صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۰۰ - ۳۰ آبان ۱۴۰۱
شهردار اوشان، فشم، میگون در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا:

شهری با ۱۳۰ میلیارد بدهی و قوانین دست و پاگیر/ از ساخت قوی‌ترین ایستگاه هواشناسی بعد از ۶۷ سال تا پرداخت معوقه‌های برجای مانده

سیدمحمدرضا شهبازی گفت: ما از سال ۱۳۹۸ به بعد نتوانستیم پروانه‌های خوبی صادر و درآمد خوبی داشته باشیم؛ زمانی که درآمد خوبی نداشته باشیم در هزینه‌ها گرفتار می‌شویم و از زمانی که آمدم بدهی ۱۳۰ میلیارد تومانی به پیمانکاران، نیروی منابع انسانی و ... را داشتیم که از سال ۱۳۹۵ روی هم انباشت شده بود.
کد خبر : 815523

گروه جامه خبرگزاری آنا-میثم نامنی؛ شاید برخی اوقات این فکر در ذهن‌ها ایجاد شود که در شهر‌های اطراف پایتخت بسیاری از اتفاقات روزمره و دردسر‌های مدیریت شهری وجود نداشته باشد و به خاطر پایتخت بودن تهران و سیاست‌های حاکم بر آن،این شهرها در آسایش خوب مدیریتی باشند.

اما وقتی سری به آن‌ها می‌زنیم، با برخی موضوعات ملی یا منطقه‌ای مواجه می‌شویم که نه تنها کار را آسان‌تر نکرده، بلکه شرایط سخت‌تری را برای مردم و مدیران شهری منطقه ایجاد کرده که چند سالیست شهروندان و مدیریت شهری آن شهر درگیر رفع آن معضل هستند.

حریم ۱۵۰ متری رودخانه، نبود ایستگاه هواشناسی، سیل، ساخت و ساز غیر قانونی، بدهی‌های گسترده، نبود امکانات و ... برخی از مشکلات طبیعی و غیرطبیعی هستند که از سال‌های دور شهروندان و مدیریت شهری شهر اوشان، فشم، میگون درگیر آن هستند.

در همین راستا با سیدمحمدرضا شهبازی بیست و ششمین شهردار شهر اوشان، فشم، میگون که یک سالی است سکان دار این شهر شده به گفت‌وگویی تفصیلی نشستیم تا درباره مشکلاتی که امروز سد راه این شهر قرار گرفته توضیحاتی دهد.

آنا: برای این شهر در دوره مدیریت شهری خود چه کردید؟

شهردار اوشان، فشم، میگون: زمانی که ما شهرداری را تحویل گرفتیم به واسطه ضابطه ۷۸۲ که از سال ۱۳۹۸ امکان صدور پروانه وجود نداشت، دست مدیران قبلی بسته شده بود؛ البته شهردار قبلی بسیار مدیر دلسوزی بود، اما باتوجه به اینکه سابقه کار در شهرداری را نداشت و تا خواست به موضوع مسلط شود، دوره مدیریتی وی به اتمام رسید.

ما از سال ۱۳۹۸ به بعد نتوانستیم پروانه‌های خوبی صادر و درآمد خوبی داشته باشیم؛ زمانی که درآمد خوبی نداشته باشیم در هزینه‌ها گرفتار می‌شویم. لطف خدا شامل حال بنده شد و شورای شهر به بنده باتوجه به اینکه در گذشته مسئول بازرسی شهرداری بودم و نقاط ضعف و قوت شهر را می‌دانستم رای مثبت داد و از زمانی که آمدم بدهی ۱۳۰ میلیارد تومانی به پیمانکاران، نیروی منابع انسانی و ... را داشتیم که از سال ۱۳۹۵ روی هم انباشت شده بود.

برخی زیرساخت‌های ما استانداردی که باید داشته باشد را نداشت، به همین دلیل یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بنده این بود که اول بتوانیم آن اتفاقات گذشته را سبک‌تر کنیم. همچنین تعدادی پروژه‌های نصفه نیمه داشتیم که به دلایل مختلف ناتمام مانده بود و قابلیت استفاده نداشت.

از طرفی موضوع بیت المال را داشتیم و از طرفی دیگر شهروندان به دلیل ناقص بودن پروژه امکان استفاده از آن را نداشتند که این موضوع در دستور کار قرار گرفت و در همان ابتدای شروع کار پل ماشین‌روی حاجی آباد را در طول ۳ ماه ساختیم که در هفته دولت به بهره برداری رسید.

آنا: این شهر باتوجه به داشتن ۲ رودخانه و حادثه خیز بودن، نیاز به دیوار ساحلی دارد، آیا دیواره‌ها تکمیل شده؟

شهردار اوشان، فشم، میگون: در زمینه دیواره‌های ساحلی کار‌هایی را انجام دادیم، چراکه بسیاری از قسمت‌های این شهر دیواره‌های ساحلی کاملی نداشت که دیوار‌های ساحلی شهر را تکمیل کردیم. همچنین اوشان، فشم، میگون یک شهر توریستی است و مسافران زیادی در ایام مختلف از این شهر بازدید می‌کنند که می‌طلبید خدمات خود راکامل کنیم، در این راستا نمازخانه و سرویس بهداشتی را تجهیز کردیم که مورد استفاده شهروندان قرار گرفت.

آنا: باتوجه به بارش نزولات آسمانی و سرمای هوا،‌ آسفالت خیابان‌ها در سال‌های گذشته دچار مشکل شده بود، آیا اقدامی انجام دادید؟

شهردار اوشان، فشم، میگون: یکی از ایرادات دیگر موجود در سطح شهر، لکه‌گیری و آسفالت سطح شهر بود که در سال‌های گذشته به خاطر عدم درآمد اقدامی برای آن‌ها انجام نشده بود و با توجه به ارتباطاتی که در استان تهران و جا‌های دیگر توانستیم برقرار کنیم، از قیر دولتی توانستیم بهره‌مند شویم و سازمان همیاری‌ها به ما کمک کرد و نزدیک به ۱۰۰ تن قیر دولتی دریافت کردیم.

از ابتدای شهر تا انتها را در در مرحله اول لکه‌گیری کردیم و در مرحله بعد نقاط خیلی مهم شهر را روکش کردیم و در حال حاضر در حال آسفالت معابر مختلف فرعی و اصلی شهر هستیم. در زمینه اسفالت ریزی ۲ هزار تن آسفالت ریزی در نقاط مختلف شهر داشتیم تا رضایت شهروندان کسب شود.

۲ لاینه شدن محور فشم به میگون در ۱ سال اخیر

بالاتر از آتش نشانی میگون، جاده در چند سال گذشته ۲ لاینه شده بود اما آن را رها کرده بودند و لاین دوم قابل استفاده نبود که در دستور کار قرار گرفت. بعد از انجام زیرسازی‌های لازم محور ۲ لاینه شد که چهارمین بلوار احداث شده در این دوره بود و در حال حاضر مورد استفاده قرار گرفته است.

آنا: در زمینه رفع نقاط حادثه خیز چه اقداماتی انجام دادید؟

شهردار اوشان، فشم، میگون: باتوجه به کوهستانی بودن شهر و خاص بودن جاده، در برخی از نقاط، نقطه حادثه خیز به ویژه جاده شمشک داریم که در این راستا با دلسوزی پرسنل این نقاط حادثه خیز را که بسیار خطرناک بود اصلاح کردیم. بیش از ۳۰ نقطه حادثه خیز مرمت، اصلاح و... شد و در جا‌هایی که خطر وجود داشت از نیوجرسی استفاده کردیم و خاک را به نحوی ریختیم که وسایل نقلیه سر نخورند.

همچنین موضوع بلوارکشی را در این دوره در دستور کار قرار دادیم که از میدان فشم این کار شروع شد، در برخی جا‌ها به دلیل مشخص نشدن عقب نشینی‌ها از گلدان‌های بزرگ به جای بلوار کشی استفاده کردیم که قابل جابجایی است و روی آکس جاده فعلی قرار گرفته و زمانی که عقب نشینی صورت گیرد، جابجا خواهیم کرد.

این کار نه تنها سیمای بصری خوبی به شهر می‌دهد، بلکه از تصادفات جلوگیری می‌کند و گلدان‌ها به دلیل امکان جابجایی که دارند، از اسراف بیت المال جلوگیری می‌کنند و در آینده بعد از عقب نشینی‌ها آن‌ها را جابجا می‌کنیم. همچنین ما مجموعه اهدایی را از سوی خیرین را داشتیم که زمین به نام شهرداری نخورده بود و شهردار وقت ساختمانی را در این زمین ساخته بود که فرسودگی آن برای شهروندان بسیار خطرآفرین بود که اقدام به عیب گیری و رفع مشکلات آن کردیم تا حادثه‌ای ایجاد نشود.

آنا: در زمینه نوسازی ناوگان فرسوده شهرداری چه اقداماتی صورت گرفت؟

شهردار اوشان، فشم، میگون: ما لایروبی رودخانه را در این مدت اخیر داشتیم، چراکه سیل امسال آسیب‌هایی به ما زد که این آسیب‌ها را به مرور زمان توانستیم برطرف کنیم. زمان تحویل شهرداری به بنده ماشین آلات ما به صورت کامل مستهلک شده و فرسوده بود که نزدیک به ۱ میلیارد تومان هزینه تعمیرات را در وحله اول پرداخت کردیم و امسال خدا کمک کرد ۵ دستگاه نیسان صفر کیلومتر را به ناوگان حمل و نقل شهرداری اضافه کردیم.

همچنین تعدادی خودرو غیر قابل تعمیر داشتیم که هزینه تعمیرات آن بیشتر از خود وسیله نقلیه بود و آن‌ها را برای مزایده گذاشتیم و در دستور کار داریم تا ۱ گلیدر یا لودر دیگری را برای شهرداری خریداری کنیم. دستگاه‌های آتش نشانی ما نیز چند سالی بود که به آن‌ها رسیدگی نشده بود و تمام کار‌های تعمیرات آن را انجام دادیمکه  نزدیک به ۲۰۰ میلیون تومان هزینه ماشین‌آلات آتش نشانی شد.

گروگرفتن خودروی شهرداری به دلیل نبود بودجه!

در زمان شروع به کار بنده خودرویی را برای تعمیرات داده بودند و به خاطر اینکه موجودی کافی در شهرداری وجود نداشت، خودرو در تعمیرگاه مانده بود که آن را تعمیر کردیم. کارکنان آتش نشانی نیز سالیانه سهمیه لباس دارند، اما چند سالی می‌شد که لباس آن‌ها تهیه نمی‌شد و امسال توانستیم لباس اداری کارکنان آتش نشانی را خریداری و تحویل دهیم.

ما درابتدا گفتیم با این بودجه کمی که داریم واجبات شهر را انجام دهیم، از طرفی دیگر هم پیمانکاران نزدیک به ۲ سال هزینه‌های خود را دریافت نکرده بودند که خدا کمک کرد باتوجه به درآمدی که به وجود آمد توانستیم بخش اعظمی از بدهی‌های سنوات گذشته را به پیمانکاران پرداخت کنیم.

تلفیق بودجه ۹۹ که زمان مدیریتی بنده نبود را ما انجام دادیم و شورای اسلامی شهر و فرمانداری تایید کردند؛ بودجه ۱۴۰۰ را نوشتیم و تلفیق بودجه ۱۴۰۰ نیز تایید شد و بودجه ۱۴۰۱ نیز از نظر مالی نوشتیم و در حال حاضر در حال اصلاح آن هستیم تا ایرادات بخش مالی آن برطرف شود.

در بخش شهرسازی، برخی قوانین و تبصره‌ها که می‌شد از آن استفاده کرد را استفاده کردیم و در بسیاری از جا‌ها از استانداری تهران کمک گرفتیم و توانستیم پرداخت به موقع حقوق‌ها، پرداخت طلب پیمانکاران و... را داشته باشیم و در حال حاضر شهر به یک آرامش نسبی رسیده است. سالن ورزشی فشم نیز سالیان سال ساخته شده بود که برخی قسمت‌های آن نظیر سکوی سیمانی درخور شهروندان این شهر نبود که صندلی‌های آن تجهیز شد و توانستیم مشکلات این ورزشگاه نظیر ورودی، سرویس بهداشتی و... آن را اصلاح کنیم.

آنا: آیا این شهر با توجه به وضعیت آب و هوای ویژه‌ای که دارد، به ایستگاه هواشناسی تجهیز شده است؟

شهردار اوشان، فشم، میگون: در ۶۷ سال گذشته این شهر ایستگاه هواشناسی نداشت و باتوجه به جغرافیایی که دارد، باید بدانیم بارش برف و باران چگونه است تا بتوانیم نسبت به آن خودمان را آماده کنیم که خوشبختانه با هماهنگی‌ها و پیگیری‌های لازم یکی از قوی‌ترین و پیشرفته‌ترین ایستگاه‌های هواشناسی در منطقه سپیدکمرچال نصب و راه‌اندازی شد.

مشکل دیگر ما در شهر موضوع آب آشامیدنی بود که شهرداری در حد توان کمک کرد تا آب را از چشمه همه‌هن به شهر وارد کنیم. همچنین در این شهر سالن سوگواری نداشتیم که از واجبات بود؛ تقریبا پروژه مراحل پایانی را طی می‌کند و در هفته دولت آن را افتتاح خواهیم کرد که در آرامستان فشم ساخته شده و ما تا به امروز سعی کرده‌ایم کارهای زیرساختی را انجام دهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر