صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۰ - ۰۷ آذر ۱۴۰۱
آنا از فروش حیوانات کمیاب گزارش می‌دهد؛

میمون‌های دست بسته در اتوبان آزادگان

جمعه‌ها در ضلع غربی بازارپرندگان در اتوبان آزادگان، حیوان وحشی هم می‌شود پیدا کرد. بستگی دارد خریدار، طالب چه جور حیوانی باشد؛ وحشی مثل تمساح، کوچک به قدر میمون انگشتی یا شکارچی مثل عقاب!
کد خبر : 816920

گروه جامعه خبرگزاری آنا: زهرا اردشیری، بچه میمون با چشم‌های متعجب از قفس تماشاچیان را نگاه می‌کند. خریداران هم سر قیمتش با صاحب آن چک و چونه می‌زنند. از ظاهر حیوان زبان بسته می‌توان فهیمد که روزهاست آب و غذا نخورده است. نه بالا و پایین می‌پرد و نه صدایی از خودش تولید می‌کند، فقط نگاه می‌کند!

خریدار که قیمت حیوان را می‌پرسد، فروشنده بادی به غبغب می‌اندازد و می‌گوید: این میمون ۱۲، ۱۳ میلیون می‌ارزد. اما من ۱۰ می‌دهم. نگاه نکن من زیر قیمت می‌دهم! 

دو ماهه است. هر طور که بخواهی می‌توانی تربیتش کنی. از بچه نوزاد هم باهوش‌تر است.

انگار بازار سیاه بازی هم داغ داغ است. یکی آن طرف با صدای بلند می‌گوید. این آقا نخرید من خریدارم. بچه میمون به این سر حالی کم پیدا می‌شود.

میمون صدایی شبیه ناله از خودش تولید می‌کند. هنوز سر درگم است که اینجا کجاست و چرا به جای آغوش مادر و طبیعت در این قفس است.

 خریدار می‌پرسد حالا چرا دست هایش را بسته ای؟ می‌گوید فکر کردی وقتی از مادر جدا می‌شوند فقط نگاه می‌کنند؟ آنقدر دست و پا می‌زنند که کلافه‌ات می‌کنند. این بچه هم تازه از مادرش جدا شده! تا عادت کند وآرام شود، دست‌هایش را می‌بندیم. 

خریدار که انگار دنبال حیوان خاص‌تری است، می‌گوید: «به من گفته بودند اینجا می‌توانم میمون انگشتی پیدا کنم. از این کوچک‌تر می‌خواهم.»

فروشنده این بار شانه بالا می‌اندازد و با بی‌اعتنایی جواب می‌دهد: «ای بابا، فکر کردی میمون انگشتی را با این پول‌ها می‌توانی بخری! حالا اگر بخواهی بیعانه‌ای بده تا شاید برایت پیدا کردم. ولی قیمتش چند برابر این بچه میمون است.»

خریدار، اما نمی‌خواهد هزینه‌ای بیشتر از این بپردازد و به همین بچه میمون داخل قفس دل خوش می‌کند و می‌گوید: «آخرش چند؟»

انگار این حیوان هم به فروش می‌رسد تا سرنوشت بچه میمون دست بسته دیگر چه باشد! 

**آزادگان،فروشگاه حیوانات

کیست که نداند جمعه‌ها در ضلع غربی بازارپرندگان در اتوبان آزادگان، حیوان وحشی هم می‌شود پیدا کرد. بستگی دارد خریدار، طالب چه جور حیوانی باشد؛ وحشی مثل تمساح، کوچک به قدر میمون انگشتی یا شکارچی مثل عقاب. 

خیلی وقت است که محیط‌زیست، شهرداری و نیروی انتظامی قاچاق حیوانات را در این مرکز زیر نظر گرفته‌اند.

فروشندگان غرفه‌های یادشان است که دوسال پیش چه دعوایی بین یگان محیط‌زیست و نیروی انتظامی و بازاری‌هایی که سنجاب می‌فروختند و از کارشان کوتاه نمی‌آمدند، درگرفت.

فعالان محیط زیست سال‌هاست به فعالیت قاچاقچیان حیوان در این بخش از اتوبان آزادگان گله و شکایت دارند. اما نه تنها کار به جایی نبرده‌اند بلکه گاه‌بی‌گاه حیواناتی در این بازار به فروش می‌رسد که فریاد این آن‌ها را بلند می‌کند. 

