صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۸ - ۲۱ آبان ۱۴۰۱
ایمونولوژیست‌ها بررسی کردند؛

علل افزایش مبتلایان به آنفلوآنزا از نگاه دانشمندان

با افزایش شمار مبتلایان به ویروس آنفلوآنزا طی هفته‌های گذشته در سراسر جهان، دانشمندان در حال مطالعه بر روی علل و عوامل این مساله هستند.
کد خبر : 814125

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، با افزایش شمار مبتلایان به ویروس آنفلوآنزا طی هفته‌های گذشته در سراسر جهان، دانشمندان در حال مطالعه بر روی علل و عوامل این مساله هستند.

پایگاه علمی نیچر در گزارشی در این باره نوشت، محدودیت‌های اعمال شده برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا طی سالهای گذشته به طور قابل توجهی در کاهش گسترش سایر بیماری‌های تنفسی نقش داشته است. ویروس آنفلوآنزا و ویروس فصلی سینسیشیال (RSV)، در سالهای 2020 و 2021 ناپدید شده بودند. RSV علائم خفیفی مشابه سرماخودرگی ایجاد میکند اما میتواند برای کودکان و حتی افراد بالغ خطرناک باشد.

این گزارش افزود: اما در حال حاضر RSV در نیمکره شمالی رو به افزایش است و نرخ بستری شدن به خاطر ویروس آنفلوآنزا در ایالات متحده در این فصل بیش از میزان آن در سال 2010 است.

«اسکات هنسلی»، ایمونولوژیست از دانشگاه پنسیلوانیا در فیلادلفیا می‌گوید، این ویروس‌ها در حال بازگشت برای انتقام گیری هستند. هنسلی افزود: دلیلش هم این است که بدن مردم به لحاظ ایمیونولوژی یا مصونیت ساده‌تر یا ضعیفتر از چیزی است که در اغلب سالهای قبل انتظار داشتیم. نوزادان معمولا در دومین سال تولد به این ویروس مبتلا می‌شوند اما اکنون کودکانی سه یا چهار ساله داریم که هرگز به SRV مبتلا نشده‌اند.

نیچر در ادامه نوشت، برای کودکان بزرگتر و بزرگسالانی که قبلا مبتلا شدند هم مشکل مساله ایمنی است چرا که در غیاب قرار گرفتن در معرض ویروس سطح آنتی بادی بدن کاهش می یابد.

«جان ترگونینگ»، ایمنی شناس در امپریال کالج لندن در این زمینه می‌گوید، در یک سال عادی، ممکن است در معرض کمی ویروس قرار بگیریم و بدن ما با آن مبارزه کند. اما این نوع تقویت بدون علامت شاید در چند سال گذشته اتفاق نیفتاده باشد و به همین دلیل شاهد افزایش مبتلایان و بستری شدن هستیم.

برخی دانشمندان دیگر نیز معتقدند که افزایش موارد SRV و بستری شدن در بیمارستان ممکن است از عوارض ابتلا به ویروس سارس-کووید باشد که با ایجاد نقصهایی در سیستم ایمنی، افراد مستعد را به این عفونتهای دیگر مبتلا میکند. نظریه‌ای که البته برخی دانشمندان دیگر آن را رد کرده‌اند.

نیچر در پایان می‌نویسد، پیش بینی وضعیت نرمال جدید برای فصلهای ویروسی دشوار است؛ اگر افراد مستعد در ماههای آینده مبتلا شوند فصل بعدی آنفلوآنزا میتواند رام تر و قابل کنترل‌تر باشد چرا که از میزان "بدهی ایمنی" کاسته خواهد شد. باید دید که آیا ویروس کرونا مانند ویروس آنفلوآنزا و SRV به یک بیماری فصلی تبدیل میشود یا اینکه به همان شکلی که بود و با اوج‌های پراکنده در طول سال ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر