صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۶ - ۰۸ آذر ۱۴۰۱
با دیدار در کاخ سفید؛

رؤسای جمهور فرانسه و آمریکا درباره ایران گفتگو می کنند

قرار است در جریان دیدار رؤسای جمهور فرانسه و آمریکا در واشنگتن دی سی، موضوعی با عنوان «چالش ایران در منطقه» نیز در کنار سایر محورها، بررسی شود.
کد خبر : 817362

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از ایتارتاس، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه اول دسامبر (۱۰ آذر) میهمان کاخ سفید خواهد بود.

به گفته یک منبع آگاه، مسائل مربوط به اوکراین، چین، ایران و منطقه موسوم به ساحل آفریقا از جمله محور‌های گفتگوی ماکرون با «جو بایدن» همتای آمریکایی خواهد بود.

ادعا می‌شود که این فرصتی برای طرفین است که مواضع و اقدامات خود را در قبال اصلی‌ترین مسائل جهانی، با یکدیگر هماهنگ کنند.

در این میان، به روال ماه‌های قبل، اوکراین موضوع محوری است، اما انتظار می‌رود که طرفین درباره چالش‌های چین و ایران در منطقه خاورمیانه هم بحث و تبادل نظر داشته باشند.

این سفر در شرایطی است که آمریکا و اروپا از احیای توافق هسته‌ای گرفته تا اغتشاشات در ایران، در محافل بین الملل، به اجماع سازی علیه جمهوری اسلامی روی آورده اند.

همکاری در حوزه‌های اقتصادی و انرژی هم از دیگر موضوعات مورد بحث در دیدار سران آمریکا و فرانسه عنوان می‌شود.

ادعا می‌شود که این دیدار فرصتی برای تأکید بر تقویت اتحاد فراآتلانتیکی به عنوان یکی از عناصر کلیدی سیاست خارجی بایدن است.

سفر ماکرون به واشنگتن دی سی در بازه زمانی ۲۹ نوامبر (۸ آذر) تا ۳ دسامبر (۱۲ آذر) به مدت پنج روز ادامه خواهد داشت و طی آن، بایدن درباره مناقشه تجاری واشنگتن-پاریس نیز صحبت می‌کند.

این سفر ۱۵ ماه بعد از امضای پیمان «آکوس» میان انگلیس،استرالیا و آمریکا انجام می‌شود- پیمانی که به واگذاری زیردریایی‌های هسته‌ای به دولت کانبرا منجر شد. استرالیا در ازای برخورداری از این زیردریایی‌ها که به چالش‌ها در ایندوپاسیفیک دامن می‌زند، قرارداد هنگفت خرید زیردریایی‌های متعارف از فرانسه را لغو کرد و رویارویی بی سابقه پاریس-واشنگتن را رقم زد.

انتهای پیام/

ارسال نظر