قوت گرفتن گمانهزنیها برای تغییر دوباره کنکور سراسری
گروه آموزش و پژوهش خبرگزاری آنا - پروین طالبیان؛ مدتی پیش یک فوریت طرح «الحاق یک ماده به قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور» از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارجاع شد، اعضای این کمیسیون در آخرین جلسه خود به کلیات این طرح رای موافق داند.
این در حالی که است مصوبه سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی مربوطه به تغییر کنکور از سال ۱۴۰۲ و بعد از آن در تیرماه امسال از سوی رئیس جمهوری ابلاغ شده است.
شیوا قاسمی پور عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی درباره جلسه کمیسیون می گوید: کلیات این طرح تصویب شد و رای آورد و جزئیات آن نیز در جلسات آینده کمیسیون مورد بررسی خواهد گرفت.
**برگزاری کنکور دیماه بر مبنای شیوه اعلامشده
البته براساس اعلام احمد نادری، عضو هیئت رئیسه مجلس؛ کنکور دی ماه ۱۴۰۱ طبق اطلاع رسانی که از گذشته صورت گرفته برگزار خواهد شد و ما در خصوص نحوه برگزاری آزمون برای پس از دی ماه بحثهای کارشناسی داشتیم.
پیشنهاد نمایندگان برای تغییر کنکور این است که تأثیر قطعی معدل در آزمون به تأثیر مثبت تبدیل شود
**مثبتشدن تاثیر سوابق کنکور
پیشنهاد نمایندگان برای تغییر کنکور این است که تأثیر قطعی معدل در آزمون به تأثیر مثبت تبدیل شود به عقیده نادری، عضو هیئت رئیسه مجلس؛ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این خصوص خلاف قانون مجلس است.
نادری عضو هیأت رئیسه مجلس عنوان میکند: از سوی دیگر در صدد این هستیم که دروس عمومی که با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از کنکور حذف شده به آزمون سراسری بازگردد چراکه حذف دروس عمومی نیز خلاف قانون مجلس به شمار میآید.
**امکان تغییر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود ندارد
با این حال بر مبنای اعلام شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچ نهادی نمیتواند مصوبه این نهاد را تغییر دهد. رجبعلی برزویی، معاون ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته است: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی همیشه لازم الاجرا و قانونی است و هیچ مرجعی نمیتواند مصوبات این شورا را تغییر داده یا اینکه آن را لغو کند، مگر اینکه خود شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تغییر یا لغو یک مصوبه اقدام کند.
معاون ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان می کند: همه داوطلبان کنکور باید مطلع باشند که امسال مصوبه سنجش و پذیرش شورای عالی انقلاب فرهنگی (سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی) قطعاً اجرا خواهد شد، این مصوبه، قانونی بوده و سازمان سنجش آموزش کشور نیز آن را اجرا کرده و امسال کنکور ۱۴۰۲ نیز بر اساس این مصوبه اجرا خواهد شد.
داوطلبان کنکور باید مطلع باشند که امسال مصوبه سنجش و پذیرش شورای عالی انقلاب فرهنگی (سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی) قطعاً اجرا خواهد شد
**جزییات پیشنهاد نمایندگان
متن پیشنهادی نمایندگان در طرح قانون الحاق یک ماده به قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۱۳۹۲ به شرح زیر است:
واحده _ ماده و تبصره زیر به عنوان ماده الحاقی به قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۱۳۹۲/۰۶/۱۰با اصلاحات و الحاقات بعدی آن افزوده میشود:
ماده – وزارتخانه های علوم ، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان سنجش و آموزش کشور موظفند در خصوص نحوه برگزاری کنکور سراسری کشور در هر سال حداکثر تا یکماه قبل از برگزاری آزمون، گزارش جامعی در خصوص نحوه اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو به مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند .
تبصره – کلیه مقامات و کارکنان مربوط که از اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو استنکاف نمایند علاوه بر محکومیتهای اداری مقرر در قانون رسیدگی به تخلفات اداری به مجازات کیفری حبس از دو ماه تا یکسال و انفصال موقت از خدمات دولتی و جبران خسارات وارده برای بار اول و در نوبت دوم به حبس از ۶ ماه تا دوسال و انفصال دائم از خدمات دولتی و جبران کلیه خسارات وارده محکوم خواهند شد. این تبصره نسبت به قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور مصوب ۱۳۹۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی آن نیز تسری می یابد.»
**قانون شورا درباره کنکور
بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ آزمون برای پذیرش در سال تحصیلی ۱۴۰۲ و بعد از آن در هر سال دو بار برگزار و نتیجه آن حداکثر برای دو سال و صرفاً برای همان گروه آزمایشی متقاضی معتبر است.
با حذف سوالات دروسی عمومی از کنکور سراسری و انتقال آن به سوابق تحصیلی، سهم نمره کل سابقه تحصیلی برای پذیرش در سال تحصیلی ۱۴۰۲ با توجه به سابقه تحصیلی موجود و مرتبط، ۴۰ درصد با تأثیر قطعی در نمره کل نهایی و مابقی ۶۰ درصد سهم آزمون اختصاصی خواهد بود.
انتهای پیام/