صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۵ - ۲۵ آبان ۱۴۰۱

ورزشگاه احمدبن علی یا استادیوم الریان؛ دومین میزبان ایران را بیشتر بشناسید

ورزشگاه احمدبن علی یا استادیوم الریان در ۲۰ کیلومتری غرب دوحه قرار دارد که ظرفیت آن حدود ۴۰۰۰ صندلی برآورد شده است.
کد خبر : 814780

به گزارش خبرگزاری آنا، طبق قرعه کشی انجام شده برای مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، ورزشگاه احمدبن علی یا استادیوم الریان وظیفه میزبانی از چندین مسابقه را دارد که یکی از این مسابقات دیدار تیم ملی فوتبال کشورمان با پلی‌آف اروپا (اوکراین - ولز/ اسکاتلند) است.

اما چقدر این ورزشگاه را می‌شناسید؟!

**معرفی ورزشگاه احمد بن علی

ورزشگاه احمد بن علی که به زبان عربی به ملعب أحمد بن علی معروف است در شهر ریان قطر و در ۲۰ کیلومتری غرب دوحه قرار دارد.

این استادیوم در کنار مرکز خرید «مال آو قطر» قرار گرفته که تنها چند بزرگراه با صحرا فاصله دارد و یکی از ورزشگاه‌های مورد استفاده در جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۱ بوده است.

دومین بازی تیم ملی فوتبال کشورمان در ساعت ۱۳:۳۰ دقیقه چهارم آذر ماه در مقابل پلی‌آف اروپا (اوکراین - ولز/ اسکاتلند) قرار است در این استادیوم برگزار شود.

طبق گزارشات موجود ورزشگاه احمدبن علی یا استادیوم الریان شهر دوحه به جای استادیوم قبلی که قدیمی‌تر بود ساخته شد و پس از بازسازی‌های فراوان در نهایت در سال ۲۰۲۰ افتتاح شد.

استادیوم قبلی در برنامه توسعه این ورزشگاه بطور کامل از بین رفته است و حال بنایی باشکوه جای آن را گرفته است که در حال حاضر هر بازدیدکننده‌ای را جادو می‌کند مسئولان سعی کردند در بازسازی‌های انجام شده به امکانات این مجموعه بیافزایند و از این رو تمامی تجهیزات نو شدند، به نحوی که این ورزشگاه نسبت به شکل و شمایل قبلی خود تغییر زیادی پیدا کرده است.

ظرفیت ورزشگاه احمدبن علی یا استادیوم الریان حدود ۴۰۰۰ صندلی برآورد شده که قرار است پس از پایان جام جهانی تعداد آن‌ها به نصف برسد و تعداد صندلی‌های آن به ۲۰،۰۰۰ عدد کاهش یابد. 

**معماری سازه ورزشگاه احمدبن علی یا استادیوم الریان

گفته می‌شو در ساخت ورزشگاه الریان از مصالح سازگار با طبیعت استفاده شده تا هیچ آسیبی به طبیعت وارد نشود و از سوی دیگر این استادیوم بیان‌گر اصالت و فرهنگ مردم الریان است و در ساخت آن نیز از این قابلیت استفاده شده است.

ورزشگاه احمدبن علی یا استادیوم الریان تقریبا در حومه شهر و اطراف بیابان ساخته شده و برای طراحی آن از تپه‌های شنی اطراف الگو گرفته اند که طرحی زیبا و منحصربه‌فرد است. 

**نماد‌های به کار رفته در ورزشگاه احمدبن علی یا استادیوم الریان

ورزشگاه احمدبن علی یا استادیوم الریان در ظاهر خود از فرهنگ و نماد‌های کشور قطر نیز الهام گرفته است و از اماکن دیدنی الریان قطر محسوب می‌شود و همانطور که گفته شد یکی از این نماد‌ها تپه‌های شنی این کشور است که در زیبا سازی ورزشگاه احمدبن علی یا استادیوم الریان نیزتاثیر داشته است.

در معماری استادیوم الریان شهر دوحه می‌توان بنوعی شاهد قدرت و فرهنگ عرب بود که شاید در هیچ جای دیگر به این زیبایی به نظر نرسد.

از سوی دیگر استادیوم الریان به سبک چادری در بیابان طراحی شده و بدنه‌ای ساده و متراکم با نمایی مدرن و پیچیده به‌شکل تور سبک دارد و با وجود ساختار نسبتا یکنواخت و مستطیلی‌شکل استادیوم، شیوه طراحی آن پویایی بصری بسیاری زیبایی ایجاد کرده است.

نمای نورانی استادیوم احمدبن علی یا استادیوم الریان با ۳۹،۰۰۰ متر مربع مساحت زیباترین بخش آن است که از صفحات چندرسانه‌ای با روکشی از یک صفحه فلزی نیمه‌شفاف تشکیل شده است.

مضامینی که در طرحواره نمای ورزشگاه احمدبن علی یا استادیوم الریان ظاهر می‌شوند، شامل ارزش‌های خانوادگی، زیبایی صحرا، گیاهان و جانوران بومی، تجارت محلی و بین‌المللی هستند که با زیبایی هرچه تمام‌تر در کنار هم باعث خلق بنایی دیدنی شده‌اند.

همچنین این نقوش مانند اشکال هندسی به نظر می‌رسند که اغلب در معماری اسلامی یافت می‌شود و پیچیدگی چشمگیر آن‌ها به صنایع دستی نفیس تولیدشده در قطر اشاره دارند و در کل همه این نقوش توسط آخرین عنصر یعنی یک حفاظ به یکدیگر مرتبط شده‌اند که نمادی از قدرت و اتحاد است. این شبکه فلزی مانع از نفوذ نور خورشید به محوطه پشتی استادیوم نمی‌شود.

صندلی‌های استادیوم احمدبن علی یا استادیوم الریان تولید کشور‌های قطر و لهستان هستند و رنگ و نماد‌های شیر در پشت آن‌ها، به هویت باشگاه الریان مرتبط است. بخش‌های VIP در طبقه بالا قرار گرفته‌اند و بخش‌های خدماتی و پذیرایی در خارج از ورزشگاه و در سازه‌های تپه‌مانند مستقر اند.

**امکانات ورزشگاه احمدبن علی یا استادیوم الریان

در این مجموعه وسیع اماکن مختلفی مانند مسجد، مرکز تفریح‌های آبی، پیست دو میدانی، زمین کریکت، زمین تنیس و زمین هاکی وجود دارد و همچنین محیط‌های دیگری مثل فضای مخصوص دوچرخه‌سواری، تجهیزات تناسب اندام و مسیر پیاده روی سرپوشیده مجهز به تجهیزات خنک‌کننده پیشرفته و… در این مجموعه ساخته تعبیه شده است وو بمنظور جلوگیری از بروز مشکلات برای تماشاچیان، دو مرکز پزشکی نیز در این مجموعه قرار گرفته و آماده خدمت‌رسانی به مهمانان هستند.

برای کنترل دما محیط استادیوم احمدبن علی از یک سیستم خنک‌کننده فوق‌پیشرفته استفاده شده تا دمای استادیوم را به حد متوسط برساند و از سوی دیگر دو نمایشگر بزرگ نیز در این مکان قرار گرفته تا تماشاگران بهتر بتوانند بازی را تماشا کنند.

چندین فضای پذیرایی نیز در استادیوم الریان ساخته شده و تماشاگران بین دو نیمه می‌توانند از آنجا غذا یا میان‌وعده تهیه کنند.

**کدام بازی‌ها در استادیوم احمد بن علی برگزار می‌شوند؟

براساس قرعه کشی و برنامه ریزی صورت گرفته دیدار‌های زیر قرار است در این ورزشگاه برگزار شود:

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر