صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۰ - ۱۶ آبان ۱۴۰۱
نوربخش در گفت‌وگو با آنا

به بنا ۱۲۰ سکه دادند به من حتی یک دسته گل هم ندادند!/استعفای سوریان را باید به فال نیک بگیریم

مربی کشتی فرنگی گفت: در المپیک لندن به محمد بنا ۱۲۰ سکه دادند، اما به من که در کنار تیم ملی بودم و کار‌های مربوط به بدنسازی، تمرین و آنالیزوری را انجام می‌دادم حتی یک دسته گل هم ندادند.
کد خبر : 813254

ناصر نوربخش در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره شرایط تیم ملی کشتی فرنگی بعد از رفتن محمد بنا و کسب دو عنوان قهرمانی با حسن رنگرز گفت: در دو مسابقه امید‌ها و جام جهانی تیم‌های مطرح دنیا مثل روسیه، اوکراین و کوبا حضور نداشتند؛ این تیم‌ها در هر مسابقه‌ای حضور داشته باشند شرایط متفاوت می‌شود و معاملات نتیجه‌گیری بهم می‌خورد. حتی تیم‌هایی که تک ستاره دارند مثل بلاروس در این مسابقات حضور نداشتند. با این حال کشتی فرنگی ایران با توجه به افتی که کشتی در جهان پیدا کرده و در خیلی از مسابقات تیم‌های مطرح حضور ندارند همیشه پتانسیل قابل قبولی داشته است. در واقع کشتی ایران چه به لحاظ داشتن مربی و چه کشتی‌گیر همیشه در وضعیت مطلوبی قرار داشته است.

**در کشتی فرنگی همه به دنبال مربیان خاص هستند!

وی گفت: متأسفانه موضوعی که بیشترین آسیب را به کشتی فرنگی در چند سال اخیر وارد کرد مدیریت نادرست و عدم حفظ کشتی‌گیران بوده است. اگر شرایط نرمال باشد و کسی نگاه سلیقه‌ای به کشتی‌گیران نداشته باشد و خراب‌کاری هم نکند کشتی می‌تواند به خوبی نتیجه بگیرد. در کشتی فرنگی یک بار توانستیم قهرمان جهان شویم که آن هم با مربی معروف و خاص این اتفاق نیفتاد. این نشان می‌دهد اگر در کشتی فرنگی طبق قانون جلو برویم و انگیزه برای کشتی‌گیران و مربیان ایجاد کنیم آن‌ها به خودی خود توانایی کسب بهترین نتیجه را دارند. اما یک رویه بدی در کشتی و فدراسیون وجود دارد اینکه افراد به دنبال برند هستند، در صورتی که خیلی از مربیان که هیچ وقت دیده نمی‌شوند بهترین نتایج را هم می‌گیرند.

**نگاه سلیقه‌ای هیچ زمانی برای کشتی سودآور نبوده است

نوربخش تأکید کرد: این نگاه سلیقه‌ای و حذف کشتی‌گیران و مربیان هیچ عایده‌ای برای کشتی فرنگی به غیر از دلسرد کردن آن‌ها نداشته و در نهایت کشتی‌گیر تصمیم می‌گیرد به کشور دیگری برود و زیر پرچم آن کشور کشتی بگیرد. مثل اتفاقی که برای علی ارسلان رخ داد. این سیستم حذفی باعث می‌شود پس از مدتی کشتی‌گیر دلسرد شود. ما الان در تیم ملی نباید تنها چند کشتی‌گیر شاخص داشته باشیم؛ بلکه نیاز است که چندین تیم مطرح داشته باشیم که به مسابقات مختلف اعزام شوند. هیچ زمانی تیم ملی برای شخص نبوده است.

**سرمربی تیم نمی‌تواند یک شبه معجزه کند

مربی کشتی فرنگی در مورد انتخاب رنگرز به عنوان جایگزین محمد بنا گفت: رنگرز توانست از موجودیت کشتی فرنگی در این دو مسابقه به خوبی استفاده کند و در مسابقات جهانی امید‌ها و جام جهانی عنوان قهرمانی را به دست بیاورد اما اهالی کشتی به خوبی سطح این مسابقات را به خصوص در نبود بهترین‌های دنیا می‌دانند. کسی هم که به‌ عنوان سرمربی به تیم ملی آمده یک شبه نمی‌تواند معجزه کنند. به هر حال کشتی فرنگی با توجه نگاه سلیقه‌ای و حذفی کادرفنی در گذشته در برخی اوزان خالی از کشتی‌گیر است و رنگرز باید طبق چرخه انتخابی این خلا‌ء‌ها را پر کند. با این حال این قهرمانی را به او تبریک می‌گویم. او فردی باهوش و تحصیل‌کرده است و در کنار یک گروه خوب می‌تواند نتیجه خوبی کسب کند.

