صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۱ - ۰۶ آذر ۱۴۰۱
در بخش جوایز حفاظت از میراث فرهنگی؛

خانه تاریخی صدوقی و قنات زارچ جایزه ۲۰۲۲ یونسکو را دریافت کردند

خانه تاریخی صدوقی و قنات زارچ به عنوان یکی از قنات‌های ثبت جهانی شده در استان یزد برنده بخش جوایز حفاظت از میراث فرهنگی یونسکو در سال ۲۰۲۲ شدند.
کد خبر : 816915

به گزارش خبرنگار جامعه آنا، جایزه جهانی سالانه حفاظت از میراث فرهنگی یونسکو (آسیا_اقیانوسیه) با عنوان نشان شایستگی در مراسمی که در شهر بانکوک تایلند برگزار شد؛ به برندگان تعلق گرفت.

یکی از این جوایز مربوط به خانه صدوقی متعلق به ۳۰۰ سال پیش به دلیل مرمت و بازسازی بود. اکنون این خانه کاربری فرهنگی دارد و به نام شهید صدوقی نامگذاری شده است. 

قنات زارچ نیز یکی دیگر از برندگان این دور از جوایز یونسکو بود. قنات زارچ که بیش از سه هزار سال قدمت دارد قدیمی‌ترین قنات جهان است که به عنونا شریان حیات بخش شهر زارچ در یزد به شمار می‌آید و همیشه به عنوان عنصر حیاتی تامین آب در اختیار مردم و کشاورزان قرار داشته است. 

در این دور از جوایز یونسکو ۱۳ مورد از ۶ کشور از جمله افغانستان، چین، هند، نپال، ایران و تایلند توسط هیات داوران بررسی و مورد تقدیر واقع شدند.

این ۱۳ پروژه از میان ۵۰ اثر از ۱۱ کشور در مناطق آسیا و اقیانوسیه انتخاب شدند. همچنین جایزه متعالی این بخش به موزه «چاتراپاتی شیواجی ماهاراج واستو سانگرهالایا» در بمبئی هند داده شد. چاه‌های پلکانی گلکوندا، حیدرآباد، هند، کتابخانه نیلسون هایز، بانکوک، تایلند و قنات زارچ جایزه ممتاز را گرفتند. 

جایزه شایستگی نیز به توپدارا استوپا، چاریکار، افغانستان معبد بودایی نانتیان، فوجیان، چین قلعه دوماکوندا، تلانگانا، هند ایستگاه بایکولا، بمبئی، هند خانه صدوقی، یزد، ایران ۲۵ چیواس در کاتماندو، نپال تعلق گرفت. از محله West Guizhou Lilong، شانگهای، چین نیز به صورت ویژه برای توجه به توسعه پایدار تقدیر شد.

همچنین زیرساخت یکپارچه M۳۰ برای منبع تغذیه و جمع آوری زباله، ماکائو SAR، چین بلوک Xiaoxihu، نانجینگ، چین جایزه بخش طراحی جدید در زمینه‌های میراث را به دست آوردند.

انتهای پیام/

برچسب ها: یونسکو قنات
ارسال نظر