صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۵ - ۱۶ آبان ۱۴۰۱
تشکل‌های گردشگری در دیدار با ۱۸ نماینده مجلس مطالبه کردند؛

از افزایش بودجه تبلیغاتی تا حذف نگاه امنیتی به گردشگران خارجی

تشکل‌های گردشگری از نمایندگان مجلس خواستند به صنعت گردشگری نگاه پیشران داشته، خودرو‌های گردشگری وارد کشور شده، بودجه‌های قابل توجهی به تبلیغات گردشگری اختصاص پیدا کند و نگاه امنیتی از گردشگران خارجی حذف شود.
کد خبر : 813183

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، « توسعه راهبردهای صنعت گردشگری و بررسی موانع موجود عنوان نشستی بود که در آن  ۱۸ نماینده مجلس شورای اسلامی، اعضای تشکل‌های گردشگری و معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی را  شب گذشته در هتل اوین تهران دور هم جمع کرد.

بانی برگزاری این نشست، حرمت الله رفیعی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران بود که به تازگی با همراهی رؤسای تشکل‌های گردشگری دیگر ایجاد مجمع تشکل‌های ملی را در دستور کار قرارداده و نمایندگان اصناف اتحادیه ها و جوامع گردشگری را که در این نشست هم حضور داشتند؛ به عنوان اعضای این مجمع برگزیده است.

وی در این برنامه  درخواست‌های هر یک از تشکل‌ها را  نمایندگان مجلس دور از ذهن ندانست و تاکید کرد که این خواسته ها می تواند توسط نمایندگان به راحتی حل شود به همین دلیل هر یک از نمایندگان تشکل ها در حضور نمایندگان مجلس به بیان دغدغه های تشکل صنفی خود پرداختند.

از جمله اکبر غمخوار عضو جامعه تورگردانان کشور که مقابله با ایران هراسی ، اختصاص بودجه  برای تبلیغ گردشگری ایران و مقررات زدایی از گردشگری را درخواست کرد و گفت: اتفاقات اخیر موجب لغو 70 درصد تورهای ورودی به ایران شده است. بسیاری از کشورها به گردشگرانشان می گویند اگر به ایران بروید بیمه های سفرتان خسارت شما را نمی دهند.

وی با بیان اینکه انتظار داریم رسیدگی به موضوع اخذ چند برابری ورودی موزه ها از گردشگران خارجی پیگیری شود خطاب به نمایندگان گفت: شما می‌گوئید چرا ایرانی‌ها به ترکیه و دوبی رفته و خانه می خرند و ارز از کشور خارج می‌کنند. ولی شما چرا اجازه نمی‌دهید شیعیان کشورهای دیگر در ایران خانه بخرند؟

سید امیر ناصرالدین طباطبایی عضو جامعه حرفه‌ای هتلداران کشور نیز گفت: تاسیسات گردشگری را در طرح مانع زدایی از توسعه صنعت برق مستثنی کنید.

یاور عبیری ، رییس جامعه اقامتگاه های بوم گردی ایران هم به این موضوع اشاره کرد و  گفت: اگر طرح مانع زدایی از توسعه صنعت برق تصویب شود؛ اقامتگاههای بوم گردی با رشد ده برابری در تعرفه ها رو به رو می شوند در آن صورت مجبوریم این خانه ها را تعطیل کنیم. طرحی ارائه کنید که دولت بخشی از بیمه کارکنان اقامتگاههای بوم گردی را تامین کند. ما در این خانه ها زندگی می کنیم.

حسین نکونام رییس جامعه گردشگری سلامت ایران نیز گفت: اکنون گردشگری در کمیسیون فرهنگی بررسی می شود درحالی که می توان حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی را در کمیسیون فرهنگی قرار داد.

نکونام با اعلام اینکه در گردشگری سلامت باید مجلس به صورت مستقیم یا ریاست جمهوری  وارد شود  گفت: وزارتخانه هایی مانند میراث فرهنگی، بهداشت، امور خارجه، وزارت کشور و وزارت راه درگیر گردشگری سلامت هستند به همین دلیل ورود مستقیم مجلس و ریاست جمهوری به این حوزه مهم است.

 در ادامه، نیما آذری رئیس هیئت مدیره انجمن موسسات آموزش گردشگری كشور گفت: اگر می خواهیم  صنعت گردشگری رشد کند باید به آن نگاه پیش ران داشته باشیم. باید نگاه حاکمیت به گردشگری تغییر کند.

وی گفت: طرح تولید محتوای گردشگری در ازای معافیت از مالیات برای شرکت های بزرگ تا پایان سال 1401 قابل اجراست این طرح را برای یک دوره 5 ساله دیگر تمدید کنید.

محسن حاجی سعید رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری کشور نیز گفت: در نه ماه گذشته طبق آمار سازمان جهانی گردشگری 60 درصد صنعت گردشگری در دنیا احیا شده است ولی در ایران میزان ان احیا تنها 15 درصد بود.

وی گفت: در ایران  20 میلیارد تومان برای تبلیغات گردشگری بودجه داریم درحالی که مالزی 150 میلیون دلار هزینه می کند.

وی افزود: متاسفانه شاهد بودیم برخی  گردشگران از روی کنجکاوی تصاویری از حوادث اخیر گرفته و  دستگیر شدند. این موضوع باید آموزش داده شود و به کسانی که جلوی اعتراضات می ایستند بگویید  لزوما همه گردشگران خارجی جاسوس نیستند. این موضوع یک مطالبه حیاتی است.

حاجی سعید گفت:  ناوگان حمل و نقل عمومی فرسوده است نیاز هست دو هزار خودوری  گردشگری وارد کشور شود.

نمایندگان مجلس نیز که اغلب عضو فراکسیون میراث فرهنگی و گردشگری هستند در این برنامه نظراتشان را به روسای تشکل ها ارائه کردند.
 

مهدی عیسی زاده رئیس کمیسیون اجتماعی نماینده میاندوآب در مجلس درباره اینکه برخی گفته بودند نیاز به بودجه برای تبلیغات گردشگری ایران است اظهار کرد: چشمتان به بودجه ۱۴۰۲ نباشد خبری نیست. اما می‌توانید بودجه‌ای به بودجه ۱۴۰۲ اضافه کنید و راهکار دهید.


محسن پیرهادی نماینده مردم تهران در مجلس هم به موضوع اسناد بالادستی اشاره کرد و گفت: باید از بخش خصوصی و نمایندگان سوال کرد که نسبت به طرح جامع چه نقشی داشته ایم و کجا‌ها پیش رفته ایم. ما باید وضع فعلی را با سند‌های بالادستی تطبیق دهیم. مثلاً بگوییم در سال ۱۴۰۴ باید به این نقطه می‌رسیدیم، ولی الان در این جایگاه قرار داریم. بخش خصوصی این موارد را از نمایندگان مطالبه کنند. یا بگویید قرار بود طبق طرح جامع به این مرحله برسیم. این یک پایشی را لازم دارد. اگر اسناد بالادستی خوب بوده اند و قابلیت اجرا دارند بگویید پیشرفت‌ها در کجا‌ها بوده است.


در ادامه سید محمد پاک مهر. نماینده بجنورد در مجلس گفت: نمایندگان اصناف گردشگری مشکلاتی از جمله کمبود بودجه برای تبلیغ گردشگری ایران، موضوع طرح توسعه برق و مشکلی که برای تأسیسات گردشگری بوجود می‌آید را مطرح کردند. من پیشنهاد می‌کنم دو ماه دیگر با اعضای کمیسیون تلفیق جلسه‌ای داشته باشید تا آنجا این مسائل حل شود. چالش‌های خود را در گردشگری مکتوب کنید و به ما بدهید و از از ظرفیت کمیسیون‌ها برای رفع چالش‌ها در گردشگری استفاده کنید. همچنین ما در مجلس کمیسیون‌های متناظری داریم شما می‌توانید درباره گردشگری سلامت با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان هم صحبت کنید.


محسنی بندپی نایب رئیس فراکسیون گردشگری و نماینده مردم نوشهر چالوس و کلاردشت نیز گفت: گردشگری مظلوم‌ترین صنعت در برنامه‌های بالادستی است. بدتر از آن ضعف نظارت مجلس و عدم باور مسئولان به اهمیت و نقش گردشگری در اقتصاد است. ما شاهد عدم درک حاکمیت از نقش بخش خصوصی در کشور هستیم. باید در برنامه هفتم توسعه به طور جدی به گردشگری بپردازیم و فراکسیون‌ها فعال‌تر وارد شوند.

 
 

انتهای پیام/

برچسب ها: گردشگری
ارسال نظر