هر چند هرسال مانوری برای کنترل وضع برگزار می‌شود و غرفه‌داران از ترس این‌که دردسری برایشان درست نشود، خریداران حیوانات غیرمجاز را بی‌برو برگشت، رد می‌کنند. اما مگر می‌شود از بازار سیاه چشم‌پوشی کرد. محلی‌ها می‌گویند اوضاع بازار خیلی وقت است بهتر شده و همه می‌دانند خرید و فروش گونه‌های غیرمجاز بومی و غیربومی ممنوع است، اما باز هم تخلفاتی در خفا اتفاق می‌افتد. تخلفاتی که جان حیوانات را نشانه گرفته است.

**کمک به تجارت قاچاق حیوان 

«علیرضا شهرداری»، فعال محیط زیست و تیمارگر حیات وحش، کسی که خیلی‌ها او را به نام پدر «پیروز» توله یوز ایرانی می‌شناسند. در صفحه شخصی خود در رابطه با خرید و فروش میمون نوشت: «نمی‌فهمم فرقش با برده داری چیه؟»

او با اشاره به عکسی که از یک بچه میمون دست بسته منتشر کرده، نوشته است: «یه نوزاد میمون حدوداً یک ماهه هستش که از مادر دزدیدن و دستاشو از پشت قپونی بستن که بندازن تو گونی چند روز بدون آب و غذا قاچاق کنن به یه کشوری مثل ایران تا یکی بخردش! عمق فاجعه رو درک کردین؟

او ادامه داد: «خسته شدم از تماس‌ها و پیام‌های هر هفته‌ای که مردم یا میمون خریدن و نمی‌دونن چیکارش کنن یا دیدن جایی داره می‌فروشه و از من کمک می‌خوان برای نجاتش!

کدوم نجات؟ میمون قاچاق شده وارد هر کشوری بشه هیچ شانسی برای بازگشت به زیستگاه نداره هیچ شانسی نداره و هیچ کشوری نمی‌پذیره!

 می‌خوام اینو بگم که چجوری ممکنه انسان نفهمه که وقتی یه نوزاد رو می‌خره داره به دزدیدن نوزادن از مادرش کمک می‌کنه؟

چه جوریه که موضوع به این سادگی قابل درک و فهم برای این افراد نیست؟

مگه نمی‌بینید نوزاده؟ چه جوریه که براتون سؤال پیش نمیاد چرا پیش مادرش نیست؟

شهرداری در ادامه نوشته است: «چه جوریه که فکر می‌کنید باید نوزاد رو بخرید؟ یعنی درکش عجیبه که به قاچاقچی پول میدی و نوزاد رو می‌خری داری به این تجارت کمک می‌کنی؟

نکنه فکر می‌کنی اون فروشگاه شیک یا اون فروشنده خوش پوش قاچاقچی نیست و قاچاقچیا خیلی چهره عجیبی دارن؟
سؤال تکراری من؟!

چرا همه افرادی که تو پیچشون از میمون‌هایی که خریدن و مثلاً دارن بهش محبت می‌کنن نوزاد هستن و چرا کسی نمی‌گه بعد از اینکه کمی بزرگتر می‌شن و پرخاشگر می‌شن کجا می‌رن و چی به سرشون میاد؟

یعنی انقدر نمی‌تونید بفهمید که اینو از مادر دزدین و تو بابتش پول دادی و کمک کردی به این تجارت؟

یعنی نمی‌فهمی اگر سفت در آغوش می‌گیردت چاره نداره و این رفتار طبیعیشه که با مادرش داره و مادری در کار نیست تو کمک کردی از مادر جداش کنن.

خدایا چرا مسائل به این بدیهی رو باید توضیح داد!

چند ساله دارم میگم، اما باز شاهدم که بیشمار میمون قاچاق میشه در ایران!

میشه بگید چی میشه که فکر می‌کنید باید میمون بخرید؟

یا شما عزیزانی که از درک و آگاهی بالایی برخوردارید به نظرتون چرا؟ البته این موضوع در مورد تمام گونه‌های حیات وحش هست.»

**شما خاص نیستید، دشمن حیات وحش هستید! 

این روز‌ها داستان خرید و فروش حیوانات عجیب و غریب نمایشی برای زندگی لاکچری و دوستی نمایشی با محیط زیست و حیوانات است. سایت‌ها و مراکز خرید و فروش حیوانات هر چند وجه حیوان دوستی به خود بگیرند، اما خلاف ادعای خود را ثابت کرده اند. همانطور که کارشناسان این حوزه می‌گویند، در بند کردن حیوانات حیات وحش نه تنها دوستی با آن‌ها نیست بلکه آسیب جدی به ادامه حیات آن‌ها می‌زند. متاسفانه هنوز هم بسیاری خیال می‌کنند داشتن حیوانات عجیب و غریب نشانه خاص بودن آنهاست.

انتهای پیام/ 

انتهای پیام/

برچسب ها: حیوانات میمون
ارسال نظر