صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۱ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱
در ادامه تقابل با چین؛

ژاپن با انگلیس پیمان نظامی امضا می‌کند

هم راستا با تلاش های آمریکا برای ایجاد جبهه ای واحد علیه چین در منطقه راهبردی ایندوپاسیفیک، ژاپن و انگلیس نیز پیمانی نظامی امضا خواهند کرد.
کد خبر : 812968

به گزارش گروه منطقه و جهان خبرگزاری آنا به نقل از فایننشال تایمز، ژاپن و انگلیس قرار است در ماه میلادی دسامبر، توافق نظامی مهمی را امضا کنند که هدف از آن تقویت همکاری‌ها با آمریکا در منطقه راهبردی ایندوپاسیفیک است و قدرت بازدارندگی آن‌ها در برابر چین را افزایش می‌دهد.

توافق دسترسی متقابل (RAA) هم راستا با توافق مشابهی است که ژاپن در ماه میلادی ژانویه با استرالیا امضا کرد و نشانه دیگری مبنی بر علاقه توکیو به تحکیم رابطه نظامی با متحدان غربی و شرکای منطقه‌ای در شرایطی است که احتمال درگیری با چین بر سر مسئله تایوان رو به افزایش است.

توافق  نظامی توکیو-لندن انجام رزمایش‌های مشترک و همکاری‌های لجستیکی میان کشور‌های همپیمان را تسهیل می‌کند.

همچنین، این توافق به طور متقابل روند بروکراسی اعزام نیرو‌های نظامی بین ژاپن و انگلیس را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این، ژاپن در مراحل اولیه حصول توافقی مشابه با فیلیپین است حال آنکه مذاکره با آمریکا برای تحویل موشک‌های کروز تام هاوک هم که بُرد آن‌ها تا سواحل شرقی چین می‌رسد، ادامه دارد.

سال گذشته، برای نخستین بار ژاپن امنیت ملی خود را به تایوان گره زد و در گزارش دفاعی سالانه خود مدعی شد «ثبات تایوان برای منافع و امنیت ژاپن مهم است».

از نظر ژاپن، قضیه تایوان از آن جهت مهم است که این جزیره خودمختار نزدیک زنجیره جزایر اوکیناوا در منتهی علیه غربی مجمع الجزایر ژاپن قرار دارد. این طور توجیه می‌شود که تهدید شدیداللحن پکن مبنی بر دفاع از حق حاکمیت تاریخی خود بر تایوان حتی به قیمت توسل به گزینه نظامی، می‌تواند آرامش منطقه را به هم بریزد.

همچنین، مقامات ژاپن برنامه دارند در سال ۲۰۲۴ یک واحد فرماندهی واحد را برای ارتش این کشور با هدف هماهنگی بهتر بین قوای زمینی، دریایی، هوایی و تسریع تعاملات اضطراری با ارتش آمریکا ایجاد کنند.

یکی از اهداف اصلی ایجاد این فرماندهی قابلیت واکنش در صورت بروز یک جنگ ترکیبی است حال آنکه ژاپن بعد از انجام برخی اصلاحات، قصد ایجاد یک سیستم واکنش سریع را تا سال ۲۰۲۷  در پاسخ به افزایش نگرانی برخی کارشناسان درباره احتمال وقوع اقدام نظامی چین در قبال تایوان دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر