صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۵ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵

ابتکار: مرگ یک نفر در جهان از هر 7 مرگ‌و‌میر به دلیل آلودگی هوا

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه زندگی حداقل ۳۵ میلیون ایرانی تحت‌تاثیر آلودگی هوا قرار دارد، گفت: از هر هفت مورد مرگ و میر در جهان قطعا یک مورد مرتبط با آلودگی هوا است.
کد خبر : 81589

به گزارش گروه اجتماعی آنا، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست روز یکشنبه در اولین کنفرانس بین المللی نمونه‌برداری و پایش آلاینده‌های محیط زیست گفت: طی چند سال گذشته خسارات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد شده که باید با استفاده از فناوری‌های روز نسبت به کاهش و ترمیم تخریب‌ها اقدام کنیم.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت پایش در راستای حفظ سلامت جامعه اضافه کرد: این همایش زمینه یک بحث علمی برای پایش محیط زیستی را فراهم کرده است و امیدوارم که در عمل و نه فقط در حرف حرکت جامعه خودمان را مبتنی بر دانایی ترسیم کنیم.


ابتکار افزود: دولت دهم با وجود همه جهت‌گیری‌های دولت در توسعه اقتصادی و برقراری مناسبات منطقی و متعادل با دنیا به محیط زیست پرداخته است و آقای رئیس‌جمهور اخیرا نیز برای چندمین بار اعلام کردند دولت من، دولت محیط زیست است. موضوع محیط زیست در همه بخش‌ها و دستگاه‌ها یعنی نه فقط دولت، بلکه همه بخش‌های کشور جاری است.


معاون رئیس جمهور ادامه داد: سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری که سال گذشته اعلام شد و پشت‌گرمی بسیار بزرگی را برای محیط زیست و طبیعت ایران به وجود آورد، این زمینه را فراهم کرد که هر کسی در زمینه کاری و تخصصی خودش برای محیط زیست گام بردارد و ما بتوانیم جلوی روندهای تخریبی که روز به روز خسارت‌های جبران‌ناپذیری به سلامت آحاد مردم و طبیعت ایران وارد می‌کند، بگیریم.


وی تصریح کرد: خوشبختانه امروز نه تنها سیاست‌های کلی را داریم، بلکه برنامه‌های ملی را هم برای بهبود وضعیت محیط زیست کشور ترسیم کرده‌ایم و بحث اقتصاد سبز و نگرش اقتصادی که در آن رشد سبز و بهبود کیفیت محیط زیست و شاخص‌های محیط زیست لحاظ شده را تعریف کرده‌ایم.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه موضوع پایش در اشتغالزایی، گردش سرمایه و ایجاد بنگاه‌های موثر و موفق برای حفظ محیط زیست و اقتصاد سبز نقش کلیدی دارد، گفت: با شبکه قوی آزمایشگاه‌های معتمد که امروز شکل گرفته است، امیدواریم که بتوانیم برای بهبود شاخص‌های هوا، آب و همچنین کیفیت فرآورده‌های غذایی فعالیت کنیم.


ابتکار با اشاره به نقش آب و هوا در چرخه غذایی، اعلام کرد: در خونِ همه ما امروز ماده‌ای به نام دی‌اکسین وجود دارد که ۵۰ سال پیش وجود نداشت و اثبات شده که این ماده سلول‌های ایمنی را تحریک می‌کند و پاسخ‌های سیستم ایمنی را مختل می‌کند و این نشان می‌دهد که چقدر مسئولیت فعالان حوزه پایش سنگین است و امروز این بحث جهانی است.


وی ادامه داد: همان قدر که امروز آلودگی هوا برای ما مهم است و از اولویت‌های دولت یازدهم به شمار می‌رود و رئیس‌جمهور هم اشاره کرد که در برخی شهرها به دلیل سیاست‌های درست و علمی در جهت کاهش آلودگی هوا، امروز بهبود کیفیت هوا را گزارش می‌کنیم و در شهری مثل اصفهان تعداد روزهای پاک از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴ سه برابر شده است، این اهمیت دارد که با پایش و سنجش دقیق این برنامه‌ها را در همه شهرهایمان اجرا کنیم.


معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه زندگی حداقل ۳۵ میلیون ایرانی تحت‌تاثیر آلودگی هوا قرار دارد، اضافه کرد: از هر ۷ مورد مرگ و میر در جهان قطعا یک مورد مرتبط با آلودگی هوا است. باید تاکید کنیم که با همکاری نیروی انتظامی و وزارت کشور، سیستم سینفا و معاینه فنی هر چه سریعتر راه‌اندازی شود تا با یکپارچه‌سازی معاینه فنی جلوی خیلی از بی‌دقتی‌ها و تخلفات در خودروهای در حال استفاده را بگیریم. موضوع اندازه‌گیری، سنجش و گزارش یکی از محورهای مهم توافق پاریس است و ما باید در پایش و سنجش در کشور در جهت علمی و فنی توان‌افزایی کنیم.خوشبختانه این کنفرانس جنبه آموزشی قوی دارد و در آن برای کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست هم کارگاه‌های آموزشی خوبی تدارک دیده شده است.


ابتکار در پایان گفت: در دوره دو ساله دولت یازدهم صندوق ملی محیط زیست به عنوان یک شتاب‌دهنده فناوری‌های محیط زیست عمل می‌کند و امروز زمینه برای کار علمی، متعهدانه و مسئولانه توسط آزمایشگاه‌های بخش خصوصی برای پایش و سنجش فراهم شده است.


انتهای پیام/

برچسب ها: اشتغالزایی پایش
ارسال نظر