صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۹ - ۲۴ آبان ۱۴۰۱
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

لزوم اقدامات جدی‌تر دستگاه دیپلماسی و قوه قضاییه در حمایت از «حمید نوری»

کارشناس مسائل حقوق‌بشر گفت: وقتی یک تبعه در کشوری خارجی بازداشت شد باید موجبات حمایت کنسولی برای اتباع را فراهم آوریم که در موضوع حمید نوری هم لازم است دستگاه دیپلماسی و قوه قضاییه اقدامات جدی‌تر انجام دهند. 
کد خبر : 814763

امیر بی‌پروا، کارشناس مسائل حقوق‌بشر در گفتگو با آنا در خصوص سومین سالگرد حبس غیر قانونی حمید نوری در زندان‌های سوئد، اقدامات ناقض حقوق بشری دولت آن کشور در قبال وی و احتمال آزادی نوری پس از اقدامات موثر دیپلماتیک و قضایی ایران، اظهارداشت: وزارت امور خارجه و دستگاه قضایی به موجب اصل حمایت کنسولی از اتباع و شهروندان ایرانی این حق را دارند که نسبت به اعمال حمایت قضایی از ایرانی‌هایی که در کشور‌های دیگر حقوقشان مورد تعدی واقع می‌شود می‌پردازند. 

وی درباره‌ی این قبیل حمایت‌ها گفت: این حمایت‌ها می‌تواند از طریق وکیل، گفتگو‌های دوجانبه با مقامات آن کشور یا حمایت‌های دیپلماتیک در چهارچوب قوانین و مقررات انجام شود.

بی پروا تصریح کرد: در واقع وقتی که یک تبعه در کشوری خارجی مورد بازداشت و محاکمه قرار گرفت، کشور آن فرد متهم، باید موجبات حمایت کنسولی خودش را برای آن فرد و دیگر اتباع را فراهم کند.

این کارشناس مسائل حقوق‌بشر درباره‌ی احتمال تکرار پروژه‌های مشابه علیه شهروندانمان در کشور‌های اروپایی، بیان‌کرد: این را نمی‌شود به صورت واضح گفت، چون سیستم‌های قضایی نمی‌توانند به صورت یکسان عمل کنند، اما گاهی وقت‌ها ممکن است سیاسی کاری هم در موضوعات شده باشد.

بی‌پروا در خصوص اقدامات دیپلماتیک و قضایی انجام شده برای آزادی حمید نوری، اظهار کرد: با توجه به اصلی کنسولی، دولت‌ها در قبال اتباع خود در کشور‌های دیگر مسئولیت دارند و باید از آن‌ها حمایت کنند و اگر آنها، در کشور‌های مختلف مورد بازداشت یا زندانی قرار گرفتند، باید از آن‌ها حمایت کنند.

وی از جمله این حمایت‌ها را ملاقات نماینده کنسولی آن کشور با تبعه‌ی متهم، تهیه‌ی وکیل، رایزنی و گفتگو با دستگاه قضایی و سیاسی آن کشور، خواند.

این کارشناس مسائل حقوق‌بشر ضمن اشاره به پرونده «احمدرضا جلالی»، عنوان‌کرد: وزیر امور خارجه سوئد شخصا برای آزادی وی به ایران سفر و با مقامات ایرانی به گفتگو پرداخت.

بی‌پروا درخصوص احتمال برگشت رای حمید نوری، گفت: رای حمید نوری به مرحله تجدید نظر رفته و اگر سیاسی کاری نشود، احتمال نقض رای، تخفیف مجازات یا تایید رفع اتهامی وجود دارد.

وی در ادامه افزود:، چون سوئدی‌ها پیگیر پرونده احمدرضا جلالی هستند از قضیه حمید نوری می‌خواهند به عنوان ابزار فشار استفاده کنند.

این کارشناس مسائل حقوق‌بشر درباره اقدامات بهتر و جدی‌تر «دستگاه دیپلماسی و قوه قضاییه»، اظهار‌کرد: اقدام سیاسی سوئدی‌ها برای این است که پرونده احمدرضا جلالی را تحت تاثیر قرار دهند. در ارتباط با آقای نوری دستگاه دیپلماسی تلاش زیادی کرده است، از روند رسیدگی به پرونده تا گرفتن وکلای ایرانی و گفتگو با دولت سوئد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهاد من این است که در قالب دیپلماسی دوجانبه و اقدامات متقابل، این موضوع می‌تواند تغییر کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر