صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۳ - ۰۵ آذر ۱۴۰۱
یک عضو مجمع نمایندگان تهران در گفت‌وگو با آنا پاسخ داد؛

برنامه مجلس برای توسعه اقتصاد دیجیتال چیست؟

مجتبی رضاخواه گفت: نمایندگان مجلس طرحی برای توسعه اقتصاد دیجیتال مطرح کرده‌اند و جزئیات آن در دست بررسی است.
کد خبر : 816798

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، در شرایطی که هنوز محدودیت‌های دسترسی به تعدادی از پلتفرم‌های کاربردی شبکه اجتماعی و پیام‌رسان رفع نشده است و انتقادات زیادی در خصوص وضعیت موجود به ویژه از سوی فعالان حوزه فناوری اطلاعات مطرح می‌شود برخی از خبرهای منتشر شده از مجلس شورای اسلامی حاکی از آن است که نمایندگان به دنبال از سرگیری روند رسیدگی به «طرح صیانت» یا به طور کلی طرحی برای قانون‌گذاری در حوزه فضای مجازی هستند.

به گفته علی اصغر عنابستانی، نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن «وقتی اینستاگرام ۵۰ درصد از پهنای باند کشور را می‌بلعد باید چهارچوب ما را بپذیرد و مطمئن باشید آن موقع، خودش را با ما وفق می‌داد. اکنون که اینستاگرام در ایران فیلتر شده، آن‌ها برای ما پیام فرستاده‌اند که شرایط شما چیست؟ دوستان در وزارت ارتباطات و شورای عالی امنیت ملی در حال بررسی موضوع هستند.»

بیشتر بخوانید:

افزایش رانت در فضای مجازی نتیجه اعمال محدودیت در شبکه‌های اجتماعی

این نماینده مجلس می‌گوید «دفاع از کاربران دربرابر پلتفرم‌ها، ساختارمندی و نظام‌مندی عملکرد خود کاربران در فضای مجازی و موضوع دیگر، دفاع از پلتفرم‌ها دربرابر دیگران. این اتفاق در کشور نیفتاده، چون قانون نیست و هر کسی با سلیقه خود کار می‌کند.»

**عادی شدن استفاده از فیلترشکن‌ها نتیجه اعمال محدودیت در شبکه ارتباطات است

اگرچه به اعتقاد اکثر کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات قانون‌گذاری برای اعمال حاکمیت سایبری و محافظت از داده‌ در کشور ضروری است ولی به گفته صدیقه ببران، استاد ارتباطات در دانشگاه آزاد اسلامی «تجربه مردم از این پیام‌رسان‌ها در آن برهه زمانی نشان داد که این پلتفرم‌ها جوابگوی کاربران حرفه‌ای نیست و بدتر اینکه موجب شد مردم برای استفاده مجدد از پیام‌رسانی مانند «تلگرام» شروع به استفاده از فیلترشکن کنند و عمل ناپسند «نقض قانون» به امری طبیعی و عادی بدل شود؛ بنابراین فیلتر یک سری از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی نه تنها برای مردم سودی نداشت، که زمینه رانت را برای برخی ایجاد کرد.»

**طرح وزارت ارتباطات برای حفاظت از حریم خصوصی کاربران در راهروهای مجلس

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همراهی وزارت اقتصاد و امورد دارایی نیز اخیراً طرحی با عنوان طرح حمایت از کسب و کارهای دیجیتال را رونمایی کرد است. در این طرح مشوق‌های متنوعی برای حضور کسب و کارهای دیجیتال در پلتفرم‌های داخلی در نظر گرفته شده است ولی بسیاری از کاربران فضای مجازی نسبت به امنیت سکوهای ایرانی دچار تردید هستند. عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همین رابطه می‌گوید «برای حفاظت از داده های مردم در پلتفرم‌های داخلی خلاء قانونی داریم که به همین منظور در دولت لایحه‌ای برای حفاظت از داده‌ها و حریم خصوصی مردم آماده شده و به زودی به مجلس ارائه می شود که امیدواریم با حمایت شما نمایندگان مردم با فوریت به تصویب برسد.»

مجتبی رضاخواه در پاسخ به پرسش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص برنامه مجلس برای قانون‌گذاری در حوزه فضای مجازی و حمایت از کسب و کارهای دیجیتال اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن تعامل با بخش خصوصی فعال در صنعت فناوری اطلاعات در حال کار روی طرحی با «عنوان جهش اقتصاد دیجیتال» هستند.

**طرح مجلس برای توسعه اقتصاد دیجیتال

وی افزود: در همین راستا مجلس با بازیگران بزرگ حوزه اقتصاد دیجیتال و صنعت فناوری اطلاعات مذاکراتی انجام داده است و در آینده نیز جلسات مشترکی را برگزار می‌کنیم. در واقع این طرح در حال تکمیل است.

این نماینده مردم تهران بیان کرد: در این طرح تلاش می‌شود تا بستر لازم برای تبدیل ۱۰ شرکت استارت‌آپی به مجموعه‌هایی با ارزش بالغ بر ۱ میلیارد دلار در افق ۵ ساله مهیا شود. برای دستیابی به این هدف هم باید موانع موجود در حوزه اقتصاد دیجیتال برطرف شود و تسهیلات لازم را به استارت‌آپ‌ها اختصاص یابد.

**روند قانون‌گذاری برای فضای مجازی در مجلس ادامه دارد

رضاخواه درباره صحبت‌های مطرح شده از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس برای بررسی مجدد طرح صیانت عنوان کرد: طرح جهش اقتصاد دیجیتال صرفاً مربوط به مباحث اقتصادی است و به منظور رسیدگی به موضوعات فرهنگی در فضای مجازی و رگولاتوری در این خصوص طرح دیگری در مجلس در حال بررسی است.

وی ادامه داد: برای رسیدگی به وضعیت کسب و کارهای دیجیتال و موضوعات مرتبط با فضای مجازی و حاکمیت سایبری نیازی نیست که همه موارد در قالب یک طرح در مجلس مطرح و بررسی شود. نمایندگان مجلس می‌کوشند تا هرچه سریع‌تر از لحاظ اقتصادی تسهیلاتی برای کسب و کارهای دیجیتال فراهم کنند. طرح جهش اقتصاد دیجیتال فعلاً در حال تکمیل است.

انتهای پیام/4144

انتهای پیام/

ارسال نظر