قاچاق لوازم خانگی نظام یافته است
حبیب ا... انصاری، عضو کمیسیون صنعت و کسب و کار اتاق بازرگانی ایران و اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا با اشاره به قدرت ایران در تولید کمی و کیفی لوازم خانگی گفت: ما در ایران هیچ مشکل و کمبودی از لحاظ فنی و میزان تولید لوازم خانگی نداریم.
وی در مورد لوازم خانگی غیراستاندارد در داخل کشور توضیح داد: وجود لوازم خانگی جعلی در بازار داخلی به سازمانهای مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده، سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان تعزیرات مربوط میشود. مقابله با کالای جعلی و بدون استاندارد وظیفه دستگاههای حاکمیتی است.
به گفته این فعال بخش خصوصی ما سه نوع استاندارد داریم؛ استاندارد ملی، بین المللی و کارخانه ای. کالاهایی که در ایران تولید میشود از نظر ایمنی مشمول استاندارد ملی، اجباری هستند که در آن باید مهر استاندارد بگیرند. به علت تفاوت نوع استانداردهای داخلی ایران با سایر کشورها کالاهایی که از مناطق آزاد و سایر مبادی وارد میشوند اختلاف زیادی با قوانین کیفی داخلی دارند.
**کالای قاچاق باید معدوم شود
انصاری ادامه داد: به علت قیمت بالای ارز، کالای با کیفیت خارجی وارد کشور نمیشود و کالاهای وارداتی و قاچاق از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند، بنابراین باید پرسید که با وجود شرایط حاکم بر بازار داخل، چرا اصولا اجازه واردات داده میشود.
وی تصریح کرد: ما در صنعت لوازم خانگی قدرتمند هستیم و برندهای خارجی نیز در خاک ایران تولید میشود که نشان از ظرفیتهای فنی ما در حوزه صنعت لوازم خانگی دارد. جلوگیری از ورود کالاهای خارجی مانند شرکتهای خودروسازی که به کیفیت نداشتن ختم شد، نخواهد بود؛ چرا که شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی خصوصی هستند و به ۱۵ کشور همسایه صادرات دارند.
انصاری کنترل واردات را تنها راه مدیریت قاچاق ندانست و گفت: متاسفانه اگر واردات را هم کنترل کنیم مساله قاچاق جدی است. پدیده قاچاق لوازم خانگی کاملا نظام یافته است و از طریق اسکلههای غیرمجاز و مناطق آزاد، بدون ریسک وارد کشور میشود. به نظر می رسد که کالای قاچاق باید معدوم شود. این کالاها نباید سر از سازمانهای دولتی که کسری بودجه دارند سر در بیارود؛ چرا که وقتی به بازار داخل ورود پیدا میکنند بخشی از بازار داخل را از آن خود میکند و قسمتی از تولید را فلج میکند.
انتهای پیام/