**رنگرز با یک تیم متخصص می‌تواند خوب کار کند

سرپرست انستیتو کشتی عنوان کرد: وقتی یک کشتی‌گیر با آمادگی ۷۰ تا ۸۰ درصدی به اردوی تیم ملی می‌آید، اما وقتی از اردو خارج می‌شود آمادگی ۵۰ درصدی دارد، یا کشتی‌گیری که با ۵ درصد چربی به اردو اضافه می‌شود، اما وقتی از آن خارج می‌شود ۱۲ درصد چربی دارد این مسائل نشان می‌دهد کار درست در اردوی تیم ملی صورت نگرفته؛ یا تمرینات مناسب داده نشده یا دکتر تغذیه کاربلد نبوده است. این مشکلات باید برای آینده حل شود و رنگرز با یک تیم متخصص می‌تواند خوب کار کند.

**در کشتی ایران مفت‌خوری سال‌ها رویه شده است

وی تأکید کرد: در کشتی ایران مفت‌خوری و حاضری‌خوری سال‌هاست که رویه شده؛ یک عده کار می‌کنند اما موفقیت‌ها به نام افراد دیگر ثبت می‌شود. این رویه نادرست باید از بین برود. باید براساس قوانین و مقررات کشتی‌گیران برای مسابقات مختلف انتخاب شود. البته گاهی اوقات چرخه انتخابی برقرار است، اما در همان چرخه انتخابی هم مهندسی صورت می‌گیرد؛ به این صورت که کشتی‌گیری که مدنظر کادرفنی بوده در گروه راحت قرار می‌گرفته و کشتی‌گیری که به لحاظ آمادگی یک سر و گردن بالاتر است، اما مورد غضب کادرفنی است در گروه سخت و با قرعه بسیار سخت روبه‌رو می‌شده تا شرایطش سخت شود.

**نگاه مهندسی خیانت به کشتی ایران است

مربی کشتی فرنگی با بیان اینکه این نگاه مهندسی و حذف کشتی‌گیر متأسفانه در سالیان گذشته در کشتی فرنگی وجود داشته است، گفت: نمونه آن پسر خودم که چهارسال نفر اول کشور در مسابقات مختلف شد اما به خاطر دشمنی‌ها و کینه‌ورزی‌ها هیچ زمانی دیده نشد. پسر کوچک من هم چنین شرایطی داشت، او در رده جوانان نفر اول وزن خود بود، اما به مسابقات امید‌ها اعزام نشد و اصلا آن‌ها را کسی ندید. اگر اسم این خیانت به کشتی و کشتی‌گیر نیست پس چه چیزی است؟ حضور برخی مربیان در کشتی فرنگی نه تنها مفید نیست بلکه مضرر هم هست.

**نباید عوام‌فریبی کنیم و در خواب قهرمانی بخوابیم

نوربخش بیان کرد: به نظرم رنگرز باید در همان ابتدای کار قانون‌مند عمل کند. البته کار او هنوز شروع نشده و ما نباید خودمان را گول بزنیم. مسابقه‌ای که تیم‌های قدرتمند و مطرح دنیا در آن شرکت نکنند سطح بالایی ندارد، بنابراین این قهرمانی‌ها نباید ما را فریب بدهد. هر چند نباید ارزش این قهرمانی‌ها هم پایین بیاوریم، ولی باید واقع‌بین باشیم. اگر تیم کشتی فرنگی در مسابقات جهانی به میزبانی روسیه و با قدرت‌های برتر به قهرمانی برسد آن وقت می‌توانیم بگوییم این قهرمانی کاملا منطقی بوده؛ اما وقتی در مسابقه‌ای قرقیزستان حریف ما است که اصلا تیم ندارد، یا تیم‌های مطرح کوبا و روسیه حضور ندارند؛ یا آذربایجان حریف ما است که تیم ندارد و تنها چند تک ستاره دارد، نباید در خواب این قهرمانی‌ها بخوابیم و عوام‌فریبی کنیم. با این حال هم برای رنگرز و هم کشتی فرنگی خوشحالم، به هر حال دو قهرمانی به دست آمده و مردم ایران هم از کسب این نتایج خوشحال هستند. امیدوارم او بتواند با یک کارگروه متخصص نتایج خوبی کسب کند تا به همگان ثابت شود تیم ملی وصل به یک نفر نیست.

**هیچ وقت نقاط قوت و ضعف در کشتی ارزیابی نمی‌شود

نوربخش که در المپیک لندن در کنار محمد بنا بود و بهترین نتایج را به دست آورد؛ در مورد عدم موفقیت کشتی فرنگی بعد از لندن اظهارداشت: هر موفقیتی که تیم به دست می‌آید حاصل یک کارگروهی است؛ هیچ زمانی سرمربی نمی‌تواند به تنهایی موفق شود و نتیجه بگیرد. در المپیک لندن یک گروه کاملا حرفه‌ای و متخصص کنار هم بودند و حاصلش هم کسب آن نتیجه درخشان بود. البته یکی از مشکلات کشتی این است که هیچ زمانی پس از هر مسابقه نقاط قوت و ضعف تیم مورد ارزیابی قرار نمی‌گرفت، به همین خاطر ما دیدیم بعد از المپیک لندن، کشتی فرنگی نه در جهانی و نه در المپیک نتیجه نگرفت. حتی نتایجی که تیم در آسیا هم به دست آورد چنگی به دل نزد و در جایگاه دوم قرار گرفتیم، جالب اینکه سرمربی تیم هم در توجیه عنوان دومی در آسیا خودش را مقصر نمی‌دانست!

**در ریو وزیر و معاونش اصرار کردند در کنار تیم باشم قبول نکردم

وی عنوان کرد: در همان المپیک لندن به محمد بنا ۱۲۰ سکه دادند، اما به من که در کنار تیم ملی بودم و کار‌های مربوط به بدنسازی، تمرین و آنالیزوری را انجام می‌دادم حتی یک دسته گل هم ندادند! زمانی که کشتی‌گیران شاخص به لحاظ فنی معرفی شدند هیچ وقت مربیان سازنده آن‌ها دیده نشد و به جای آن‌ها سرمربی تیم را معرفی کردند. متأسفانه جاه‌طلبی و برتری جویی همیشه در کشتی وجود داشته است. برخی افراد حتی طبق قانون هم شرایط مربیگری را ندارند. طبق قانون وزارت ورزش و جوانان مربیانی که حتی مدرک دیپلم هم ندارند نمی‌توانند به لحاظ قانونی سرمربی باشند؛ اما همیشه برخلاف قوانین و مقررات رفتار شد و همه موفقیت‌ها هم به اسم یک نفر تمام شد. به خاطر همین نبود منزلت اجتماعی در المپیک ریو هر چقدر وزیر و معاون وزیر از من خواستند که همراه تیم باشم قبول نکردم.

**رنگرز باید دلگرم باشد تا المپیک سرمربی تیم است

وی با اشاره به اینکه حسن رنگرز برای ادامه کار باید دلگرم باشد، عنوان کرد: متأسفانه در گذشته شرایط به این صورت بوده که محمد بنا بعد از اینکه در مسابقات مختلف نتیجه نمی‌گرفت از تیم می‌رفت و گزینه بعدی یک تیم درب و داغون را تحویل می‌گرفت، روی آن کار می‌کرد، اما در آستانه المپیک سر و کله محمد بنا دوباره پیدا می‌شد و هدایت تیم را به او می‌سپردند. این رویه نباید در کشتی فرنگی دوباره تکرار شود؛ این فرمول دیگر نخ‌نما شده و فردی مثل رنگرز نیاز به دلگرمی دارد که تا المپیک می‌ماند و برنامه‌ریزی‌های خود را انجام دهد. البته او هم باید عاقل باشد و از وجود همه کشتی‌گیران استفاده کند و افراد متخصص و مربیان کارآمد را در کنار خود داشته باشد. متأسفانه برخی مربیان حتی نمی‌دانند آنالیزور چیست. حتی ماساژور تیم ملی هم باید فنی و متخصص باشد. زمانی که افراد متخصص در کنار هم باشند می‌توان به موفقیت تیم امیدوار بود.

**استعفای سوریان را باید به فال نیک بگیریم

نوربخش در مورد استعفای سوریان از نایب‌رئیسی فدراسیون کشتی خاطرنشان کرد: سوریان یک فرد شناخته شده در کشتی فرنگی و بسیار باهوش است. اینکه به چه دلیلی از فدراسیون رفته و نامه استعفا را نوشته من نمی‌دانم. با او هم در این خصوص صحبت نکردم اما او فرد باهوشی است و اگر ببیند در جایی بازدهی مفید ندارد و منفعل است حضور پیدا نمی‌کند. با این حال در مورد چرایی استعفایش باید خودش صحبت کند. من مصاحبه‌ای از او دیدیم دلیل استعفایش را مشغله شخصی عنوان کرده،(اینجا ببینید) اگر چنین موضوعی است باید به او تبریک بگویم چرا که نشان می‌دهد دلسوز کشتی است؛ او مشغله شخصی داشته و ترجیح داده در چنین شرایطی کار را به کسی دیگر واگذار کند. این استعفا را باید به فال نیک بگیریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر