صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۵ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱

«تحریک گسل‌های قومی» سناریو دشمن برای تضعیف ایران

دشمنان به خوبی می‌دانند درگیری نظامی با ایران هرگز آنها را به اهدافشان نزدیک نخواهد کرد برای همین بر رخنه در انسجام ملی و رابطه حکومت و ملت به عنوان روش جایگزین حساب ویژه باز کرده‌اند.
کد خبر : 813118

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، اگر به اغتشاشات اخیر کشور خاصه در ماه اخیر توجه کنیم می‌توان رد پای روشی را در سناریوسازی برای استفاده از اعتراضات مردم که بیشتر حول موضوعات معیشتی شکل می‌گیرد، یافت که در بطن خود تکیه بر موضوعات قومیتی در کشور دارد.

کشته‌سازی برای تحریک گسل‌های قومی

 

پس از آنکه فوت مرحومه مهسا امینی موجب بروز احساسات مردم شد و در ادامه نیز رسانه‌های معاند با موج‌سواری روی آن به تحریک و گسترش این احساسات در قالب یک پویش علیه نظام استفاده بردند به مرور سوژه‌های دیگری نیز به آن افزودند مواردی مانند ادعای تعرض به دختر بلوچ در سیستان و بلوچستان، فوت نیکا شاکرمی از لرستان، اسرا پناهی از اردبیل و مهسا موگویی از اصفهان که ترکیب و ضریب‌دهی به آنها در قالب یک پرونده خبری می‌تواند آنها را در رسیدن به هدفشان یاری کند.

تحریک احساسات برای تحریک گسل‌های قومی

 

تحریک احساسات مردم در قالب موضوعات قومی، جنسیتی یا مذهبی یکی از رویکردهای مورد نظر دشمنان برای رسیدن به موقعیتی برای ایجاد شکاف در انسجام ملی و یا پیوستگی مردم و دولت است.

هر یک از این شکاف‌ها می‌تواند ایران را در لبه بحرانی قرار دهد که در صورت تعمیق آن به خشونت‌هایی افسار گسیخته بدل شوند که راه را برای تجزیه ایران همواره سازد.

بهره‌برداری از اعتراضات خارج از کشور برای تحریک گسل‌های قومی

 

این موضوع نه تنها در انتخاب سوژه‌های خبری از اطراف کشور و ضریب‌دهی به حواشی آن قابل مشاهده است بلکه از پرچم‌ها و پلاکاردهایی با مطالبات تجزیه‌طلبانه که به آرامی در کنار سایر پرچم‌ها در تظاهرات خارج کشور قرار گرفته‌اند نیز به‌خوبی قابل رصد است گو اینکه  مطالبات تجزیه‌‌طلبانه دیگر در اعتراضات مردم به رسمیت شناخته شده است.

مسلم است سناریوسازان اغتشاشات اخیر به خوبی به این نکته آگاهی دارند که ایران کاملاً بزرگتر از آن است که بتوان با آن مستقیماً مقابله کرد و رو در رویش ایستاد اما با ایرانی که دولت مرکزیش مانند آنچه در برخی از ادوار سیاسی گذشته مانند دوره‌های افشاریه و قاجار تجربه شده است، آنها را به امیال شیطانیشان نزدیک می‌کند.

اغتشاشات اخیر در واقع محلی برای آزمودن نظریه است که تا کنون دشمنان ایران آن را نیازمودن ولی در مطالعات استراتژیک خود همواره از آن به عنوان متغیر فراموش شده یاد کرده‌اند، پیگیری جنگی ترکیبی با ماهیت چند قومی‌سازی ایران.

جلوگیری از انباشتگی مشکلات اقتصادی برای ممانعت از تحریک گسل‌های قومی

 

هر چند دشمنانی که از مشکلات ایران منفعت می‌برند همواره مترصد فرصت بوده و خواهند بود و در این راه از پیگیری و اجرای هیچ سناریویی حتی به قیمت کشته شدن بی‌شمار آحاد این مرز و بوم ابایی ندارند که اگر نگران بودند هر روز تحریم جدیدی را علیه ایران وضع نمی‌کردند اما آنچه باید در کنار هوشیاری برای مقابله با ترفندهای شوم دشمنان توجه ویژه شود، رسیدگی به موضوعات اقتصادی است که می‌تواند بستری برای استفاده معاندین شود، اقدام جهادی و انقلابی سران قوا می‌تواند از انباشتگی مشکلات اقتصادی کشور بکاهد تا ملت ایران بار دیگر دشمنان را ناکام کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر