صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تحقیقات آشکار کرد؛

تاثیر عجیب آلودگی هوا بر سلامت روان

تحقیقات نشان داده، آلودگی هوا به همان میزان که در بروز و افزایش بیماری‌های جسمی و مرگ و میر تاثیرگذار است، منجر به آسیب‌های روحی و روانی متعدد می‌شود
کد خبر : 815681

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، تحقیقات نشان داده، آلودگی هوا به همان میزان که در بروز و افزایش بیماری‌های جسمی و مرگ و میر تاثیرگذار است، منجر به آسیب‌های روحی و روانی متعدد می‌شود و شکایت‌های مبنی بر احساس غمگینی، تنش و بیقراری در افراد را بیشتر می‌کند و مشاهده این علائم کیفیت زندگی و رضایت افراد را کاهش می‌دهد.

پژوهشگران نیز تاکید می‌کنند، آلودگی هوا نه تنها می‌تواند بر مشکلات تنفسی تأثیر بگذارد، بلکه می‌تواند به شدت بر سلامت روان فرد نیز تأثیر بگذارد.  

آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا (EPA) از یک شاخص کیفیت هوا (AQI) استفاده می‌کند. شاخص، روش ساده‌ای برای اطلاع عموم از کیفیت هوای محلی به‌صورت روزانه است. AQI کیفیت هوا را با امتیازی از ۰ تا ۳۰۰ تعیین می‌کند. هرچه که مقدار AQI بیشتر باشد، نگرانی‌های بهداشتی مرتبط با هوای آلوده بیشتر است. هنگامیکه سطح AQI به بالاتر از ۱۰۰ می‌رسد، کیفیت هوا ناسالم است.  

هنگامی‌که سطح این شاخص به محدوده‌ی ۱۰۱ تا ۱۵۰ می‌رسد، گروه‌های حساس باید زمان ماندن در بیرون از خانه یا فعالیت ورزشی سنگین یا طولانی خود را کاهش دهند، چرا که ورزش، میزان تنفس هوا را افزایش می‌دهد و زمانی‌که AQI به سطوح ناسالم ۱۵۱ تا ۲۰۰ برسد، همه باید از قرار گرفتن در معرض این هوا خودداری کنند.

هنگامیکه سطوح این شاخص به ۲۰۱ تا ۳۰۰ می‌رسد، هوا برای گروه‌های حساس، به‌ویژه افرادی با بیماری قلبی ناسالم در نظر گرفته می‌شود. در این وضعیت افراد حساس باید از هرگونه فعالیت بیرون از خانه اجتناب کنند؛ سطوح بالای این شاخص آسیب جبران ناپذیری به سلامتی وارد کند.

به گفته محقق این مطالعه از هندوستان، هر چیزی که بر سلامت جسمانی تأثیر بگذارد بر سلامت روان نیز تأثیر می‌گذارد. با افزایش آلودگی در محیط زیست، تعدادی از مطالعات انجام شده است که تأثیر مستقیم و غیرمستقیم آلاینده‌ها را بر سلامت روان نشان می‌دهد. استرس ناشی از مسائل فیزیکی مانند مشکلات تنفسی، اختلالات خواب و آنچه که بر ترشح انتقال دهنده‌های عصبی در مغز تأثیر می‌گذارد برخی از پاتوژنز‌های زمینه‌ای هستند.  

مقادیر بالای آلودگی هوا منجر به التهاب بافت‌ها و رگ‌های خونی می‌شود که می‌تواند اثرات روانی مضری داشته باشد و حتی برخی افراد را به ناامیدی برساند. اضطراب و تغییرات در خلق و خو نمونه‌هایی از علائم روانپزشکی هستند که می‌توانند از اثرات روانی و سمی آلودگی هوا ناشی شوند. آلاینده‌های هوا با افزایش بستری شدن در بیمارستان‌های روانپزشکی، تماس‌های اورژانسی و تغییرات رفتاری و همچنین کاهش رفاه روانی مرتبط هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر