صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۲۲ - ۰۶ آذر ۱۴۰۱
روش جدید دانشمندان برای پیش‌بینی طوفان‌ها؛

اقلیم فضایی چیست؟

دانشمندان در تلاش هستند تا با استفاده از روشی جدید رفتار طوفان‌ها در سراسر جهان را پیش‌بینی کنند.
کد خبر : 817044

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، اگرچه امروزه وقوع طوفان دیگر پدیده‌ای کاملاً غافلگیرکننده و ناگهانی نیست و سازمان‌های هواشناسی با استفاده از ماهواره‌های پیشرفته لحظه به لحظه وضعیت آب و هوایی نقاط مختلف کره زمین را رصد می‌کنند، ولی هنوز هم وقوع طوفان‌های بزرگ خسارات جدی به بار می‌آورد.

حال گروهی دانشمندان می‌کوشند با استفاده از روشی جدید رفتار چرخه آب و هوایی در سراسر کره زمین را پیش‌بینی کنند. طبق بررسی‌های صورت گرفته ذراتی که از فضا بر زمین می‌بارند، امکان مشاهده سه بعدی فعالیت‌های درونی طوفان‌های چرخان استوایی را فراهم می‌کنند. کارشناسان هواشناسی معتقدند میون‌های ایجاد شده از پرتو‌های کیهانی که به جو فوقانی زمین برخورد می‌کنند، عملکرد درونی طوفان‌ها را نشان داده‌اند. به گفته محققان روش تصویربرداری جدید می‌تواند به درک بهتر طوفان‌ها و در نتیجه پیش‌بینی دقیق رفتار چرخه‌های آب و هوایی منجر شود.

یکی از مهم‌ترین منابع طبیعی پرتو‌های کیهانی هستند که می‌توان از آن‌ها در هر نقطه از سیاره آبی در طول ۲۴ ساعت شبانه‌روز استفاده کرد. از همین رو اکنون یعنی زمانی که بشر بیش از هر دوره دیگری از حیات خود نیازمند تأمین انرژی به صورت پایدار است چگونگی سود جستن از پرتو‌های کیهانی اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. از طریق میون‌ها می‌توان دید اجمالی به درون طوفان‌ها انداخت و باید به این موضوع توجه کرد که تغییر فشار و چگالی هوا باعث دگرگونی تعداد ذراتی می‌شود که از طوفان عبور می‌کنند.

پژوهشگران می‌گویند به ازای هر ۱ درصد افزایش فشار هوا، تعداد میون‌هایی که می‌توانند به زمین برسند، حدود ۲ درصد کاهش می‌یابد. در واقع روش جدید همراه با سایر روش‌های سنتی موجود مانند ماهواره‌ها و رادار به عنوان تکنیکی مکمل در حوزه هواشناسی محسوب می‌شود.

انتهای پیام/4144

انتهای پیام/

ارسال نظر