صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۵ - ۳۰ آبان ۱۴۰۱
کنعانی در نشست خبری:

ایران به مسیر مذاکره پایبند است/ به تحولات داخلی آمریکا توجه نمی‌کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اینکه ایران روند مذاکرات را به موضوع زمستان سرد اروپا گره زده باشد، گمانه زنی رسانه ای است و قابل تایید نیست؛ ما در عمل نشان دادیم که پایبند به میز مذاکره هستیم.
کد خبر : 815772

به گزارش خبرنگار آنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز (دوشنبه) در خصوص اقوام متقابل ایران در برابر تصویب قطعنامه شورای حکام علیه ایران، اظهارداشت: تصویب قطعنامه شورای حکام رویکردی سیاسی از طرف آمریکا و سه کشور اروپایی به حساب می آید.

وی گفت: جزئیات اقدام ایران را سازمان انرژی اتمی در صورت نیاز اطلاع رسانی خواهد کرد ولی همانطور که قبلا مطرح کردیم، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از اقدام متقابل ما مطلع شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ایران بیشترین بازرسی های انجام شده از سوی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را دارد و انتطار می رفت با توجه به رویکرد سازنده و همکاری های گسترده ایران با آژانس چنین قطعنامه‌ای تصویب نمیشد و اجازه تداوم روند گفتگوهای میان دو طرف فراهم می‌آمد.

کنعانی بیان کرد: متأسفانه اقدام این چهار کشور نشان داد که مایل به سیاسی کاری هستند و قصد ایجاد خلل در فعالیت های فنی و برنامه هسته‌ای ایران را دارند.

وی تصریح کرد: مبنای ایران در برابر آژانس تعهد در برابر حقوق هست، حقوق ایران باید رعایت شود و ما نیز به تکالیف خود پایند هستیم و این موضوع را هم ثابت کرده‌ایم.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: هرگونه تلاش کشورها به ویژه تعداد مشخصی از کشورهای غربی از جمله آلمان در ارتباط با طرح موضوعات حقوق بشری ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل از نظر ما اقدامی با انگیزه‌ و رویکرد سیاسی است و این اقدامات را محکوم می‌کنیم.

کنعانی با بیان اینکه رویکرد سیاسی نسبت به مقوله حقوق بشر غیرسازنده است و هیچ کمکی به ارتقای حقوق بشر در هیچ کشور و جامعه جهانی نخواهد کرد،افزود: کشورهایی در این ارتباط در حال پیشگامی برای استفاده ابزاری از حقوق بشر هستند، از جمله در قبال ایران که سوابق حقوق بشری آنها بسیار تیره و تار است.

وی اضافه کرد: کشورهایی در شورای حقوق بشر سازمان ملل حضور دارند و بعضی از آنها عضو دائم شورای امنیت هستند که در طول تاریخ جنایات گسترده‌ای علیه بشریت مرتکب شده‌اند و صلح و امنیت و‌ آرامش بشریت را در معرض خطر قرار دادند و جان هزاران انسان‌ها را در جنگ‌ها و مداخلات غیرقانونی مختلف قربانی امیال سیاسی خود کردند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: این اقدامات از سوی کشورهایی که با اینگونه سوابق در تاریخ خودشان شاهدیم نشانگر یک رویکرد غیرسازنده و استفاده ابزاری از مقوله حقوق بشر برای استفاده‌های سیاسی است.

کنعانی با اشاره به اینکه این اقدامات به جایی نخواهد رسید و دیدگاه ما روشن است،تصریح کرد: معتقدیم ادعاهای حقوق بشری علیه کشورهای مستقل و استفاده از آنها برای پیشبرد اهداف سیاسی مخل روند ارتقاء موضوع حقوق بشر به عنوان موضوع دارای جایگاه رفیع در جامعه جهانی است.

وی با بیان اینکه کشورهایی که به مقوله حقوق بشر اهمیت می‌دهند در مقابل این رویکردهای غیرسازنده بایستند،اظهار کرد: دولت آلمان در طول تاریخ سوابق تاریکی در زمینه حقوق بشر دارد و نه جایگاه سیاسی و نه اخلاقی دارند و حق اقدامات اینگونه علیه کشورهای مستقل از جمله ایران را ندارند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره بحث ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت و استفاده از مکانیسم ماشه  نیز،گفت: مایل به پیش بینی در ارتباط با گام‌های احتمالی بعدی این دسته از کشورها نیستم.

کنعانی افزود: ما در مقابل تعامل سازنده تعامل سازنده خواهد داشت و بر عکس در ارتباط با هرگونه اقدام احتمالی غیرسازنده از سوی این کشورها واکنش قاطع، جدی و موثر خواهد داشت.

وی گفت: توصیه می کنیم کشورهایی که متاسفانه با استفاده از مجامع بین‌المللی به دنبال رویکردهای سیاسی و اعمال فشار هستند از این رویکردها دست بردارند و اجازه سیاسی کردن سازمان‌های تخصصی و بین المللی را ندهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تحرکات گروه‌های مسلح کردی در اقلیم کردستان عراق علی رغم هشدارهای تهران، گفت: شاهد دو جلسه در تهران و بغداد میان مسئولان امنیتی دو کشور بودیم و انتطارات ایران در این جلسات بیان شد که نباید اقلیم کردستان عراق محل صدور تسلیحات که تجهیزات برای داخل ایران باشد و آن‌ها را در اختیار آشوبگران برای سلب امنیت شهروندان ایرانی قرار دهد؛ تاکنون این انتظارات برآورده نشد و ایران حتما معتقد به تمامیت ارضی عراق است.

کنعانی تاکید کرد: در عین حال، گروه‌های تجزیه طلب در داخل عراق و مشخصا در اقلیم کردستان عراق، با اقداماتشان حاکمیت عراق را نقض کردند؛ امیدواریم دولت عراق با سلطه خود بر مناطق مرزی از ادامه اقدامات گروه‌های تجزیه طلب علیه امنیت ایران پیشگیری کند.

وی در خصوص نتایج انتخابات داخلی آمریکا هم، افزود: در سال‌های اخیر از سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ایران کم نشده است؛ ما به تعییر و تحولات داخلی در آمریکا توجهی نمی‌کنیم؛ چیزی که برای ما مهم است، این است که دولت آمریکا فارغ از این که کدام یک از دو حزب در قدرت باشند، از اقدامات خصمانه خودشان علیه ایران دست بردارند و روند مناسبات بین المللی در مدار صحیح خودش حرکت کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ایران به مسیر مذاکره پایبند است و در این ارتباط مسئولانه عمل کرده و امیدواریم طرف‌های مقابل نیز مسئولانه عمل کنند.

کنعانی در مورد رابطه ایران و عمان نیز، گفت: رابطه ما با عمان نزدیک، دوستانه و سازنده است؛ دو کشور موضوعات زیادی برای گفت‌وگو دارند؛ گفت‌وگوهای اخیر تهران هم‌ متمرکز بر این موضوعات بود. امنیت منطقه ای برای دو کشور مهم است.

وی در خصوص برخی تحرکات از سوی همسایه شمالی ایران یعنی آذربایجان، تصریح کرد: اصل ما در مناسبات دو جانبه با همسایگان و مشخصا با جمهوری آذربایجان، مبتنی بر منافع مشترک است؛ ما از هرگونه تحول مثبت در روابط دو کشور استقبال می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ایران مبنای رفتارش تلاش و تمرکز بر منافع مشترک است و از تمرکز بر موضوعات منفی اجتناب می‌کند.
کنعانی درباره اظهارات مداخله جویانه مقامات رژیم صهیونیستی در مورد روابط ایران با کشورهای مختلف، گفت: اینکه مقامات رژیم صهیونیستی درباره همکاری‌های دو جانبه ما صحبت می‌کنند، ارزشی ندارد؛ رابطه ایران و بلاروس نیز نزدیک و دوستانه است؛ اینکه رژیم صهیونیستی اظهارنظر می‌کند، بی ارزش است.

کنعانی در قبال موضوع جنگ روسیه و اوکراین و موضع طرف غربی در این خصوص هم، افزود: اینکه ایران روند مذاکرات را به موضوع زمستان سرد اروپا گره زده باشد، گمانه زنی رسانه ای بوده و قابل تایید نیست؛ ایران در عمل نشان داد که پایبند به میز مذاکره برای دستیابی به توافق خوب و پایدار بود؛ ضمن این که اقدام مجدانه ایران در پاسخگویی به طرح‌های پیشنهادی در همین چارچوب بود.

وی گفت: اینکه مقات دولت آمریکا یا رسانه‌های این کشور در ارتباط با جنگ اوکراین موضوعاتی را به ایران منتسب می‌کند، ناشی از اهداف سیاسی آن‌ها و سرپوش گذاشتن بر جنگ طلبی این کشور است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: موضع وزیر امور خارجه درباره جنگ اوکراین حاوی مطلب جدیدی نبوده و بارها بر همکاری‌های دفاعی روسیه گفته شده و به پیش از جنگ اوکراین برمی‌گردد؛ اتهام زنی به ایران با انگیزه‌های سیاسی است.

کنعانی در خصوص اظهارات اخیر دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران، تصریح کرد: اظهارات دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس برای ما فاقد ارزش است.

وی درباره آخرین وضعیت مذاکرات ایران با طرف عربستانی و همچنین استقبال ریاض از قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام گفت: اگر توافق‌های صورت گرفته در مذاکرات اجرایی شوند، می‌توانند گامی برای ادامه مذاکرات باشند؛ اقدامات کشورهایی که در آژانس علیه ایران رای دادند، سازنده نبود؛ آن‌ها باید اجازه دهند ایران با آژانس در چارچوب مذاکرات فنی مسائل خود را حل و فصل کنند؛ ما گمان می‌کنیم آن‌هایی که رای دادند اقدام سازنده ای نکردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان با اشاره به مسابقه فوتبال تیم ملی در جام جهانی، خاطرنشان کرد: امیدوارم ایران با میدانداری جوانان، امروز شاهد نتیجه خوبی در رقابت با تیم ملی انگلیس باشد.

کنعانی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا، در مورد رویکرد رسانه‌های لندن نشین علیه ایران و اقدامات حقوقی و دیپلماتیک تهران در برابر آنها، گفت: هم اقدامات سیاسی و دیپلماتیک صورت گرفته و هم اقداماتی که زمینه‌ساز اقدام حقوقی علیه رسانه‌هایی است که متاسفانه در فعالیت عملاً همانند یک اتاق عملیات و اتاق جنگ عمل برای ایجاد آشوب و بی ثباتی و ناامنی در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران عمل میکنند.

وی گفت: ما در جلسات قبل هم به برخی از این اقدامات طرف ایرانی اشاره کردیم و اقدامات سیاسی ما ادامه دارد. اقدامات حقوقی هم به صورت اولیه انجام شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دستگاه دیپلماسی از ظرفیت‌های دیپلماتیک خود استفاده کرده و نهادهای حقوقی ذیربط ایران در این زمینه اقدام و عمل خواهند کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر