صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۱ - ۰۱ آذر ۱۴۰۱
سلیمی در گفتگو با آنا:

تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی جنبه بازدارندگی داشته باشد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اجرای تعرفه گذاری پلکانی گاز خانگی باید به نحوی باشد که بازدارنده باشد و جلوی پر مصرف‌ها را بگیرد.
کد خبر : 816104

اصغر سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا درباره میزان مطلوب بودن افزایش هزینه گاز خانگی در قالب طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی، گفت: هزینه گاز باید برای افرادی که بیش از سطح استاندارد از گاز استفاده می‌کنند به صورت پلکانی افزایش یابد، لذا به این وسیله به آن‌ها برای مصرف گاز اخطار داده می‌‎شود.

سلیمی ادامه داد: تعرفه‌گذاری پلکانی و افزایش قیمت گاز برای خانوارهای پرمصرف بر سطح استفاده آنها از این انرژی تأثیرگذار خواهد بود.

وی در پاسخ به این سؤال که چه قشری از مردم بیشترین استفاده از گاز خانگی را دارند، توضیح داد: قطعا افرادی که می‌خواهند بیش از اندازه از گاز استفاده کنند باید هزینه مصرف خود را نیز پرداخت کنند، لذا به این وسیله می‌توان در اعطای یارانه‌های پنهان حوزه انرژی نیز شرایط عادلانه‌تری را برقرار کرد تا هزینه‌ای که از آنها اخذ می‌شود را صرف امور عمرانی کرد.

این نماینده مجلس یازدهم تأکید کرد: این بی عدالتی است که برخی از مردم در کشور از گاز بی‌بهره‌اند و برخی دیگر از گاز استفاده‌های لاکچری دارند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره میزان معقول بودن هزینه گاز خانگی، گفت: اگر هزینه گاز با احتساب تعرفه‌گذاری پلکانی باشد، باعث می‌شود که هزینه گاز عادلانه از مردم اخذ شود زیرا براساس سطح مصرف مردم این هزینه برای‌شان تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: اجرای تعرفه گذاری پلکانی گاز خانگی باید به نحوی باشد که بازدارنده باشد و جلوی پر مصرف‌ها را بگیرد.

این نماینده مجلس یازدهم درباره علت هدررفت بالای گاز خانگی از سوی مردم، گفت: یک دلیل این عدم استفاده نامناسب از گاز خانگی این است که آموزش لازم به مردم برای فرهنگ سازی در این زمینه در رسانه‌های ما مخصوص در صدا و سیما انجام نمی شود. باید در فضاهای فرهنگی موجود در کشور آموزش لازم به مردم داده شود تا از میزان ذخایر انرژی در کشور آگاه باشند و بر مصرف خود مدیریت داشته باشد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم با بیان اینکه چون مردم آموزش مناسب را برای مدیریت بهینه انرژی ندیده‌اند در منازل خود استفاده زیادی از گاز خانگی دارند، خاطر نشان کرد: به همین دلیل بخش اعظمی از این سوخت به هدر می‌رود، لذا در کشورهای خارجی درجه حرارت منازل مشخص است و در همه اتاق‌‎ها بخاری یا پکیج استفاده نمی‌شود.

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: مردم لباس بیشتری در فصل زمستان می‌پوشند، اما در کشور ما اصلا مردم به این مسائل توجهی ندارند. باید بحث آموزش نحوه استفاده از گاز جدی گرفته شود.

نماینده مردم سمیرم در مجلس ادامه داد: از سوی دیگر برای کاهش مصرف گاز باید به میزان مصرف در مدارس و دانشگاه‌ها توجه کرد و با آموزش و فرهنگ‌سازی مناسب می‌توان هم میزان استفاده از گاز مدارس را کاهش داد و هم با اطلاع پیدا کردن دانش‌آموزان می‌توان به کاهش سطح استفاده از گاز خانگی در منازل امیدوار بود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: گاز یک منبع ملی است و برای همیشه برای ما باقی نخواهد ماند و باید سعی شود به درستی از آن استفاده شود تا آیندگان نیز بتوانند از این گاز خانگی استفاده کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر