صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۱۳ - ۰۴ آذر ۱۴۰۱
دبیرکل انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران:

تجاری سازی ایده‌های دانشجویان تکلیف دانشگاه‌ها است

قوشچیان گفت: از یکسو با شناسایی ایده‌های فناورانه و نوآورانه و از سوی دیگر با ارتباطی که با پارک‌های علم و فناوری داریم حلقه اتصال باشیم و تکلیف‌مان را در حوزه تجاری سازی ایده‌های دانشجویان انجام دهیم.
کد خبر : 816615

محمد قوشچیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، با اشاره به برگزاری اختتامیه پانزدهمین جشنواره دانشگاهی حرکت ویژه انجمن‌های علمی و دانشجویی در دانشگاه تهران، خاطرنشان کرد: علیرغم مشکلاتی که همه ساله وجود دارد اما تلاش شده که جشنواره با کیفیت مطلوب برگزار شود.

وی افزود: هدفمان از ورود دانشجویان به این جشنواره و جشنواره‌های اینچنینی این است که به نوعی انگيزه بخشی به انجمن‌های علمی که فعالیت‌های خوبی انجام می‌دهند، بدهیم و در نتیجه یک هم افزایی رخ دهد و انجمن‌ها فعالیت‌های همدیگر را ببينند.

قوشچیان ادامه داد: ضرورت دارد که دانشجویان از مطالعه صرف دروس دانشجویی پا را فراتر گذاشته و ارتباطات مختلف با جامعه و صنايع برقرار کرده و یکسری فعالیت‌هایی را خودشان برنامه ریزی و اجرا کنند.

وی اظهار کرد: یکی از نقاط امید آفرین در انجمن‌های علمی و دانشجویی برخلاف تشکل‌های دانشجویی دیگر این است که عموما فعالیت‌هایشان به مطالبه گری و دانستن ایرادها و گزارش کردن که مطالبه گری است، منجر نمی‌شود و پا را فراتر می‌گذارند و خود راسا وارد عمل شده‌اند. 

قوشچیان عنوان کرد: اگر در جایی مشکلی را مشاهده کنند، علیرغم مطالبه گری اما در کنارش با برنامه ریزی و ارائه ایده‌هایی به صورت موردی برای رشته، دانشکده یا دانشگاه خود مشکل را حل کنند. برای مثال دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران ارتباط بسیار خوبی با مراکز صنعتی دارند یعنی منتظر نماندند که ساختار کلی دانشگاه با ساختار کلی صنعت ارتباط رسمی برقرار کند بلکه خود این دانشجویان برای ارتباط دست به کار شدند.

وی افزود: با شناسایی و بازدید از مراکز ارتباط گرفتند که این ارتباط به همکاری‌های مختلف منجر می‌شود. یعنی زمانی که شرکت‌ها و صنایع می‌بینند که دانشجویان علاقه‌مندی وجود دارند و در نهایت این اشتیاق دانشجو باعث می‌شود، صنعت آن‌ها را به عنوان کارآموز بپذیرد و نیز در ادامه در ایتخدام‌هایشان از بین همین دانشجویان فعال می‌پذیرند چون به شناخت خوبی از قابلیت‌هایشان رسیده‌اند.

قوشچیان با اشاره به اینکه به همین دلیل توانمندی‌ها دیده می‌شود، گفت: صنایع بسیاری از توانمندی‌های دانشگاه را ندیده‌اند یا اعتماد کامل ندارند. طبیعتا وقتی ارتباط زیاد شود و کارآموز زیاد شود. توانمندی‌ها به طور کامل منتقل می‌شود و این بخش امید آفرین است که می‌تواند به نقاط بسیار خوبی برسد.

وی ادامه داد: تمام محورهایی که در جشنواره تعریف شده یا هر ساله اصلاحاتی بر روی آن انجام می‌شود که بیشتر نزدیک شود به همین دلیل است. با توجه به‌ اینکه شعار سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین است بخش ایده‌های نوآورانه را به جشنواره اضافه کردیم‌و البته با توجه به اینکه چند سالی کشور به این سمت در حال حرکت است که فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان به شکل قوی تری دنبال شود و همچنین تجاری سازی محصولاتی که از ایده‌های بدیع سرچشمه می‌گیرد این تکلیف را متوجه خود دیدیم که به آن در جشنواره خود نیز بپردازیم.

قوشچیان در پایان خاطرنشان کرد: قوشچیان گفت: از یکسو با شناسایی ایده‌های فناورانه و نوآورانه و از سوی دیگر با ارتباطی که با پارک‌های علم و فناوری داریم حلقه اتصال باشیم و تکلیف‌مان را در حوزه تجاری سازی ایده‌های دانشجویان انجام دهیم.

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر