صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۳۰ - ۰۳ آذر ۱۴۰۱
دومین حریف تیم ملی را بهتر بشناسید

ولز فقط گرت بیل نیست/ اژدهایان ترکیبی از جوان‌ها و با تجربه‌ها با تنوع تاکتیکی

تیم ولز، دومین حریف ایران درجام جهانی قطر، فقط گرت بیل نیست بلکه تیمی با تجربه و با نیرو‌های جوان است که با تقسیم وظیفه و تنوع تاکتیکی قدم در مستطیل سبز می گذارد.
کد خبر : 815310

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تیم ملی فوتبال ولز (اژدهایان) درکنار ایران، آمریکا و انگلیس در گروه B رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۲ حضور دارد. بدیهی است که یکی از چالش‌های مهم کارلوس کی روش و ملی پوشان ایران در مسیر صعود از گروه و تاریخ سازی، همین حریف است. این تیم در تاریخ ۲۵ نوامبر (۴ آذر ۱۴۰۱)  در ورزشگاه احمد بن علی الریان دومین بازی خود را  برابر تیم ملی کشورمان برگزار می‌کند.

البته وقتی نام ولز و تیم ملی این کشور به گوش می‌رسد، بی اختیار همه یاد «گرت بیل»، ستاره نامی فوتبال این کشور می‌افتند. چهره‌ای که سال‌ها در تیم ساوتهمپتون و تاتنهام بازی کرد و دوران طلایی اش را نزد کهکشانی‌های رئال مادرید سپری کرد.

از تابستان امسال وینگر ۳۳ ساله راهی آمریکا و لیگ حرفه‌ای MLS شد تا برای لس آنجلس اف سی بازی کند. بیل در تیم کشورش ۱۰۸ بازی کرده و ۴۰ گل تاکنون زده است. او در تیم ملی عملکرد قابل توجهی داشته است، اما این که تصورشود، همه تیم ولز در وجودش، خلاصه و ختم می‌شود، برداشت غلطی است، زیرا تیم تحت امر «راب پیج» به قطر نیامده که فقط و فقط متکی به بیل باشد.

این تیم در واقع بازیکنان توانمند دیگری هم دارد که موظف هستند تاکتیک‌های مورد نظر سرمربی را درزمین اجرا و پیاده کنند ضمن آنکه از زمانی که  مربی ۴۸ ساله مسئولیت فنی تیم کشورش را پذیرفته، تلاش کرده فشار را از دوش «بیل» برداشته و وظایف را بین سایر بازیکنان تقسیم کند.

مارک پیتمن، گزارشگر قدیمی ولزی‌ها می‌گوید: بیل یک اسطوره است، اما او تیم ولز نیست. در کنارش بازیکنان به وظایف خود مشغول هستند و پیج تیم را به جایی رسانده که بتوانیم بگوییم و ادعا کنیم ستاره ندارد و در واقع خود تیم، ستاره است.

**بیل نماد ولز است

اگر گمان می‌کنید بیل، نمادی از فوتبال ولز است، باید گفت درست فکر می‌کنید. او «فرمانده» اژدهایان در جام جهانی ۲۰۲۲ است، اما قدرت تیم تنها در وجودش خلاصه نمی‌شود.

راب پیچ می‌گوید: کارکردن با تیم ولز بسیار هیجان انگیز است. به تازگی وقتی قراردادی ۴ ساله با فدراسیون بستم، به خبرنگاران گفتم هیچ افتخاری بالاتر از مربیگری تیم ملی نیست. حتی اضافه کردم برای ادامه کار، لحظه شماری می‌کنم. فکر می‌کنید چرا این جملات را بر زبان آوردم؟ جواب مشخص است. این که در تیم ملی ویژگی‌های بسیار درکنار حضور بیل دیدم. به این درک رسیدم می‌توان با تیم کار کنم و به دستاورد‌های مهمی رسید.

**خروج از فاز اتکا به بیل

پیج برای آنکه در کارش موفق شود و تیم را به پیش ببرد، به مرور از اتکا به بیل فاصله گرفت. این تیم در کنار لژیونر فعال در آمریکا، هرچند نیرو‌های با تجربه‌ای مثل آرون رمزی ۳۲ ساله، کریس گونتر ۳۳ ساله یا  جو آلن ۳۲ ساله را دراختیاردارد، اما در عین حال همچنین از نیرو‌های جوان و با استعدادی همانند رابین کالوین (۲۰ ساله)، بن کابانگو ۲۲ ساله، اتان امپادو ۲۲ ساله، برانان جانسون ۲۱ ساله و نکو ویلیامز ۲۱ ساله نیز بهره می‌گیرد تا «تعادل» خوبی از تجربه و شور جوانی در اختیار داشته باشد.

هیتون، گزارشگر سایت ولزآنلاین در تحلیلی که چند هفته قبل منتشرکرد، نوشت:ترکیبی ازجوانی و تجربه، رمز موفقیت تیم ملی در مسابقات مقدماتی بود. با این که بازیکنی مثل آمپادو (اسپیزیا کالچو) فقط ۲۲ سال دارد، در عین حال ۴۰ بازی ملی نیز درکارنامه ورزشی اش ثبت کرده و برای تیم، ره گشا بود.

حتی بازیکنانی همانند جو مورل (پورتسموث) و ریس نورینگتون (شفیلدیونایتد) مجال یافتند در کنار با تجربه‌ها و  جوانان تیم ملی، فرصتی برای خودنمایی و کمک به تیم، پیدا کنند.

پیچ می‌گوید:رقابت برای حضور در ترکیب میان بازیکنان، فشرده است. این کارم را برای انتخاب سخت می‌کند، اما لذت بخش است. چون پویایی تیم را می‌رساند.

**انتخاب بازیکنان چند پستی

در مسیر تقسیم صحیح قدرت در تیم، سرمربی تیم ملی ولز از زمانی که مسئولیت پذیرفت، تلاش کرد همواره بازیکنانی را برای «اژدهایان» انتخاب کند که قابلیت بازی در چند پست را داشته باشند. برهمین اساس اکنون پیج خیالش راحت است که می‌تواند از بازیکنانی مثل دنیل جیمز و هری ویلسون به همراه برنان جانسون در خط حمله نیز استفاده کند. یا از آمپادو، مدافع میانی تیم در خط میانی سود جوید یا ویلیامز را در پست‌های سمت راست قراردهد.

پیج همچنین سعی کرده تا سیستم بازی تیم را منعطف کند. به این ترتیب ولزی‌ها از ۲-۴-۴ فاصله گرفتند و اکنون دو سیستم را ۱-۲-۴-۳ و ۱-۳-۲-۴ را در زمین اجرا می‌کنند. بازیکنانی همانند مور، جانسون، دیویس، کالوین و ویلیامز در ۷ بازی اخیر برهمین اساس ۶ گل از ۷ گل زده  تیم را به ثمررساندند و سهم گلزنی بیل، فقط یک گل بوده است.

**انگیزه مربیگری

زمانی که رایان گیگز به اتهام حمله فیزیکی و بدرفتاری در نوامبر سال ۲۰۲۰ دستگیر شد، پیج در شرایط سختی پست سرمربیگری تیم ملی ولز را برعهده گرفت.  مربی سابق تیم زیر ۲۱ ساله‌ها و دستیار سلف خود، آنقدر با تجربه و کاربلد بود که خیلی زود توانست توجه بازیکنان را به خاطر رفتار صادقانه و سختکوشی اش جلب کند. همچنین توانست تیم را براساس افکار خود شکل دهد. رفتار مناسب و منطقی او سبب شد تا بازیکنان با تمام وجود به یاری آمده و خستگی ناپذیر برای تیم ملی تلاش کنند.

حتی ستاره‌ای همانند گرت بیل خود را ملزم کرد در قالب فلسفه کاری پیج در زمین فعالیت کند. او متوجه شد در کنار سایر یارانش با اشتیاق و صادقانه کارکند. با استفاده از شور و هیجان و صداقتی که پیج به بازیکنانش آموخته،  تیم ولز نشان داد از رویارویی با بزرگانی نظیر بلژیک و هلند واهمه‌ای ندارد و براین اساس، اکنون گام در رقابت در آوردگاه ۲۰۲۲ گذاشته اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر