صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۷ - ۲۲ آبان ۱۴۰۱
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد

ذات‌الریه بزرگ‌ترین عامل عفونی مرگ کودکان

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد ذات‌الریه بزرگترین علت عفونی مرگ و میر کودکان در سراسر جهان است.
کد خبر : 814214

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، ذات‌الریه بزرگترین علت عفونی مرگ و میر کودکان در سراسر جهان است.

براساس داده‌های منتشر شده، ذات الریه عامل ۱۴ درصد مرگ و میر کودکان زیر ۵ سال است که تنها در سال ۲۰۱۹ منجر به مرگ بیش از ۷۴۰ هزار نفر شده است. 

به گفته محققان، ذات الریه توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها ایجاد می‌شود و اگر چه بیش از ۱۰۰ گونه عامل عفونی شناسایی شده‌است، تنها چند مورد از آنها باعث بروز اکثر موارد می‌شوند. عفونت‌های مختلط ناشی از حضور همزمان ویروس‌ها و باکتری‌ها ممکن است در ۴۵٪ عفونت‌ها در کودکان و ۱۵٪ عفونت‌ها در بزرگسالان رخ دهد.

پژوهش‌ها نشان داده، پاییز و زمستان دوره های اوج بیماری‌های مختلف تنفسی هستند. به عنوان شایع‌ترین عارضه آنفولانزا و سرماخوردگی، ذات الریه اغلب مظهر تشدید بیماری است و کودکانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند. 

سیستم ایمنی کودک ممکن است در اثر سوءتغذیه یا سوءتغذیه ضعیف شود. عواملی مانند آلودگی هوای داخلی که ناشی از پخت و پز و گرم کردن با سوخت‌های زیست توده است، سیگار کشیدن و زندگی در خانه‌های شلوغ نیز حساسیت به این بیماری را افزایش می‌دهند.

محققان باور دارند، کاهش آلودگی هوای خانگی، رعایت بهداشت، شستن دست‌ها با صابون و دریافت واکسن می‌تواند به کاهش خطر عفونت کمک کند.

اعتقاد بر این است که اگر اقدامات پیشگیرانه مناسب در سطح جهان صورت بگیرد، مرگ و میر در میان کودکان می‌تواند به میزان ۴۰۰ هزار مورد کاهش یابد و اگر درمان مناسب در کل جهان در دسترس باشد، مرگ و میر دوران کودکی را می‌توان به میزان ۶۰۰ هزار مورد کاهش داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر