بیمه ناباروری چقدر به کاهش هزینه ها کمک میکند؟
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، بیش از 15 ماه از زمانی که سخنگوی دولت خبر از همگانیشدن بیمه ناباروری با مصوبه دولت داد، میگذرد. براساس این مصوبه، سازمان بیمه سلامت ایران مکلف شد نسبت به پوشش بیمهای همه زوجین نابارور فاقد بیمه پایه مطابق آییننامه بند «الف» ماده (۷۰) قانون برنامه ششم توسعه اقدام کند.
علی بهادریجهرمی به این موضوع اشاره کرد که در اجرای جزء (۵) بند «ک» از تبصره (۱۷) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱، همه مراکز درمانی و بیمارستانهای ارائهدهنده خدمات درمان ناباروری موظف به عقد قرارداد با سازمانهای بیمهگر پایه هستند.
سخنگوی دولت به این موضوع اشاره کرد که هزینههای خدمات تشخیصی و درمانی ناباروری و خدمات تخصصی ناباروری شامل (IUI, IVF, ICSI , FET) براساس ضوابط ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دولتی، عمومی غیردولتی و خیریه و خصوصی طرف قرارداد با خودپرداخت معافیت (فرانشیز) مطابق دستورالعمل مندرج در مصوبه شورایعالی بیمه سلامت، تحت پوشش سازمانهای بیمهگر پایه قرار گرفته است.
**مشکل، عدم تعهدات بیمهای است
رئیس انجمن ناباروری ایران درباره وضعیت بیمههای ناباروری گفته است: «اصولا هزینههای ناباروری در کشور بالاست، اما نکته اینجاست که ما جزو معدود کشورهایی هستیم که چه بیمه پایه و چه بیمه تکمیلی بخشهایی از هزینههای ناباروری را تقبل میکنند، اما در اینجا با یک مشکل روبهرو هستیم آن هم عدمپرداخت بهموقع تعهدات توسط بیمههاست.»
محمد ابراهیم پارسانژاد در ادامه تاکید کرد، نکته دیگری که در اینباره با آن روبهرو هستیم، عدمتعرفهگذاری درست در بیمارستانهای خصوصی و دولتی است. در برخی از بیمارستانهای دولتی تمام هزینههای بیمار پرداخت میشود، اما در بیمارستانهای خصوصی که تمام وسایل با هزینه بیمارستان باید خریداری شود، تعرفهگذاری بهدرستی صورت نمیگیرد، به همین دلیل بیمارستانها با مشکل روبهرو میشوند.
**90 درصد هزینهها توسط بیمهها پرداخت میشود
مهراندخت عابدینی، کارشناس برنامه درمان ناباروری وزارت بهداشت به بسته حمایت زوجهای نابارور اشاره و تاکید کرده و گفته است: از سال 1394 قرار بر این شد که دانشگاههای علومپزشکی با مراکز ناباروری صحبت و آنها را متقاعد به بستن قرارداد کنند. به این روش در واقع دانشگاهها با مراکز خدمات درمان ناباروری همکاری و زوجها با مراجعه به این مراکز خدمات دریافت میکردند و قسمتی از این خدمات توسط دانشگاهها پرداخت میشد.
او تاکید میکند که هر سال خدمات جدیدی به این بسته اضافه شده است، مثلا اگر در سال اول خدمات IVF را تا 80درصد پرداخت میکردیم، سال بعد این خدمات افزایش پیدا کرد و برخی از این خدمات به بیش از 90درصد رسیده است.
این کارشناس وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه در 10 سال گذشته بیش از 27 مرکز ناباروری دولتی به مراکز دیگر اضافه شدهاست، ادامه میدهد که در حال حاضر بیش از 40 مرکز ناباروری دولتی مشغول فعالیت است و تا سال آینده پنج مرکز ناباروری دیگر نیز به این جمع اضافه میشود.
او با تاکید بر اینکه قرار است همه دانشگاههای علومپزشکی مراکز ناباروری راهاندازی کنند، ادامه میدهد: «در قدم اول این مراکز میتوانند خدمات محدودتری داشته باشند، هر چند که زوجهای نابارور بیش از 80درصد از خدمات مورد نیاز را در همین مراکز میتوانند دریافت کنند.»
او با تاکید بر اینکه بیمه خدمات ناباروری از مهمترین برنامههای وزارت بهداشت است، ادامه میدهد: «زیرساختهای ارائه خدمات و قرارداد با بیمههای پایه در مراکز ناباروری دولتی فراهم شد، به همین دلیل از سال گذشته خدمات درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفته، در واقع این بیمه جایگزین بسته حمایت از زوجهای نابارور شده است، به این معنا که بیش از 90درصد از هزینههای درمان توسط بیمهها انجام میشود.»
**وام 4درصد برای زوجهای نابارور چیست؟
آنطور که پیداست،این وام به زوجهایی که خواستار دریافت خدمات اهدا هستند، تعلق میگیرد. دو گروه دیگر نیز میتوانند از این وام استفاده کنند. زوجهایی که هزینه داروهایشان بسیار بالاست یا حاملگی پرخطری دارند نیز میتوانند از این وام استفاده کنند، البته نکته اینجاست که باید سن زن زیر 45 سال باشد و میزان مبلغ این وام نیز تا سقف 50میلیون تومان است. بازپرداخت اقساط تسهیلات حداکثر ۶۰ماه (۵ سال) و با نرخ کارمزد ۴درصد در سال است.
این روزها حمایت از جوانان و زوج هایی که قصد فرزندآوری دارند با جدیت پیگیری می شود و وزارت بهداشت نیز به این موضوع اشاره میکند که دولت بهطور قاطع پشتیبان زوجهای نابارور است تا آنها هم بتوانند طعم داشتن فرزند را بچشند.
انتهای پیام/