صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۶ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
عضو کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد؛

لزوم اصلاح قوانین برای تفکیک بافت های فرسوده و تاریخی در شهرها از یکدیگر

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: ما نیاز داریم هم در عرصه قانون گذاری و هم تدوین آئین‌نامه‌های اجرایی، ضوابط متفاوت و مجزایی را برای تفکیک بافت‌های فرسوده و تاریخی از یکدیگر تنظیم و تصویب کنیم.
کد خبر : 81676

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء ؛ سید احسن علوی گفت: عموما ما تعاریف نادرست و حتی غلط از توسعه شهری داریم و یکی از سر فصل های اصلی این تعاریف غلط مربوط به مشخص کردن ابعاد بافت های فرسوده می شود.


نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در اشتباهی که طی چند دهه قبل هیچگاه اصلاح هم نشده است، در مدیریت شهری ما بافت های تاریخی و فرسوده مترادف و هم ردیف یکدیگر قرار گرفته اند و متاسفانه نه در قانون و نه در ضوابط اجرایی تفکیک مناسب را بین این دو قایل نشده ایم.


وی با بیان اینکه «عدم ایجاد تفکیک بین بافت های تاریخی و فرسوده شهرها باعث از بین رفتن قسمت زیادی از میراث فرهنگی کشور و به خطر افتادن قسمت دیگری شده است»، افزود: این موضوع باعث شده تا در مواردی مانند صدور مجوزها و اختصاص تسهیلات بانکی، مسیر اجراییات از سمت تبدیل بافت های قدیمی به ساختمان های جدید و نوساز باشد و این هم در واقع خود مشوقی شده برای از بین بردن بیشتر بافت ها و بناهای تاریخی شهرها.


عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: ما نیاز داریم که هم اکنون با کمک مجموعه های تخصصی میراث فرهنگی در دولت و از جمله صندوق احیاء، هم در عرصه قانون گذاری و هم تدوین آئین نامه های اجرایی، ضوابط متفاوت و مجزایی را برای تفکیک بافت های فرسوده و تاریخی از یکدیگر تنظیم و تصویب کنیم و از این طریق یکی از بزرگترین خلاهای قانونی پیش روی احیاء و حراست از بافت ها و بناهای تاریخی که در بافت های شهری قرار دارند را برداریم.


سید احسن علوی همچنین گفت: تجربه شهرهایی مانند یزد یا کاشان نشان می دهد که حفاظت و مرمت و احیاء بافت های تاریخی شهرها هم می تواند امری امکان پذیر باشد و هم اقتصادی.


وی افزود: ایجاد تفکیک بین بافت های فرسوده و تاریخی زمینه تعیین مشوق های لازم برای جذب سرمایه گذاری در بناهای تاریخی را فراهم می آورد و این موضوع هم برای هویت بخشی به جوامع شهری و هم برای رونق اقتصادی ما بسیار حیاتی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر