صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۰ - ۰۵ آذر ۱۴۰۱
آنا گزارش می‌دهد؛

ادغام سازمان محیط زیست و سازمان منابع طبیعی، بی‌راهه پرمخاطره

در حالیکه رئیس سازمان محیط زیست معتقد است ادغام شدن دو سازمان محیط زیست و منابع طبیعی باعث موفق‌تر عمل کردن در حفظ محیط‌زیست می‌شود، اما به عقیده یک کارشناس، اگر دستگاه مجری و ناظر را با هم یکی کنیم، در این شرایط دیگر دستگاهی وجود ندارد که به لحاظ فنی بر بهره‌برداری از طبیعت نظارت داشته باشد.
کد خبر : 816374

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست از همان روز‌های نخست قبول ریاست این سازمان یکی از مهمترین برنامه‌های خود را برای چابک‌سازی سازمان متبوعش، ادغام محیط زیست با سازمان منابع طبیعی عنوان کرده بود.

در بهمن ماه گذشته رئیس سازمان محیط زیست در نامه‌ای خطاب رئیس سازمان استخدامی کشور به صورت رسمی خواستار ادغام سازمان محیط زیست و سازمان منابع طبیعی شد.

وی گفته است: این دو سازمان اگر در همین جایگاه معاون رئیس جمهور باشند می‌توانند بسیار موفق عمل کنند. 

این در حالی است که بخش بزرگی از کارشناسان و صاحبنظران حوزه محیط زیست و منابع طبیعی با این ادغام مخالف هستند.

هادی کیادلیری مشاور مرجع ملی کنوانسییون و دبیر شورای مراجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی و دانشیار، گروه جنگل، مرتع و آبخیزداری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی یکی از مخالفان این طرح است. وی در گفتگو با خبرنگار آنا، ادغام شدن این دو سازمان را بدین معنا دانست که بخواهیم مجری و ناظر را با هم یکی کنیم و در این شرایط دیگر دستگاهی وجود ندارد که به لحاظ فنی بر بهره‌برداری از طبیعت نظارت داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه تدوین ضوابط و دستورالعمل‌های محیط زیستی مهمترین وظیفه سازمان نظارتی محیط زیست است و وظیفه سازمان منابع طبیعی با توجه به بدنه اجرایی آن حفاظت از منابع ملی است، با طرح این پرسش که چطور می‌توان وظیفه نظارتی و اجرایی را ترکیب کرد، گفت: سازمان منابع طبیعی به صورت ذاتی وظیفه حفظ منابع پایه‌ای کشور را دارد و در حالیکه وزارت کشاورزی به عنوان دستگاه بالاسری آن وظیفه کوتاه مدت تهیه غذا و امنیت غذایی کشور را برعهده دارد که به دلیل تعارض اهداف نسبت به انجام صحیح وظایف به چالش خورده است.

کیادلیری با بیان اینکه یکی از عوامل نابودی جنگل‌های ایران دام و دامپروری سنتی است، ابراز داشت: وقتی سازمان منابع طبیعی زیرمجموعه وزارتخانه‌ای است که وظیفه تامین پروتئین را دارد، چطور می‌تواند از کشت زیراشکوب در جنگل‌های زاگرسی جلوگیری کند؟

وی با بیان اینکه ۸۳ درصد مساحت کشور زیر سازمان منابع طبیعی است از موافقان این طرح پرسید؟ قرار است با این ادغام کدامیک از مشکلات موجود محیط زیست و منابع طبیعی کشور حل شود؟ آیا معادنی که رای دو سازمان محیط زیست و منابع طبیعی را وتو می‌کنند با این ادغام می‌توانند جلوی دست‌اندازی به منابع را بگیرند. در حالیکه الان رای دو سازمان هم وتو می‌شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه تشکیل وزارت منابع طبیعی و باقی ماندن سازمان محیط زیست در جایگاه معاونت رئیس جمهور بهترین تحول در این حوزه است، اظهار داشت: ادغام این دو سازمان راه کسانی‌که همیشه منابع طبیعی و سازمان محیط زیست را مانع توسعه می‌دانستند هموارتر می‌کند تا بتوانند زخم‌های بیشتری به منابع ملی ما بزنند.

وی تاکید کرد:  اگر سازمان محیط زیست را به کشتی منابع طبیع وصل کنیم، محیط زیست هم در چالش‌های این مضاعف غرق خواهد شد،

کیادلیری گفت: عدم هماهنگی میان دستگاه‌ها و ضعف اجرا توجیه ادغام دو سازمان با ماهیت‌های متفاوت نیست، بهتر است بخش اجرایی سازمان محیط زیست که نظارت بر مناطق تحت حفاظت و حفاظت از حیات وحش است به منابع طبیعی سپرده شود تا این سازمان با فراغ بال بیشتری به وظایف نظارتی اش بپردازد.

وی با بیان اینکه ماهیت سازمان محیط زیست و سازمان منابع طبیعی متفاوت است، گفت: سازمان محیط زیست یک دستگاه نظارتی است و ساختار و دفاتر آن نیز بر اساس این تعریف بنا شده است که به عنوان بازوی فنی نظارتی عمل کند.

با این وجود، سه روز پیش علی سلاجقه از موافقت سازمان اداری و استخدامی با ادغام سازمان محیط زیست و منابع طبیعی خبر داد و اظهار داشت: موضوع ادغام 2 سازمان از مدت‌ها پیش در دستور کار سازمان امور استخدامی قرار گرفته بود و به تازگی این سازمان با بحث ادغام موافقت کرد.

وی افزود: سازمان اداری و استخدامی با توجه به نشست‌هایی که با کارشناسان و جامعه نخبگانی کشور داشت، به این نتیجه رسید که وظایف قانونی و مسئولیت‌های هر 2 سازمان تا حدود زیادی با یکدیگر انطباق دارد و به همین دلیل با ادغام موافقت کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر