صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۲۵ - ۲۴ آبان ۱۴۰۱
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

«کتاب‌خوانی» الفبای توسعه/ فرهنگ مطالعه کتاب‌ از خانواده آغاز شود

رئیس دانشگاه آزاد لنجان گفت: کتاب‌خوانی الفبای توسعه به شمار می‌رود و جامعه‌ای که اهل کتاب و مطالعه بوده در مسیر اعتلای رشد و توسعه فرهنگی و اجتماعی در حرکت است.
کد خبر : 814511

سیدمسعود داودی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان به مناسبت روز کتاب و کتابخوانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در لنجان، رمز پیشرفت و توسعه کشور‌های مترقی را مطالعه و دانش‌افزایی سودمند و هدفمند دانست و اظهار کرد: مطالعه و کتاب‌خوانی از ضروریات هر جامعه بوده؛ چراکه بهادادن به این ضرورت مهم فرهنگی در تربیت نسل‌های امروز و فردای جامعه، بسیار مؤثر است. کتاب‌خوانی الفبای توسعه به شمار می‌رود و جامعه‌ای که اهل کتاب و مطالعه بوده در مسیر اعتلای رشد و توسعه فرهنگی و اجتماعی درحرکت است.

وی با تأکید بر گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی و مطالعه عنوان کرد: خانواده یکی از عوامل بسیار مؤثر در ایجاد عادت به مطالعه و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی است ازاین‌رو طرز تفکر و نگرش والدین در رابطه با مطالعه و کتاب‌خوانی و روش تربیتی و آموزشی آنان، نقش بسزایی در تقویت عادات مطالعه و کتاب‌خوانی دارد؛ بنابراین ضروری بوده که فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی ابتدا از خانواده آغاز شده و در سطوح اجتماع استمرار یابد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان اضافه کرد: جامعه‌ای که با فقر فرهنگ کتاب‌خوانی و مطالعه روبه‌رو باشد، تأثیرپذیری آن از سایر فرهنگ‌ها بیشتر است و جامعه‌ای که این فرهنگ را مسیری برای پیشرفت بداند و در آن فضای مطالعه، پژوهش و تحقیق بدون موانع فراهم باشد از فرهنگ‌های بیگانه کمتر تأثیر می‌پذیرد. ازاین‌رو تمایلات فکری نسل‌های جوان و پرسشگر که به دنبال دانستن هستند به بهره‌مندی صرف از محصولات و تولیدات فرهنگی بیگانه کشیده نخواهد شد و چنانچه نیاز به تبادل فرهنگی احساس شود، اولویت بر حفظ و ارتقای فرهنگ بومی خواهد بود و این مهم، فقط با تدبیر و مدیریت مسئولان مربوط ممکن خواهد شد.

داودی با بیان اینکه هرکس در راستای زدودن جهل و ناآگاهی خود گام بردارد به سمت‌وسوی آگاهی‌بخشی، دانایی و توانایی حرکت می‌کند، گفت: کسب دانش و علم روز، زیرساخت توسعه و پیشرفت همه‌جانبه کشور و راهیابی به دنیایی از خردورزی و آگاهی است.

وی با تأکید بر ترویج فرهنگ مطالعه بین مردم به‌ویژه نسل جوان مطرح کرد: تا زمانی که مردم جامعه مطالعه و کتاب خواندن را امری بی‌فایده بدانند، سرانه مطالعه همچنان پایین خواهد ماند؛ بنابراین ازآنجایی‌که مشکل مطالعه در کشور مانند بیشتر معضلات فرهنگی، مسئله تک‌بعدی نبوده و عوامل بسیاری در آن نقش دارند برای حل این مشکل نیازمند شناسایی عوامل آن هستیم که مهم‌ترین آنها، عدم احساس نیاز به کتاب‌خوانی و مطالعه از سوی اقشار مختلف جامعه است.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان با اشاره به فرصت بهره‌مندی از ظرفیت فضای مجازی توسط کاربران رسانه‌های اجتماعی توضیح داد: امروزه گسترش فضای مجازی و رسانه‌های دیجیتال فضای مناسبی برای نشر اطلاعات به شمار می‌رود و کاربران این رسانه‌ها می‌توانند با افزودن سواد اطلاعاتی خود و عمق‌نگری در محتوای آنها، مطالعه کتب و متون را به‌صورت مجازی تسهیل کرده و با ایجاد فرصت بهره‌مندی از ظرفیت فضای مجازی باعث توسعه فرهنگی جامعه شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر