صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۷ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵

نخست وزیر هند هفته اول خرداد ماه در تهران

منابع دولتی هند اعلام کردند: «نارندرا مودی، نخست وزیر هند 22 می (دوم خرداد) برای گفت‌وگو با مقامات ایران راهی تهران می‌شود.»
کد خبر : 81404

به گزارش گروه بین‌الملل آنا به نقل از ایرنا، روزنامه انگلیسی زبان هندو روز یکشنبه در گزارشی نوشت: «سفر مودی به ایران گامی مهم در راستای ایجاد توازن منطقه‌ای، همکاری تهران و دهلی‌نو در زمینه انرژی، ارتباطات و سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.»


سفر چند هفته پیش وزیران نفت و گاز طبیعی و امور خارجه هند به ایران زمینه را برای دیدار نخست وزیر این کشور از ایران فراهم کرد.


به گفته این منابع، احتمال دارد «مودی» در این سفر از تهران، بندر چابهار و میدان‌های گازی ایران که این کشور علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در آنها است نیز بازدید کند.


منابع دولتی هند اعلام کردند: «دراین سفر احتمال امضای توافق در خصوص میدان گازی فرزاد ب وجود دارد.»


براساس این گزارش، دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی، رئیس‌جمهوری، وزیر امور خارجه و تعدادی از مقامات کشورمان از جمله برنامه‌های نخست‌وزیر هند به ایران است.


امضای قرارداد چابهار، توسعه همکاری‌های فرهنگی و سخنرانی در بین بازرگانان و تجار و یا شرکت در یک نشست فرهنگی را از دیگر برنامه‌های مودی در سفر به ایران عنوان شده است.


سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو گفت که در این سفر قرار است که نخست‌وزیر هند از رئیس‌جمهوری برای سفر به این کشور دعوت کند.


غلامرضا انصاری با اشاره به اهمیت این سفر تصریح کرد: «این سفر گام مهمی در توسعه روابط دو جانبه بین ایران و هند و به نفع دو کشور خواهد بود.»


وی تصریح کرد: «ایران و هند به طور سنتی دارای روابط خوبی با هم هستند و به رغم تحریم‌ها میزان مبادلات در سال‌‌های گذشته به 15 میلیارد دلار رسیده است.»


انصاری، همکاری در زمینه نفت وگاز، ارتباطات، سرمایه‌گذاری در بندر چابهار، پتروشیمی و کریدور شمال و جنوب را ازجمله زمینه‌های همکاری دو کشور ذکر کرد.


سید مهدی نبی‌زاده، سفیر سابق ایران در هند نیز چندی پیش درگفت وگویی سفر قریب‌الوقوع نخست وزیر هند به ایران در فاصله کمی از سفر وزیر امور خارجه و نفت این کشور به ایران را نشانگر گشایش در روابط دو کشور به واسطه حضور هیات دیپلماتیک هند به ایران دانست.


وی افزود: «نارندرا مودی در دو سال گذشته با وجود سفر وزیر امور خارجه کشورمان به دهلی نو و چندین سفر معاون آسیایی وزارات امور خارجه به این کشور سفری به ایران نداشته و این نخستین حضور او پس از انتخابات سال 2014 است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر