صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۰۷ آذر ۱۴۰۱
جام جهانی ۲۰۲۲ قطر

ایران – آمریکا، تقابل تجربه و جوانی؛ آیا تجربه ایران بر جوانی آمریکا می‌چربد؟

تیم ملی فوتبال ایران برای راهیابی به مرحله یک هشتم نهایی ناگزیر است از تجربه فراوان مردانش مقابل حریفی سریع و جوان نهایت استفاده را به عمل آورد.
کد خبر : 817109

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، بعد از دو رویارویی متفاوت با انگلیس و ولز، تیم ملی کاملا با تجربه ایران در سومین و آخرین گام از مرحله گروهی با آمریکا روبه رو می‌شود.

ایران که فردا (سه شنبه) در دوحه حتی در سایه یک تساوی نیز می‌تواند مجوز صعود به دور یک هشتم نهایی بگیرد و رویای دیرینه اش را تحقق ببخشد، شرایط خاصی دارد.

تیم کارلوس کی روش در بازی نخست با ترکیب و سیستمی عجیب ۶ بر ۲ مغلوب انگلیس شد اما در بازی دوم با چهره‌ای متحول شده ۲ بر صفر در وقت اضافه نیمه دوم ولز را شکست داد و به ۳ امتیاز ارزشمند و سرنوشت ساز دست یافت.

حالا با این دو چهره دیده شده، قبل از اعضای تیم آمریکا، ایرانیان می‌پرسند «تیم ملی» در بازی سوم کدام چهره را خواهد داشت؟ چهره روز بازی با انگلیس یا مصاف با ولز؟

**آمریکا ترکیبی از سرعت و تجربه

کی روش با آن همه تجربه حضور و سال‌ها کار در رده حرفه‌ای قطعا خواهد کوشید تیمش در ادامه بازی با ولز، چهره‌ای بهتر و قدرتمندتر ارائه کند.

با این حال مربی ۶۹ ساله می‌داند و این موضوع را به شاگردان پرتلاش خود انتقال خواهد داد که آمریکا، تیمی سریع و جوان است.

حریفی که مملو از بازیکنانی است که در باشگاه‌های اروپایی حضور دارند. ستاره‌های که در بازی با ولز و انگلیس با استفاده از سرعت خود توانستد دردسرساز شوند.

در این حال سطح انتظار هواداران از این تیم بالاست. ظاهرا فوتبال دوستان آمریکایی به این موضوع کار ندارند که تیم آمریکا، جزو جوان‌ترین تیم در جمع ۳۲ تیم حاضر در مسابقات است. آن‌ها می‌خواهند با همین تیم جوان به اهداف مهمی در جام جهانی دست یابند. 

**تیمی با میانگین سنی ۲۵ سال

تیمی که اکنون تحت نام آمریکا در جام جهانی حضوردارد، میانگین سنی اش ۲۵ است؛ و تیم ایران میانگین سنی ۲۹ دارد. گرگ برهالتر، سرمربی تیم بسیار خوش اقبالی است که می‌تواند با مجموعه‌ای از بازیکنان جوان کار کند. او همچنین نسبت به مربیان قبلی تیم آمریکا به خود می‌بالد که دستش در انتخاب بازیکن جوان کاملا باز است و می‌تواند با آسودگی بالا گزینش‌های خوبی را انجام دهد.

برهالتر بر همین اساس در مسابقات جام جهانی قطر روی نفرات جوانش حساب کرده است. هرچند در مصاحبه هایش با خبرنگاران در دوحه پیوسته از هدف تیمش برای ساخته شدن جهت جام جهانی بعدی سخن گفته تا به این ترتیب فشار را از تیمش بردارد.

 اما او به هرحال به خود می‌بالد زیرا می‌تواند بدون دغدغه سراغ ستاره‌های پرانرژی و تکنیکی همچون کریستین پولیسیچ (چلسی)، وستون مک کنی (یوونتوس)، سرجینو دست (اث میلان) و جیووانی رینا از دورتموند برود. بازیکنانی که داشتن شان آرزوی هر مربی است.

در مرحله بعد او بازیکنان جوان و خوب دیگری هم مثل یونس موسی (والنسیا)، برندن آرونسون و تایلور آدامز (لیدزیونایتد)، تیموتی وه (لیل)، جردن (اونیون برلین) و جو اسکالی (بروسیا مونشن گلادباخ) در اختیار خواهد داشت.



**نقطه قوت

برهالتر از زمانی که مسئولیت تیم آمریکا را پذیرفت، در‌های تیم ملی را به روی جوانان با استعداد باز کرد اما در کنارش تحولات خود را نیز آغاز کرد. او وقتی پتانسیل جوانی را در تیمش دید، سیستم بازی را از ۲-۴-۴ به ۳-۳-۴ تهاجمی تغییر داد. 

در تمرینات برنامه‌های برای تیمش را در نظر گرفت که بتوانند در مقاطع زیادی از بازی پرسینگ فشرده انجام دهند. او همینطور کاری کرد تا توپ از دروازه تیمش با رد و بدل شدن میان خطوط سه گانه به سرعت به دروازه حریف برسد.

در این مسیر او ابتدا از کریستین پولیسیچ که تجربه بین المللی اش زیاد بود برای توزیع صحیح توپ بهره گرفت. 
اما در ادامه از سایر بازیکنان نیز خواست که در مقاطعی، قابلیت توزیع و انتقال توپ را داشته باشند.

مربی آمریکا به این شکل، کوشید تیمی بسازد که سریع از دفاع به حمله سوییچ کند و سریع از حمله به دفاع، بازگردد.

برهالتر در این مورد چند وقت قبل به یکی از رسانه‌های آمریکا گفت: تمام تلاشم این است که بازیکنان در عین جوانی، تجربه زیادی از بودن و بازی در کنار هم داشته باشند. آن‌ها باید به خوبی بازی همدیگر را بشناسند. آن‌ها باید جوانانی باشند پخته که در قطر کار‌های مهمی انجام دهند. 

وی افزود:در کنار این باید به وضعیت روحی آن‌ها هم توجه داشت. زیرا بازیکن باید بازی به بازی به ذوق و هیجان بیشتری برسد. نباید احساس خستگی و دلزدگی کند. بلکه انگیزه و میلش به کار پیوسته افزایش یابد. به همین خاطر است که من و همکارانم تلاش می‌کنیم.

**چالش‌های تیم آمریکا

برهالتر که اساس کارش را در تیم آمریکا، نیروی جوانی گذاشته، برای حضور در بازی‌های جام جهانی با یکسری چالش‌ها هم مواجه شد.

او می‌خواست برای خط حمله اش یک مهاجم نوک حمله واقعی داشته باشد اما هر چه سعی کرد کسی را بهتر از ریکاردو پپی از خرونینخن هلند پیدا نکرد. مهاجمی که ابتدا اعتماد بنفس لازم را نداشت، اما درادامه شرایط  بهتری پیدا کرد.

در کنار این، برخی از نفرات تیم برگهالتر به خاطر جوانی، در تیم باشگاهی گزینه ثابت بازی نبودند. به همین خاطر سرمربی تیم با سختی بسیار تیمش را به آوردگاه قطر رساند.

تیم او تا به این جای جام یک گل خورده و یک گل نیز زده است. چه کسی می‌داند شاید دفاع تیمش در بازی فردا باز شود و گل‌های خورده‌ای در کارنامه جام جهانی این تیم ثبت شود و آمریکا در مسیر صعود از ایران شکست بخورد.

انتهای پیام/

ارسال نظر