورها چین و ترکیه است.
به گفته این فعال بخش خصوصی یک مشکل بزرگ در بحث صادارت وجود دارد و آن نداشتن کارگروه اقتصادی در وزارت امورخارجه است. باید برای محصولات داخلی با هماهنگی سفارت خانهها و کنسولگریها بازارسازی و بازاریابی کرد و توان صادراتی کشور را افزایش داد. بازارهای بزرگ همچون بازار روسیه و کشورهای آسیای میانه نزدیک ما هستند، اما متاسفانه شاهد هستیم که ترکیه قسمت اعظمی از آنها را در اختیار گرفته است.
وی افزود: بین ۱۶۰ کشور تولیدکننده منسوجات رتبه ۵۹ را داریم و حدود ۳۰۰ میلیون دلار واردات ماشین آلات تولید نساجی را در سال ۱۳۹۹ داشتیم که عمدتا از ایتالیا، مالزی و ترکیه وارد شد.
**ظرفیتهای بالای صنعت نساجی برای افزایش تولید ناخالص داخلی
جعفری توضیح داد: در سال، ۲۰۰ هزار تن الیاف پلی استر تولید میکنیم که عمده آن به ترکیه و پاکستان صادر میشود که بعد از خام فروشی نفت یکی از بزرگترین خام فروشیهای کشور است. ما از نظر تولید مواد اولیه پتروشیمی رتبه حائز اهمیتی داریم، اما در صنایع تبدیلی به علت نبود ماشین آلات ضعیف هستیم. ایران توان بالقوه بالایی دارد که ریشه در تولید انبوه نهادههای تولید پارچه در داخل کشور دارد.
رئیس اتحادیه پارچه فروشان گفت: یکی از مهمترین مشکلات ما واردات غیررسمی است که از مبادی مناطق آزاد به صورت بی رویه وارد کشور میشود و درعمل تبدیل به محل واردات کالای قاچاق شده است که لباس رسمی بر تن آن کرده اند. صنعت نساجی نیاز به حمایتهای ویژه از طرف دولت دارد. امروز محصولات چینی با قیمت کمتری از بازار پکن در دبی به فروش میرسد چرا که از صادرات حمایت میکنند و به صادرکننده آفر قیمتی پرداخت میشود تا صادارت افزایش پیدا کند.
انتهای پیام/