صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۳۳ - ۰۶ آذر ۱۴۰۱
چراغ تزئینی هوشمند برای محیط‌های عمومی ساخته شد

طراحی و تولید ربات با قابلیت جراحی بیمار از راه دور

مخترع، طراح و ایده‌پرداز از طراحی و تولید رباتی خبر می‌دهد که این امکان را به کاربر پزشک یا جراح می‌دهد تا بیماری را از راه دور جراحی کند.
کد خبر : 814439

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ طراحی برد‌های الکترونیکی و برنامه‌نویسی و بخش‌های مکانیکی از عمده فعالیت‌هایی است که سه دانشجوی دانشگاه تبریز در راستای ایده‌پردازی و پیاده کردن این ایده‌ها در شاخه الکترونیک پیگیری می‌کنند.

سینا ابراهیم‌زاده به همراه دوستانش امیرحسین علی‌پور فهید و مرتضی نوروزی قبل از ورود به دانشگاه فعالیتشان را در زمینه ایده‌پردازی و پیاده کردن این ایده‌ها را در شاخه الکترونیک آغاز کردند و بعد از ورود به دانشگاه تبریز به صورت حرفه‌ای فعالیت‌شان را ادامه دادند.
این گروه بعد از ورود به دانشگاه به صورت تیم فعالیت‌شان را جدی‌تر و براساس تصمیم گروهی پروژه‌هایی را تعیین کرده و طراحی و ساخت آن‌ها را آغاز کردند.

ابراهیم زاده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در تشریح ایده‌ها، طرح‌ها و محصولات تیم متبوع خود اظهار کرد: فعالیت‌ها به صورت تیم سه‌نفره بوده و تاکنون به صورت شخص حقیقی فعالیت کرده‌ایم و به ارگان با شرکتی وابسته نبوده‌ایم.

مخترع، طراح و ایده‌پرداز در زمینه کاری تیم عنوان کرد: زمینه کاری ما در حوزه رباتیک الکترونیک و مکاترونیک است و پروژه‌هایی که روی آن‌ها کار می‌کنیم با هدف تجاری و تحقیقاتی پیش می‌بریم. به عبارتی دو نوع پروژه برای تیم مشخص می‌کنیم، پروژه‌هایی که «ارزش تحقیقاتی» و «ارزش تجاری و صنعتی» دارند؛ بنابراین در نظر داریم به‌زودی با ایجاد شرکت سه نفره در یکی از مراکز رشد مستقر شویم.

ابراهیم‌زاده تشریح کرد: ۵ ماه پیش فعالیت خود را در قالب تیم آغاز کردیم و در این مدت کم توانستیم چند پروژه را به حد ارائه برسانیم و در تلاشیم به‌زودی در عرصه ملی و جهانی بدرخشیم.

وی با بیان جزئیات فعالیت‌های مرتبط با اختراع تبیین کرد: حیطه کاری تیم طراحی و ساخت محصولات الکترونیکی و الکترومکانیکی است. در کل زمینه فعالیت تیم در دو محور متفاوت انجام می‌شود، محور نخست پروژه‌های تحقیقاتی ـ علمی است که برای مقاصد مسابقه‌ای، جشنواره‌ای و نمایشگاهی ساخته می‌شود و محور بعدی در زمینه محصولات تجاری که مجموع فعالیت تیم تاکنون به صورت شخصی و خارج از سهم دانشگاه بوده است.

مخترع، طراح و ایده‌پرداز افزود: محصولات در زمینه تکنولوژی با محور ورود به دنیای هوشمند و واقعیت مجازی است. پروژه تحقیقاتی که در نمایشگاه رینوتکس(دهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی) ارائه شد، بازوی رباتیک دومحوره به صورت مفهوم (concept) طراحی و ساخته شده بود.

ابراهیم‌زاده تأکید کرد: مقصد این پروژه مفهوم تعمیم به ربات‌های جراح از راه دور بوده که در زمان حاضر یکی از موضوعات پرطرفدار بین‌المللی است و کاربرد این ربات می‌تواند این امکان را به کاربر پزشک یا جراح بدهد تا بتواند بیماری را از راه دور جراحی کند.

**چراغ تزئینی هوشمند برای محیط‌های عمومی و خانه

وی متذکر شد: پروژه  دیگری که در نمایشگاه «رینوتکس» توسط تیم ارائه شد محصولی تجاری به نام چراغ ۶ ضلعی RGB لمسی به‌عنوان محصولی برای ورود به دنیای خانه‌های مدرن و هوشمند ساخته شده بود.

مخترع، طراح و ایده‌پرداز اضافه کرد: کاربری این محصول به‌عنوان چراغ تزئینی هوشمند برای محیط‌های عمومی و خانه است؛ البته محصولات مکمل دیگری نیز در زمینه خانه‌های هوشمند در حال ساخت و توسعه هستند که امیدواریم سال‌های آینده از آن‌ها در نمایشگاه‌ها رونمایی کنیم.

ابراهیم‌زاده، یکی از شایع‌ترین نواقص تجاری‌سازی محصولات را سرمایه اولیه در قبال ریسک در تجاری‌سازی محصول عنوان کرد و افزود: علت آن است که افرادی کسب و کاری را آغاز و شکست خورده‌اند و هر کسب و کاری نیازمند ریسک است؛ اما توانایی تخمین ریسک می‌تواند بسیار موثر باشد.

وی مطرح کرد: از دیگر مشکلات موجود ناآگاهی کافی فناور یا شرکت از بحث و معاملات بازاری بوده، کسی که محصولی را تولید کرده باید بازار نیاز آن را بشناسد و روابط بازاری خود را گسترش دهد که این مورد هم نیازمند آموزش و راهنمایی توسط افراد باتجربه است.

مخترع، طراح و ایده‌پرداز با بیان اینکه حمایت مادی معنوی از ارگانی نشدیم و فعالیت‌مان را صورت شخصی ادامه دادیم، گفت: فعالیت تیمی ما بعد از بحران کرونا و از ابتدای حضوری شدن دانشگاه‌ها آغاز شد.

ابراهیم‌زاده گفت: تجهیز مراکز آزمایشگاهی و کارگاهی موضوع بسیار مهمی برای تبلیغ است؛ چراکه بسیاری از دانشجویان از وجود چنین ارگان‌هایی بی‌خبر هستند.

گفتگو از صفیه طاهرخانی

انتهای پیام/

برچسب ها: ربات
ارسال نظر