شناسایی حاملگی خارج از رحم به کمک نانو ذرات محقق شد
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، محل لانه گزینی و پرورش و رشد جنین در داخل رحم مادر است، اما اگر به غیر از این اتفاق بیفتد و در مناطقی غیر معقول همچون لولههای تخمدان، تخمدان ها، دهانه رحم و یا حتی در داخل شکم، جنین رشد و تکامل یابد و لانه گزینی کند حاملگی خارج از رحم رخ داده است. با توجه به اینکه ۲ درصد از بارداریهای زنان در آمریکا و یک تا ۲ از بارداریهای زنان سراسر جهان، بارداری خارج از رحم است دانشمندان دانشگاه ایالتی اورگان با استفاده از فناوریهای نوین روشی جدید برای مراقبت از زنانی که با چنین وضعیت خطرناکی در دوران بارداری مواجه میشوند، توسعه دادهاند.
اولنا تاراتولا از دانشگاه داروسازی اوهایو و میات از دانشگاه علوم و بهداشت اورگان، تیمی از محققان را سرپرستی کردند که از موشهای باردار برای ایجاد یک تکنیک نانو پزشکی جدید به منظور تشخیص و پایان دادن به حاملگیهای خارج از رحم استفاده کردند.
دانشمندان برای مقابله با این مشکل در بارداری، نوع جدیدی از نانوذرات حساس به نور را توسعه دادهاند. نانوذرات قطعات کوچکی از ماده هستند که به کوچکی یک میلیاردیم متر میرسد که با تزریق داخل وریدی، در جفت تجمع مییابند و جنین را از طریق بند ناف تغذیه و نگهداری میکنند.
پژوهشگران این مطالعه تاکید میکنند، یافتههای به دست آمده از مطالعات صورت گرفته و توسعه نانوذرات برای مقابله با معضل بارداری خارج از رحم از آنجایی مهم است که تنها ۱۰۰ هزار مورد از این نوع بارداری سالانه در آمریکا رخ میدهد و باتوجه به اینکه ۹۸ درصد از بارداری خارج از رحم در لولههای فالوپ شکل میگیرد، زنان را در معرض خونریزی و مرگ قرار میدهد. ضمن اینکه ۴۰ درصد موارد نیز در سونوگرافی اشتباه تشخیص داده میشوند.
به گفته محققان این روش منجر به تشخیص موثر جفت در حال رشد و شناسایی دقیق و به موقع حاملگی خارج از رحم میشود؛ هنگامی که نانوذرات در جفت متمرکز شدند، اندام را میتوان از طریق تصویربرداری فلورسنت و فوتوآکوستیک مشاهده کرد و به سرعت مشخص میشود که آیا جفت در جایی است که قرار است باشد یا خیر. اگر چنین باشد، مادر میداند که حاملگی خارج از رحمی نداشته است و جنین تحت تأثیر این ذرات قرار نمیگیرد. اگر جفت در لوله فالوپ یا مکان نادرست دیگری باشد، میتوان با قرار گرفتن در معرض نور مادون قرمز نزدیک به بارداری پایان داد که باعث میشود دمای نانوذرات به بالای ۴۳ درجه سانتیگراد افزایش یابد.
محقق این پژوهش از دانشگاه داروسازی اوهایو گفت: «هدف اصلی ما در این مطالعه ارزیابی توانایی نانوذره توسعه داده شده برای شناسایی و تجسم جفت در حال رشد و نشان دادن قابلیتهای فتوترمال آن بود. نتایج تجربی ما امیدوار کننده است و قدم بعدی اعتبارسنجی آن در سایر مدلهای حیوانی برای پیشبرد بیشتر کاربرد این فناوری است».
این مطالعه در مجله «Small» منتشر شد.
انتهای پیام/