صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مسئول گروه جهادی «مکتب روح‌الله» از «غیررسمی ۵» گفت؛

تعریف جدید رهبر انقلاب از «محرومان» در دیدار با فعالان جهادی

مسئول گروه جهادی «مکتب رو ح‌الله» با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری به گسترش چتر فعالیت‌های جهادی، همه مردم را مخاطبان «غیررسمی ۵» دانست.
کد خبر : 814693

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، مستند «غیررسمی ۵» به کارگردانی محمدعلی صدری‌نیا جمعه این هفته روی آنتن تلویزیون خواهد رفت.

این مستند که دیدار صمیمی جمعی از فعالان گروه‌های جهادی با مقام معظم رهبری را محور خود قرار داده، به پیشینه فعالیت‌های جهادی رهبر انقلاب در سال‌های پیش و پس از انقلاب و رویکرد رهبری در این زمینه در دوران مسئولیتشان (ریاست جمهوری و رهبری) نیز می‌پردازد. ضمن این که تصاویر دیده‌نشده‌ای از حضور مقام معظم رهبری در مناطق زلزله‌زده بم در زمستان سال ۱۳۸۲ را نیز در بر دارد.

در همین ارتباط، صادق مفرد از فعالان جهادی حاضر در آن جلسه و مسئول گروه جهادی «مکتب روح‌الله» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری «آنا» درباره این جلسه خاطره‌انگیز عنوان کرد: ۹ سال پیش از این دیدار، در سال ۱۳۸۹ جمع زیادی از فعالان گروه‌ها واردو‌های جهادی درحسینیه امام خمینی (ره) با حضرت آقا دیدار داشتند و بیانات ایشان در آن جلسه راهگشا و مایه دلگرمی ما شد. با گذشت چند سال از این دیدار، بچه‌ها بار‌ها درخواست کردند که فرصت دیگری فراهم شود تا حرف‌های جدید رهبر انقلاب و افق‌های نوی مدنظر ایشان در این زمینه را بشنوند.

 ** آنچه در جلسه تابستان ۹۸ جهادگران با رهبر انقلاب گذشت

وی اظهار داشت: صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در بهمن ماه ۱۳۹۷ از یک سو و اتفاقاتی مثل زلزله کرمانشاه و سیل فروردین سال ۹۸ که ۱۳ استان را درگیر کرد از سوی دیگر، تب و تاب فعالیت‌های جهادی را بیشتر کرد. از طرف دیگر، رهبر انقلاب در خرداد سال ۹۸ و در دیدار با دانشجویان بر ضرورت تقویت حلقه‌های میانی و پای کارآمدن مردم در حل مشکلات اشاره فرمودند. مجموع این عوامل و همان اشتیاق قبلی، زمینه‌ساز برگزاری این دیدار صمیمی بود که در مردادماه سال ۱۳۹۸ رقم خورد.

مفرد افزود: در آن دیدار ۴۲ نفر از نیرو‌های جهادی حضور داشتند که قرار شد از آن جمع ۱۰ نفر صحبت کنند. تصمیم این بود که تنوع نسلی و حضور طیف‌های مختلف از فعالان جهادی در ترکیب افرادی که صحبت می‌کنند رعایت شود و هر کس به بخشی از فعالیت‌ها و دستاورد‌ها اشاره کند. در مستند هم همین اتفاق افتاده است. مثلاً اولین نفر آقای خانمحمدی صحبت کردند که به عنوان مسئول گروه جهادی «آل یاسین» سال‌هاست که در این حوزه فعالیت دارند و حتی دو دهه پیش رهبر معظم انقلاب خطاب به این گروه جهادی پیامی صادر کردند.

این فعال جهادی عنوان کرد: اشاره به گستره فعالیت‌ها و دستاورد‌ها برای رهبر انقلاب هم جذابیت داشت و ایشان به اقتضای بحث‌ها ورود پیدا می‌کردند. از جزئیات می‌پرسیدند، پینشهاد می‌دادند و در همان فضای صمیمانه نظر فعالان جهادی را با دقت رصد می‌کردند. در نهایت هم پس از پایان صحبت‌های نمایندگان جهادی، نکاتی که مدنظر خودشان بود را مطرح کردند.

** تأکید رهبر انقلاب بر«عمومی شدن گفتمان جهادی»

مفرد گفت: البته ایشان اشاره کردند که بخشی از این نکات در همان صحبت‌ها مطرح شده، اما نکته مهم و به زعم من شاه‌بیت بیانات ایشان در بخش پایانی جلسه جایی بود که ایشان به ضرورت فراگیر شدن فعالیت‌های جهادی در همه اقشار جامعه تأکید کردند. «عمومی شدن گفتمان جهادی» از نگاه ایشان اولویت داشت. درست است که خدمت‌رسانی در حوزه‌هایی مثل مسکن، آبادانی، خدمات بهداشتی، امداد در زمان بلایای طبیعی و... مهم و ارزشمند است، اما از آن مهم‌تر این است که اکثریت جامعه درگیر این فعالیت‌ها بشوند. البته که سطح فعالیت‌ها فرق می‌کند، اما مهم این است که این گفتمان به یک دغدغه برای مردم تبدیل شود.

وی افزود: حتی ایشان تأکید داشتند که محصور ماندن این گفتمان در یک جمعیت و گستره محدود باعث می‌شود تا ما از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بخش قابل‌توجهی از جامعه محروم بمانیم و حتی مثالی که زدند درباره اعضای بدن بود. این‌که مثلاً دست انسان قابلیت‌های فراوانی دارد، اما چون ضرورتی برای ما نداشته، این توانایی‌ها را درک نکرده‌ایم؛ بنابراین باید تلاش کنیم که همه مردم را با این گفتمان آشنا کنیم.

** توجه به «محرومان فرهنگی»

مسئول گروه جهادی «مکتب روح‌الله» اظها رکرد: تعبیر دیگری که ایشان داشتند و در صحبت‌های فعالان جهادی مغفول ماند، گسترده دیدن مفاهیمی مثل «محرومان» و «مستضعفان» بود. البته قبلاً این بحث زیاد شده بود که علاوه بر محرومان اقتصادی باید به «محرومان فرهنگی» هم کمک کنیم، اما نگاه ایشان فراتر از این مفهوم بود. حضرت آقا معتقد بودند که کسانی که هنوز وارد دایره فعالیت‌های جهادی نشده‌اند از یک توفیق بزرگ محروم هستند و وظیفه شماست که این محرومیت را نیز از بین ببرید. گسترده کردن چتر فعالیت‌های جهادی در همه عرصه‌های جامعه می‌تواند این فرصت را برای آن‌ها هم فراهم کند و در نتیجه، این محرومیت نیز کم‌رنگ خواهد شد.

وی درباره مخاطبان این مستند نیز گفت: باتوجه به این تعبیر مهم مقام معظم رهبری، من فکر می‌کنم عموم مردم می‌توانند و باید مخاطب این مستند باشند. البته که مرور فعالیت‌های رهبر انقلاب و بازخوانی رویکرد ایشان نسبت به کار‌های جهادی که از سال‌های جوانی ایشان رقم خورده است، برای فعالان جهادی لذت بیشتری خواهد داشت.

لازم به یادآوری است، مستند «غیررسمی ۵» به کارگردانی محمدعلی صدری‌نیا جمعه این هفته (۲۷ آبان ۱۴۰۱) ساعت ۱۵ روی آنتن شبکه سه سیما خواهد رفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر