شاهین سبز بر روی دوش آلبیسلستهها
جام جهانی ۲۰۲۲ قطر شاهد بازیهای جذاب و حتی شگفت انگیزی است که شاید نخستین آن پیروزی عربستان در مقابل تیم مشهور و قوی آرژانتین باشد و دریافت آن سه امتیازی است که خیلی از تیمها شاید نمیتوانستند آن را از آرژانتینیها بستانند و از این رو نگاهی به ویژگیها و اتفاقاتی که برای این تیم افتاده است، پرداختیم.
نگاهی به تاریخچه تیم ملی عربستان
سال ۱۹۵۱ ایده اولیه تشکیل تیم ملی عربستان بمنظور نمایندگی پادشاهی عربستان سعودی مطرح شد و دو سال بعد در سال ۱۹۵۳ نخستن تیم عربستانی برای بازیهای دوستانه به خارج از کشور اعزام شد و آوریل ۱۹۵۳، بود که تیم عربستان برای انجام یک بازی دوستانه دیگرعازم دمشق شد.
در سال ۱۹۵۷ تیم ملی عربستان سعودی در اولین تورنمنت بینالمللی خود در دومین دوره بازیهای پان عرب در بیروت شرکت کرد.
در ۱۸ اکتبر سال ۱۹۵۷ نیز نخستین بازی این تیم در ورزشگاه تازه تاسیس بین تیمهای ملی لبنان و عربستان شکل گرفت و در نهایت عبدالمجید کیال برای سعودیها گلزنی کرد.
فدراسیون فوتبال این کشور نیز در سال ۱۹۵۶ تأسیس شد، اما جالب است بدانید که نخستین قهرمانی تیم ملی عربستان در سال ۱۹۸۴ در جام ملتهای آسیا به ثبت رسیده است و پس از مسابقه مذکور به یکی از موفقترین تیمهای ملی آسیا تبدیل شدند و به چهار فینال متوالی جام ملتهای آسیا رسیدند.
نخستین جام جهانی عربستان
تیم ملی فوتبال عربستان در سال ۱۹۹۴ به اولین جام جهانی فوتبال خود تحت هدایت خورخه سولاری و با استعدادهایی مانند سعید العویران و سامی الجابر، که توسط ماجد عبدالله کهنه کار ملی به عنوان کاپیتان تیم، حمایت شدند، راه یافت.
نکته جالب درباره حضور این تیم در جام جهانی این است که؛ عربستان سعودی به سه جام جهانی بعدی نیز راه یافت، اما در هیچ یک از آنها در مرحله گروهی پیروز نشد و از سوی دیگر نتوانستند به مسابقات ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ راه پیدا کنند. در جام جهانی ۲۰۱۸ نیز عربستان سعودی حضور داشت، اما در بازی با اروگوئه از رسیدن به دور بعد باز ماند.
اما در نهایت این تیم با راهیابی به جام جهانی ۲۰۲۲ قطر خوش درخشیده است و تاکنون شگفتی ساز جام بود بطوری که توانست با برد مقابل آرژانتین خود را سر زبانها بیاندازد و با نتیجه ۲ بر یک این تیم را راهی رختکن کرد.
اروی رنار، ظاهرا توانسته شاگردانی را تربیت کند و از بازیکنان عربستانی اعجوبههایی را بسازد که بتوانند جهان را انگشت به دهان کنند.
همانطور که میدانید؛ آرژانتین، لهستان و مکزیک، از جمله رقبایی هستند که عربستان در مرحله گروهی با آنها روبرو خواهد شد.
بهترین مربیهای تیم ملی عربستان
تیم ملی عربستان سعودی مربیهای بسیاری را به خود دیده است که از معروفترین آنها میتوان اسامی زیر را نام برد:
- عبد الرحمن غوزی (۶۱-۱۹۵۷)
- طه اسماعیل ((۷۴-۱۹۷۲)
- بیل مکگاری (۷۷-۱۹۷۶)
- خلیل الزبانی (۸۶-۱۹۸۴)
- خورخه سولاری (۱۹۹۴)
- ناصر الجوهر (۲۰۰۰، ۲۰۰۴، ۹-۲۰۰۸ و ۲۰۱۱)
- فیضل البادن (۲۰۱۵)
- برت فان مارویک (۱۷-۲۰۱۵)
- خوان پیزی (۱۹-۲۰۱۷)
- یوسف انبار (۲۰۱۹)
- اروه رنار (۲۰۱۹ تا کنون)
اروه رنار؛ مردی که عربستان را به ایران ترجیح داد!
نام اروی رنار برای مردم ایران آشناست بطوریکه فدراسیون فوتبال ایران پس از جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ با این مربی به مذاکره پرداخت که در نهایت بی فایده بود.
این مرد ۵۴ ساله فرانسوی تاکنون توانسته است که عربستان را بدون دردسر به جام جهانی برساند و حالا دومین جام جهانی متوالی خود را تجربه میکند.
- بیشتر بخوانید:
- نویر: در مهم ترین بازی ممکن به عربستان باختیم
- مسی: مقابل عربستان مرتکب اشتباه شدیم/حریف شایستگی داشت
- پیشکسوت فوتبال آرژانتین: عربستان بیشتر از ما دوید و همه افسرده هستیم
- یک رکورد جالب برای رونالدو
- رمزگشایی از نماد جامجهانی ۲۰۲۲ قطر+عکس
انتهای پیام/
انتهای پیام/