صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۷ - ۲۴ آبان ۱۴۰۱
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران:

ایران در دستاوردهای انرژی هسته‌ای به نقطه ۱۰۰ رسیده است/ دانش‌آموختگی ۲ هزار نفر در حوزه هسته‌ای

سید محمودرضا آقامیری عنوان کرد: امروز ایران در دستاوردهای انرژی هسته‌ای به نقطه ۱۰۰ رسیده و صاحب تکنولوژی هسته‌ای شده است.
کد خبر : 814646

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از بوشهر، همایش ملی «پژوهش‌های نوین در نیروگاه‌های هسته‌ای» در ۱۰ محور اصلی با مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر و نیروگاه اتمی در سالن همایش نیروگاه اتمی بوشهر آغاز به کار کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی در آیین افتتاح این همایش با گرامیداشت یاد و نام شهدای هسته‌ای و ابراز خرسندی از حضور در استان بوشهر گفت: شهدای هسته‌ای به واقع یک نفر نبودند؛ بلکه هرکدام یک مکتب و دارای روحیه و اخلاق معلمی بودند.

سید محمودرضا آقامیری اضافه کرد: شهیدان شهریاری، فخری‌زاده، علی محمدی،  احمدی روشن، رضایی‌نژاد و ... در این راه تلاش کردند و به شهادت رسیدند و همه شاهد هستیم که امروز ایران در دستاورد‌های انرژی هسته‌ای به نقطه ۱۰۰ رسیده و صاحب تکنولوژی هسته‌ای شد و این موفقیت را مدیون تلاش‌های دانشمندان شهید هسته‌ای ایران اسلامی هستیم.

وی  با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی توضیح داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی ثبات، امنیت و حفظ تمامیت ارضی ایران، موتور پیشران کشور در عرصه علم و فناوری و ایجاد زیرساخت‌های حیاتی و اقتصادی و عمرانی، به اوج رسانیدن مشارکت مردمی و مسابقه خدمت‌رسانی، ارتقای شگفت‌آور بینش سیاسی آحاد مردم، سنگین کردن کفه عدالت در تقسیم امکانات عمومی کشور، افزایش چشمگیر معنویت و اخلاق در فضای عمومی جامعه، ایستادگی روزافزون در برابر قلدران و زورگویان و مستکبران جهان را دستاورد‌هایی تعیین فرمودند که به جرئت می‌توان گفت بدون وقوع پدیده انقلاب اسلامی محقق نمی‌شدند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که محصول تلاش ۴۰ ساله کشور اکنون در برابر چشم ماست که باید تبیین شود، مطرح کرد: آنچه که بیشتر مربوط به دانشگاه‌هاست، موضوع علم و فناوری است و جوانان محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی هستند که باید از تمام مسائل آگاه شوند.

آقامیری با بیان اینکه بیش از ۲۵ بار در نیروگاه اتمی بوشهر حضور یافته است با به نمایش گذاشتن عکسی از سفر دانشجویان رشته هسته‌ای در سال‌های اوایل انقلاب در سفر به بوشهر با اتوبوس واحد تعریف کرد: در آن روز‌ها شاهد رشد و دستیابی روزافزون کشور‌ها به دانش هسته‌ای بودیم و فقط حسرت نصیب ایران اسلامی و ما دانشجویان بود.

وی با بیان اینکه اکنون ۳۲ کشور در جهان بین ۵ تا ۸۰ درصد از تکنولوژی هسته‌ای برخوردارند، تبیین کرد: تکنولوژی هسته‌ای می‌تواند در علوم مختلف هوا و فضا، نانو، نظامی، کشاورزی، پزشکی (تصویربرداری- پرتو درمانی)، صنعت، تجارت، دامپزشکی و .. در خدمت بشریت باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و واحد تهران مرکزی با ارائه آماری از تعداد دانشکده‌ها، گروه‌های آموزشی، مراکز تحقیقاتی و تعداد دانشجویان دوره ارشد و دکتری در اوایل دهه ۸۰ و مقایسه آن تا امروز، توضیح داد: پس از جنگ تحمیلی، میراثی که برای دانش هسته‌ای مانده بود، فقط گنبد کروی شکل نیروگاه اتمی بوشهر بود که به‌واسطه اصابت موشک تخریب شده بود. شاید خوشبین‌ترین کشور‌ها به‌واسطه نبود تکنولوژی در کشور و عدم رغبت کشور‌ها با همکاری با ایران و نیز تحریم‌ها، انتظار نداشتند جوانان آن روزگار ما بخواهند و بتوانند شروعی از نو داشته باشند.

آقامیری افزود: به واقع علاوه بر ساخت نیروگاه اتمی و دستیابی به دانش هسته‌ای صلح‌آمیز به معنای واقعی جهش چشمگیری نیز در حوزه علوم این عرصه داشتیم به‌نحوی‌که امروز بیش از ۲ هزار دانش‌آموخته در مقاطع تحصیلات تکمیلی در این بخش داریم، ضمن اینکه با تمام محدودیت‌های تحریمی، نزدیک به ۴ هزار مقاله توسط محققان و پزوهشگران ما در مجلات معتبر بین‌المللی چاپ شده است.

این مسئول یادآور شد: سال ۱۳۶۸ عده‌ای از جوانان جنگ در دانشگاه شریف تصمیم گرفتند فناوری هسته‌ای را در ایران گسترش دهند. با اینکه بزرگان کشور و بزرگان علم باور به پیشرفت در این زمینه نداشتند؛ اما این‌کار در ایران انجام شد و امروز کشور ما یکی از ۱۰ کشوری است که توانسته این تکنولوژی را مهار کند و جزء پنج کشوری است که چرخه سوخت در آن تولید می‌شود و غنی‌سازی سانتریفیوژ در آن رو به گسترش است.

انتهای پیام/

ارسال نظر