صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۱ - ۱۷ آبان ۱۴۰۱
قادری در گفتگو با آنا:

انعطاف پذیری تولید، مانع از افزایش نرخ ارز تا ۵۰ هزار تومان می‌شود

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی امکان افزایش قیمت دلار تا مرز ۵۰ هزار تومان را رد کرد.
کد خبر : 813466

جعفر قادری در گفتگو با خبرنگار گروه سیاست و حکمرانی آنا، با اشاره به نوسانات قیمت ارز و تاثیر آن بر نرخ تورم گفت: چند عامل در افزایش قیمت دلار نقش دارد.

وی افزود: از سویی ما می‌بینیم که دولت وارد واگذاری زمین در بخش مسکن آنهم در حجم بالایی شده که این فرآیند نهایتا جذابیت‌ها در بخش مسکن اعم از سفته بازی - را کاهش می‌دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همچنین با افزایش حجم تولیدی که در بازار خودرو داشتیم، دیگر بازار خودرو هم آن جذابیت‌های سفته بازی گذشته را ندارد و همگی این موارد باعث شده که مردم به سمت بازار دلار سوق پیدا کنند.

قادری تصریح کرد: در حال حاضر نقدینگی به سمت بازار دلار در حرکت است و این در حالی است که بازار سرمایه هم جذابیت‌های خود را از دست داده است که نیاز هست اصلاحاتی در این بازار صورت گیرد.

وی بیان کرد: البته شکل گیری اعتراضات و اغتشاشات صورت گرفته هم مزید برعلت شده تا مردم به سراغ فرآیندی روند که بتواند قدرت خریدشان را حفظ کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیر تورم بر افزایش قیمت دلار،افزود: تورم حاصله هم نقشی در افزایش قیمت دلار دارد چراکه وقتی ما تورم داریم این تورم باید در یک جایی خودش را تعدیل کند و معمولا یکی از عوامل افزایش نرخ ارز تفاوت نرخ تورم بین المللی و نرخ تورم داخلی است.

قادری در ادامه درباره رشد قیمت دلار تا مرز ۵۰ هزار تومان تا ماه‌های آتی،تصریح کرد: خیر. ما مطمئن هستیم چنین چیزی رخ نخواهد داد.

وی گفت: اگر سیستم تولیدی ما انعطاف لازم را نداشت، یعنی با افزایش قیمت دلار امکان تولید و صادرات وجود نداشت، شاید این رشد قیمت دلار تا ۵۰ هزار تومان را می‌توانستیم بپذیرییم، اما وقتی سیستم تولید ما انعطاف لازم را دارد و ما می‌توانیم موانع را برداریم. دیگر وقتی قیمت ارز رشد می‌کند انگیزه برای تولید و صادرات بیشتر، افزایش پیدا می‌کند و این، امکان کسب بیشتر ارز را فراهم و وقتی ارز بیشتر شود، قیمت ارز می‌شکند.

انتهای پیام/

ارسال نظر