صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۹ - ۱۷ آذر ۱۴۰۱
پیشرفته‌ترین و به‌روزترین «کنترلر» مورد استفاده در صنعت تولید شد

رفع نیاز چرخه تولیدات اتوماتیک با محصولی دانش‌بنیان

مدیر یک شرکت دانش‌بنیان از تولید یکی از به‌روزترین کنترلرهای مورد استفاده در صنعت خبر داد که به بهبود و تسریع فرایند چرخه تولید اتوماتیک کارخانه‌ها و کارگاه‌ها کمک می‌کند.
کد خبر : 816770

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ اقتصاد دانش‌بنیان موجب کاهش هزینه‌های تولید و افزایش بهره‌وری شده و با ایجاد فضای رقابت‌پذیر بین محصولات تولیدی در بازار‌های جهانی، می‌توان از این محصولات به‌عنوان محصولات رقابت‌پذیر استفاده کرد که این بر اهمیت نام‌گذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری به‌عنوان سال «تولید دانش‌بنیان اشتغال‌آفرین» تأکید می‌کند.

امروزه اهمیت توسعه، تعالی و حمایت‌های کمی و کیفی از شرکت‌های دانش‌بنیان به‌عنوان محور توسعه اقتصاد پایدار، بیش‌ازپیش مهم و حیاتی به نظر می‌رسد. از این رو دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه همواره حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را در دستور کار خود دارد و به تازگی دو شرکت دانش‌بنیان این دانشگاه مجوز دانش‌بنیانی را اخذ کرده‌اند.

شرکت دانش‌بنیان «آتروپات الماس رعدآسا» یکی از این دو شرکت است که با آغاز فعالیت خود از سال ۱۳۸۹، موفق به تولید یکی از پیشرفته‌ترین و به‌روزترین کنترلر‌های مورد استفاده در صنعت و تولید دستگاه CNC چوب، لیزر و فلز نرم شده و به گفته مدیر این شرکت، تولیداتشان کیفیتی بهتر و هزینه‌ای کمتر از محصولات مشابه‌ خارجی دارند.

توحید محمدپور مدیرعامل این شرکت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در ارومیه با تشریح فعالیت شرکت دانش‌بنیان متبوع خود و موارد استفاده از کنترلرها اظهار کرد: از این کنترلرها، اکثراً در بخش کارخانه‌ها و کارگاه‌هایی که برای بهبود و تسریع در فرایند تولید نیاز به اتوماتیک کردن چرخه تولید دارند، استفاده می‌شود. در بخش بزرگ‌تر و کلان در نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها به‌عنوان بخش کنترلی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی اضافه کرد: از دیگر تولیدات این شرکت، سی ان سی و پرینتر سه‌بعدی بوده که در صنایع مختلف ازجمله سی ان سی چوب در دکوراسیون داخلی، منبت مورد استفاده در درها و مبلمان، سی ان سی لیزر در برش فلزات و ورق‌های مورد استفاده در صنعت لیزر غیر فلزات در صنعت تابلو‌های تبلیغاتی و سی ان سی سنگ، شیشه و ... است.

فعال حوزه دانش‌بنیان با بیان اینکه CNC مخفف انگلیسی از عبارت Computer Numerical Control است، افزود: این عبارت به معنای کنترل رقمی رایانه‌ای بوده که مفهوم آن راهبری و کنترل ماشین‌آلات صنعتی با استفاده از رایانه است. دستگاه سیان سی ابزاری بوده که می‌تواند با استفاده از رایانه روی فلز یا چوب تغییراتی را ایجاد کند.

محمدپور با تأکید بر اینکه محصول تولیدی شرکت دانش‌بنیان بخشی از نیاز صنعت را مرتفع می‌کند، مطرح کرد: دلیل احتیاج به دستگاه سی ان سی آن است که در تولید قطعات ظریف و ریز و همین‌طور قطعاتی که در ساخت آن نیاز به دقت و اندازه‌گیری‌های بسیار بالایی وجود دارد، ممکن است انسان خطا کند؛ اما این دستگاه با استفاده از نرم‌افزار‌های کامپیوتری با کمترین خطای ممکن آن قطعات را به خوبی می‌سازد. شرکت در نظر دارد با تولید محصولات آموزشی نیمه‌صنعتی دانشجویان علاقه‌مند را هماهنگ با رشته تحصیلی با بازار صنعت آشنا کند.

وی بیان کرد: از اهداف تولید این محصولات، آشناسازی دانشجویان با نحوه تولید قطعات صنعتی و ارتباط آنان با صنعت است. فرایند ارتباط دانشجویان با صنعت و بازار کاری که این شرکت در اختیار دارد به دانشجویان جویای کار، فرصت شغلی مرتبط با رشته دانشگاهی می‌دهد. اکنون نیازمند سرمایه، بازاریابی و بازارسازی برای تولید انبوه محصولات هستیم. بازار هدف محصولات تولیدی شرکت، عمدتاً نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها هستند که برای تولید و توسعه محصولات، باید با این بازارها ارتباط برقرار کنیم.

فعال حوزه دانش‌بنیان، کاربرد عمده دستگاه‌های تولیدی شرکت متبوعش را در صنایع غذایی و کشاورزی و خطوط تولید اتوماتیک عنوان کرد و ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی با دادن فضا، امکانات و حمایت‌های معنوی در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان گام مهمی در پیشرفت این شرکت‌ها برمی‌دارد.

وی با انتقاد از بروکراسی‌های اداری پیچیده بر سر راه فناوران، خواستار حمایت‌های بیشتر مسئولان از شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای تجاری‌سازی ایده‌های جوانان و شرکت‌های دانش‌بنیان شد.

گفتگو از سیاوش میرزایی

انتهای پیام/

ارسال نظر