صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۷ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
ثبت اختراع عضو هیأت علمی گروه دامپزشکی واحد شهرکرد

ژلاتین قابل جذب جایگزین در بافت سخت بر پایه سفیده تخم‌مرغ برای ترمیم شکستگی استخوان در مدل حیوانی ساخته شد

ژلاتین قابل جذب جایگزین در بافت سخت بر پایه سفیده تخم مرغ برای ترمیم شکستگی استخوان در مدل حیوانی از سوی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد به ثبت رسید.
کد خبر : 81446

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شهرکرد، دکتر مهرداد یادگاری با اعلام این خبر گفت: «کامپوزیت‌های استخوانی سال‌هاست به عنوان ترکیباتی مکمل و پرکنندهٔ استخوان‌هایی که دچار شکستگی‌های شدید شده‌اند، استفاده شده و کاربرد داشته است. این ترکیبات با ایفا کردن نقش خود به عنوان استخوان مصنوعی سبب پر کردن و ترمیم شکستگی‌ها شده‌اند.»


وی افزود: «از جمله کامپوزیت‌های مورد استفاده پودر سرامیکی هیدروکسی آپاتیت بوده که با فراوری هیدروکسی آپاتیت از استخوان گاو به روش خاکس‌تر ترکیب طبیعی آن فراوری شده است.»


این محقق خاطرنشان کرد: «نتایج مطالعات و بررسی‌ها در باره دانش بومی و سنتی، در مورد ترمیم استخوان با استفاده از املاح طبیعی به‌ویژه تخم مرغ، بیانگر تاثیر بسیار قوی و مثبت آن در التیام درد‌های ناشی از شکستگی‌ها است.»


یادگاری اظهار کرد: «از آنجا که ترمیم هرچه سریع‌تر شکستگی و کاهش آثار و عوارض ناشی از آن برای بیماران از اهمیت خاصی برخوردار است و با توجه به کم بودن اثرات جانبی املاح طبیعی در مقایسه با داروهای سنتیک و شیمیایی و نیز افزایش مقاومت عوامل بیماری زا (پاتوژن) نسبت به داروهای ساخته شده تحقیق حاضر در راستای بررسی تأثیر سفیده تخم مرغ بر روند ترمیم شکستگی به مرحله اجرا در آمد.»


عضو هیأت علمی واحد شهرکرد گفت: «در همین راستا سفیده تخم مرغ، مورد استفاده برای بررسی التیام شکستگی‌های ناشی از ضربات ناگهانی قرار گرفت.»


وی افزود: «پس از فرایند خاصی که بر روی سفیده تخم مرغ قرار گرفت آن را در استخوان درشت نی پای سگ قرار داده و با گروه کنترل در روز‌های ۳۰ و ۶۰ بعد از جراحی از نظر رادیوگرافی، bone densitometry و پاتولوژی مقایسه شد.»


این استاد دانشگاه تصریح کرد: «نتایج به دست آمده حاکی از تفاوت آماری معنی داری بین گروه کنترل و گروه مورد آزمایش داشت. به طوری که در ارزیابی جراحات از لحاظ میزان بافت غضروفی، میزان عروق تازه تشکیل و تشکیل استوبلاست‌ها و استوسیت‌ها در روز‌های ۳۰ و ۶۰ بعد از جراحی در گروه مورد آزمایش بسیار بیشتر و بهتر تشکیل شده بودند.»


به گزارش خبرنگار آنا، این اختراع به تایید استادان دانشگاه شهید بهشتی نیز رسیده است.


انتهای پیام/

برچسب ها: واحد شهرکرد
ارسال نظر