صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۸ - ۲۲ آبان ۱۴۰۱
آنچه در مجمع کشور‌های جنوب شرق آسیا گذشت؛

پایان نشست «آ.سه.آن»/ مقدمه‌ای بر تنش‌های روسیه و غرب در گروه ۲۰

نشست کشور‌های جنوب شرق آسیا در حالی پایان یافت که آمریکا از رقابت و تعامل با چین گفت، ژاپن دولت پکن را به نادیده گرفتن حق حاکمیت خود متهم کرد و روسیه درباره نظامی شدن منطقه به دست واشنگتن و متحدانش هشدار داد.
کد خبر : 814362

به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در پایان نشست آ. سه. آن که به میزبانی کامبوج برگزار شد، گفت که خطوط ارتباطی واشنگتن-پکن با هدف پرهیز از درگیری باز خواهد ماند.

این ادعا در آستانه نخستین دیدار وی با «شی جینپینگ» همتای چینی مطرح می‌شود که قرار است در حاشیه نشست گروه ۲۰ به میزبانی اندونزی انجام شود.

با این حال، بایدن مدعی شد که آمریکا با چین رقابت خواهد کرد حال آنکه از نقد پیشینه حقوق بشری پکن هم ابایی ندارد و بر اهمیت صلح در تنگه تایوان و همچنین آزادی کشتیرانی در دریای چین جنوبی تاکید می‌کند.

این ادعا‌ها در حالی مطرح می‌شود که آمریکا به ویژه در دوره بایدن، رویکرد چرخش به ایندوپاسیفیک را که با هدف مهار چین اتخاذ شده، با شدت بیشتری پیگیری می‌کند.

افزایش حضور ناو‌های آمریکایی در دریای چین جنوبی و بیان اظهارنظر‌هایی که از سوی چین به منزله تحریک جدایی طلبان تایوانی تلقی می‌شود در ادامه همین رویکرد قابل توجیه است.

از سوی دیگر، آمریکا به ائتلاف سازی در ایندوپاسیفیک روی آورده تا آنجا که در سال‌های اخیر، شاهد موضع گیری‌های کم سابقه‌ای از سوی ژاپن بوده ایم.

در همین راستا، امروز یکشنبه، «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن مدعی شد که چین به گونه‌ای فزاینده و مداوم اقداماتی را اتخاذ می‌کند که به منزله تعدی از حق حاکمیت ژاپن و در راستای افزایش تنش‌های منطقه‌ای است.

وی همچنین مدعی شد که تضمین صلح و ثبات در تنگه تایوان برای امنیت منطقه مهم است حال آنکه وی درباره وضعیت حقوق بشری اقلیت «اویغور» چین نیز ابراز نگرانی کرد.

ژاپن سال گذشته برای نخستین بار در گزارش سالانه نظامی خود اعلام کرد که «ثبات تایوان برای منافع و امنیت ژاپن مهم است».

اما همزمان با ادعا‌های واشنگتن و شرکایش، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه هم در جریان نشست امروز آ.سه.آن، غرب (آمریکا و ناتو) را به نظامی کردن منطقه جنوب شرق آسیا در تلاش برای مهار منافع روسیه و چین متهم کرد.

لاوروف در این باره گفت: راهبرد ایندوپاسیفیک آمریکا تلاشی در راستای دور زدن ساختار‌های فراگیرِ همکاری منطقه‌ای است و شامل نظامی‌سازی این منطقه با تمرکز آشکار بر مهار چین و روسیه در آسیا و اقیانوسیه است.

این اظهارنظر می‌تواند در ادامه نشست‌های سیاسی هفته جاری از جمله نشست گروه ۲۰، زمینه تقابل روسیه و غرب را فراهم کند.

آمریکا و روسیه هیچ کدام عضو آسه‌آن (گروه ۱۰ عضوی کشور‌های جنوب شرق آسیا) نیستند حال آنکه با توجه به اهمیت این منطقه، در سطوح مختلف سیاسی، نمایندگانی از آن‌ها در این نشست که در آستانه اجلاس سران گروه ۲۰ در بالی برگزار شد، شرکت کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر