صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۱ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱
آزمایش موفقیت آمیز ماهواره‌بر‌های لایه لئو؛

«قائم ۱۰۰» توانایی تزریق ماهواره‌ در مدار ۴۰۰ کیلومتری زمین را دارد

عیسی زارع پور از آزمایش موفقیت آمیز کلاس جدیدی از ماهواره‌برهای لایه لئو خبر داد. 
کد خبر : 813003

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آزمایش موفقیت آمیز کلاس جدیدی از ماهواره‌برهای لایه لئو خبر داد. 

زارع پور در کانال پیامرسان «بله» خود درباره جدیدترین دستاورد حوزه فضایی کشور نوشت: در راستای پیگیری اجرای دستورات ریاست محترم جمهور و مصوبات نخستین جلسه شورای عالی فضایی کشور با همت متخصصین نیروی هوافضای سپاه، ۱۳ آبان‌ماه کلاس جدیدی از ماهواره بر‌های لایه لئو با نام «قائم» با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه این ماهواره‌ برِ سوخت جامد موسوم به «قائم ۱۰۰» که توانایی تزریق ماهواره‌های زیر یک‌صد کیلوگرم در مدار ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتری زمین را دارد، افزود: قراراست پس از طی مراحل نهایی، ماهواره ناهید یک را در مدار قرار دهد. ماهواره ناهید یک، ماهواره‌ای مخابراتی ساخت پژوهشگاه فضایی ایران و از کلاس میکرو با قابلیت ارسال و دریافت داده و صوت در باند ku و کنترل سه محوره و برخی دیگر از مکانیزم‌های فضایی است که چنین ماهواره‌ای برای نخستین بار در مدار تزریق خواهد شد.



وی در ادامه با انتشار هشتک «ایران قوی»، این موفقیت را به همه دست اندارکاران صنعت فضایی و تلاشگران نیروی هوافضای سپاه پاسداران تبریک گفت و برای همه آن‌ها آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون کرد.

گفتنی است؛ به ماهواره‌هایی که در فاصله نسبتاً کمی از سطح زمین قرار دارند، ماهواره‌های مدار پایین زمین یا LEO گفته می‌شود؛ بیشترین ارتفاع این نوع ماهواره‌ها از سطح زمین بین ۳۲۰ تا ۸۰۰ کیلومتر است.پیش از این، ماهواره‌های امید، رصد و نوید نیز با پرتابگر‌های ایرانی به فضا پرتاب شده بودند و با موفقیت در مدار قرار گرفته بودند، اما بدلایل مختلف، عمر مداری کوتاهی داشتند؛ از این رو تثبیت در این لایه نیازمند پرتاب ماهواره‌ای عملیاتی با عمر مداری بالای ۳ سال است.



انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر