صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۰ - ۲۸ آبان ۱۴۰۱
مشاور وزیر اقتصاد مطرح کرد؛

تغییر در سازوکار تأمین مالی؛ نیاز اساسی اکوسیستم دانش‌بنیان

روح‌اله ابوجعفری گفت: حمایت‌های مالی کوتاه مدت پاسخگوی چالش‌های اقتصادی شرکت‌های دانش‌بنیان نیست و باید سازوکار تأمین مالی اکوسیستم دانش‌بنیان تغییر کند.
کد خبر : 815324
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، روح‌اله ابوجعفری در رویداد ارائه گزارش سالانه زیست‌بوم شرکت‌های دانش‌بنیان که صبح امروز در هتل اسپیناس پلاس برگزار شد، اظهار کرد: سیاست‌های مختلفی برای حمایت از تولید داخلی پس از انقلاب در نظر گرفته شده و پس از ابلاغ برنامه سوم توسعه موضوع اقتصاد دانش‌بنیان به طور جد در نظر گرفته شد.
 
وی افزود: امروز اقتصاد نفتی پاسخگوی نیاز اقتصادی ایران نیست و با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر نفت دیگر تقاضای بالایی در بازار ندارد و از طرفی رقابت بین‌المللی عرصه را برای تولید و عرضه کالاهای ایرانی تنگ‌ کرده و هر روز نقش دانش در تولید پررنگ می‌شود. اکنون در شرایطی قرار گرفتیم که باید فعالیت‌های تولیدی تشویق و فعالیت‌های سوداگرانه تنبیه شود.
 
مشاور وزیر اقتصاد و امور دارایی بیان کرد: در دولت‌های مختلف بحث‌های پیرامون سیاست حمایت از صنعت را داشتیم ولی روند به گونه‌ای نبوده که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان شود‌. چالش‌های تامین مالی فعالیت‌های تولیدی در کشور مسئله‌ای جدی است و دانش‌بنیان‌ها بیش از سایر حوزه‌ها با این مسئله درگیر هستند.
 
ابوجعفری عنوان کرد: سیاست‌های توسعه اقتصادی باید با اهتمام تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها شکل بگیرد. در دنیا برای اجرای سیاست‌های تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان موازی سایر حوزه‌های اقتصادی تامین مالی برای این مجموعه‌های خلاق صورت گرفته است. از چند سال پیش صندوق‌های مخصوصی برای تامین مالی دانش‌بنیان در کشور ایجاد شده است.
 
وی خاطرنشان کرد: دانش‌بنیان‌ها نیازمند تامین صبورانه و بلند مدت هستیم و حمایت‌های کوتاه مدت مسائل اقتصادی اکوسیستم دانش‌بنیان را رفع نمی‌کند. به مرور رفتار صندوق‌های جسورانه هم شبیه به سازوکار سنتی بانک‌ها در کشور شد و بررسی‌ها نشان داد علت بروز چنین مشکلی عدم نهادسازی مطلوب است. بر این اساس شرکت‌ اعتبارسنجی اعتماد شکل گرفت. این شرکت اطلاعات لازم در حوزه اعتبارسنجی را در اختیار نهاد‌های مالی قرار داد. مخاطبان این گزارش تمام فعالان اکوسیستم دانش‌بنیان هستند.
 
مشاور وزیر اقتصاد و امور دارایی ادامه داد: وقتی آمارهای ارائه شده در گزارش‌های اعتبارسنجی را نگاه می‌کنیم به درک واقع‌بینانه‌ای از وضعیت مالی اکوسیستم دانش‌بنیان می‌رسیم. لذا هدف اصلی شرکت اعتماد از ارائه گزارش‌های اعتبارسنجی کمک به تصمیم‌گیری درست مسئولان و نهادسازی دقیق برای تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها است.
 
انتهای پیام/۴۱۴۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر